Хубавото на хайер е че се произвеждат по лиценз на митсубиши,че са издръжливи.Лошото е че монтажа им струва в пъти повече...
Хубавото на осака е че работят при ниски температури,евтини са,евтин монтаж и са по някаква японска технология...Лошото обаче е че инверторите им са малки-големите са нискотемпературни(мисля че се казваха емерсън),на инверторните се случва се да не издържи управлението при спад на напрежението...
Но при всички положения,откойто и да е маркет закупени,монтажът на климата и последващата поддръжка(профилактика всяка година за да важи гаранцията) ще се извърши от една и съща фирма.
Ако искаш на лични ще ти дам адреса и телефон
Инвертор Haier или Osaka
Аз съм за Осака.Две години ползвам два такива ,една 9-ка и една 12-ка.Въпреки ,че са нискотемпературни и ги взех уж за отопление , сега на тези горещини работят перфектно.Идеята на нискотемпературните е не ,че не могат да се използват за охлаждане , а че дават по -голям разход на енергия отколкото за отопление.Осака също са с компресори на Мицубиши, обаче май последнити модели не са много качествени.Ако е Осака , да не е инвертор.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Идеята на нискотемпературните е не ,че не могат да се използват за охлаждане , а че дават по -голям разход на енергия отколкото за отопление
ама и ти колега го каза....

Хаиера са по качествени , винаги са топлели повече от осака, особено преди 4-5 години нямаше по топлещ обикновен климатик от тях...лошото е , че компресора работи през зимата с гранично натоварване и живее доста по малко.....

titi28 написа:нито един от дватанасочил си се към най големите боклуци на пазара!
А кои от евтините тогава не са боклуци? Crown.Neo.Midea,Elitte.....
Всички знаем кои са най добрите и скъпите и безотказните,ама струват от 1200 лева за 9ка нагоре.При мен ако издържи за 5-6 години с/у 550лв -все си мисля че ще съм на сметка

- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
мидея една нова идея!тук е истината когато говорим за евтини климатици!не са два пъти клас А ама си нямат проблеми
ако има някой който желае може да ми пише на лични да му обесня как един климатик от 1200лв. за три години ще си спести разликата до 700лв. от сметките за ток и след това ще си е на далавера 

- maniak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако ще го ползваш и зимата - нито един от двата
Моя HAIER инвертор зимата си баца на -15 какво повече да искам?
Сега лятото бачка по цяла вечер и сметката ми за ток скочи от 16 на 20лв...
Стига сте писали на базата на това което сте слушали да си говорят по кафетата, хората искат съвет на базата на опит а не празни приказки.
За вас това може да е поредния безмислен пост който сте написали но за питащия може да е заблуда!
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- alex synchro
- Автомобил:
- Двигател:
- bluefen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не всички панасоници са добри . ако наистина искаш климатик за топлене заложи на митсубиши(хеви индъстри), тошиба, фуджи,скъпия панасоник,макуей(американска машина). Всичко друго е компромис. Лично аз ...................ако бях на твое място бих взел мидеа и не за друго а защото е много ефтина а като качество не е от най лошите, но същевременно не бих очаквал някви невероятни резултати. Славата на хайер-а за съжаление е много дале4е от това което се продава в момента(до преди 2-3 год беше много сносна машина ) . Осака дърпат хората с безплатния монтаж(за мен не е много безплатен),просто фирмена политика на вносителя. Кажи поне за какво ти трябва тази машина кубици и съм сигурен че ще получиш някоя оферта която ще ти е изгодна от колегите тук за нещо което си заслужава
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
хм... Панасоник - хубаво , ама здължително е да е от Малайзия , че тези от китай са маалко ..странни понякога
За мидеата - ние също слагаме и досега , евтино , умерено шумно, горе долу слабо проблемно , ама кажете ми моля какво значи инвертор клас Д ?
Ехгати и инвертора ! А що се отнася до много скъпите инвертори , то там вече работата опира не само до компресор , ами и до наличието на ТРВ - електронно , което позволява климата през зимата да работи едва ли не на каквато ти се ще температура ( в зоната на естествената де) ефективно управление , устойчиво на .... а бе ЕНЕРГОустойчиво ( термина е взаимстван от дуракоустойчиво
) и.... а бе отплеснахме се .... кажете само как по дяволите да бръкна и да извадя 2- 3 бона от джоба ?
За повечето хора така стои въпроса..... не че не знаят къде е топлата вода , ами не мога да я вземат в реално време .......

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”