Инвертор Haier или Osaka

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 20 юли 2007 17:12

Хубавото на хайер е че се произвеждат по лиценз на митсубиши,че са издръжливи.Лошото е че монтажа им струва в пъти повече...
Хубавото на осака е че работят при ниски температури,евтини са,евтин монтаж и са по някаква японска технология...Лошото обаче е че инверторите им са малки-големите са нискотемпературни(мисля че се казваха емерсън),на инверторните се случва се да не издържи управлението при спад на напрежението...
Но при всички положения,откойто и да е маркет закупени,монтажът на климата и последващата поддръжка(профилактика всяка година за да важи гаранцията) ще се извърши от една и съща фирма.
Ако искаш на лични ще ти дам адреса и телефон

Потребителски аватар
BORA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BORA » Пет 20 юли 2007 18:36

Аз съм за Осака.Две години ползвам два такива ,една 9-ка и една 12-ка.Въпреки ,че са нискотемпературни и ги взех уж за отопление , сега на тези горещини работят перфектно.Идеята на нискотемпературните е не ,че не могат да се използват за охлаждане , а че дават по -голям разход на енергия отколкото за отопление.Осака също са с компресори на Мицубиши, обаче май последнити модели не са много качествени.Ако е Осака , да не е инвертор.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пет 20 юли 2007 18:45

Идеята на нискотемпературните е не ,че не могат да се използват за охлаждане , а че дават по -голям разход на енергия отколкото за отопление

ама и ти колега го каза.... :D :D
Хаиера са по качествени , винаги са топлели повече от осака, особено преди 4-5 години нямаше по топлещ обикновен климатик от тях...лошото е , че компресора работи през зимата с гранично натоварване и живее доста по малко..... :wink:

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пет 20 юли 2007 18:59

нито един от двата :evil: насочил си се към най големите боклуци на пазара!работил съм и с двете марки за по една година и се отказахме по ред причини да не изброявам че ще напиша цяла книга!намери нещо по таферно дори и за малко повече парички :wink:

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пет 20 юли 2007 19:08

нито един от двата Evil

E недейте така де , колеги .... всички знаем кое е хубавото , ама паричките знаете днешно време не се намират на пътя.... така че всеки влак си има пътници :wink: Е, ако можеше и мене някой да ме накаже с един инвертор фуджицу женерал .... ама няма :roll:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 20 юли 2007 19:16

titi28 написа:нито един от двата :evil: насочил си се към най големите боклуци на пазара!

А кои от евтините тогава не са боклуци? Crown.Neo.Midea,Elitte.....
Всички знаем кои са най добрите и скъпите и безотказните,ама струват от 1200 лева за 9ка нагоре.При мен ако издържи за 5-6 години с/у 550лв -все си мисля че ще съм на сметка :D

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Пет 20 юли 2007 19:44

Аз лично съм за Haier-а... А иначе според мен най-добре си е Fujitsu... :lol:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 20 юли 2007 19:46

bobo7 написа:Haier
и според мен :!: :!: :!:

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пет 20 юли 2007 20:08

мидея една нова идея!тук е истината когато говорим за евтини климатици!не са два пъти клас А ама си нямат проблеми :wink: ако има някой който желае може да ми пише на лични да му обесня как един климатик от 1200лв. за три години ще си спести разликата до 700лв. от сметките за ток и след това ще си е на далавера :idea:

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Пет 20 юли 2007 20:32

ако ще го ползваш и зимата - нито един от двата

Моя HAIER инвертор зимата си баца на -15 какво повече да искам?
Сега лятото бачка по цяла вечер и сметката ми за ток скочи от 16 на 20лв...
Стига сте писали на базата на това което сте слушали да си говорят по кафетата, хората искат съвет на базата на опит а не празни приказки.
За вас това може да е поредния безмислен пост който сте написали но за питащия може да е заблуда!

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Пет 20 юли 2007 20:52

Колебая се между Haier и Osaka?

Моя опит ми казва: копеле, бягай далече от Osaka :!: Тва нещо не може да откине зимата....и само за една година перката на единия се потроши :evil:

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 20 юли 2007 21:09

Аз имам две Осаки и съм доволен и от двата зиме лете нямат грижа само настройвам веднъж в сезона температурата и не пипам повече.Дори и не ги изключвам.Ползвам ги втора година.

Потребителски аватар
alex synchro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex synchro » Пет 20 юли 2007 23:19

Благодаря на всички за отговорите...проблема е, че сега още повече се обърках :roll:
Разбрах, че Panasonic е добър климатик, което би било логично, но на този етап едва ли мога да си го позволя...

:uuoooh:

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Съб 21 юли 2007 0:47

Не всички панасоници са добри . ако наистина искаш климатик за топлене заложи на митсубиши(хеви индъстри), тошиба, фуджи,скъпия панасоник,макуей(американска машина). Всичко друго е компромис. Лично аз ...................ако бях на твое място бих взел мидеа и не за друго а защото е много ефтина а като качество не е от най лошите, но същевременно не бих очаквал някви невероятни резултати. Славата на хайер-а за съжаление е много дале4е от това което се продава в момента(до преди 2-3 год беше много сносна машина ) . Осака дърпат хората с безплатния монтаж(за мен не е много безплатен),просто фирмена политика на вносителя. Кажи поне за какво ти трябва тази машина кубици и съм сигурен че ще получиш някоя оферта която ще ти е изгодна от колегите тук за нещо което си заслужава

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Съб 21 юли 2007 8:39

хм... Панасоник - хубаво , ама здължително е да е от Малайзия , че тези от китай са маалко ..странни понякога :lol: За мидеата - ние също слагаме и досега , евтино , умерено шумно, горе долу слабо проблемно , ама кажете ми моля какво значи инвертор клас Д ? :roll: Ехгати и инвертора ! А що се отнася до много скъпите инвертори , то там вече работата опира не само до компресор , ами и до наличието на ТРВ - електронно , което позволява климата през зимата да работи едва ли не на каквато ти се ще температура ( в зоната на естествената де) ефективно управление , устойчиво на .... а бе ЕНЕРГОустойчиво ( термина е взаимстван от дуракоустойчиво :D ) и.... а бе отплеснахме се .... кажете само как по дяволите да бръкна и да извадя 2- 3 бона от джоба ? :roll: :evil: За повечето хора така стои въпроса..... не че не знаят къде е топлата вода , ами не мога да я вземат в реално време .......

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”