Поправка на интеркулер/авточасти за ударената ми кола?/

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 18 юли 2007 16:29

Днеска говорих с човека дето ще ми прави колата и ми даде зор да му пращам частите/тва е хубава новина щото при тях има 15 "леко ударени" италианки/.Поръчах калник и решетка от ilkomotor и чакам lekdjdntd да погледне по-добре бронята и ако е в ред да я праща.Лошата вест обаче че интеркулера е разбит и трябва да копувам :cry: -някой ако знае в някоя морга или нещо подобно да обажда.Моя е със счупена пласмаса и пробит радиатор.Исках да поръчам и широк нож под бронята ама след финансовата новина за интеркулера се въздържам от покупки :cry:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Сря 18 юли 2007 22:05

CRX Racing написа:landwarrior отдавна не съм те засичал да пишеш във форума :D Ти ме доведе тука 8)
офф мда, последните месеци много неща се случиха и почти нямам време за форума :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 18 юли 2007 22:19

CRX Racing написа:
Rabbit_TDI написа:......

Пиши ЛС на teneketo :wink:

landwarrior отдавна не съм те засичал да пишеш във форума :D Ти ме доведе тука 8)

Тва ми беше първата мисъл ама колата е в Карлово :cry: - така че няма как да ми помогне.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 19 юли 2007 18:58

Неска се сдобих с червена предна броня/то е ясно че боя ще иска/ за 60 лв.Бронята има малка забележка в десния ъгъл ,но бояджията каза че може да се оправи.Бронята я намерих благодарение на колегата Vlad777 който ме изпрати в една морга само за ФВ и Ауди малко преди магистрала Тракия.Чаках снимки и от колегата letdjdntd ама него го няма и бояджията ми даде зор така че направо я грабнах тази.Калник и решетка ilkomotor вече ми ги прати.Остана търсенето на интеркулер.Неска до моргата която ходих за бронята ми казаха умопомрачаващата цена 470 лв. за Нисенс :shocked .По интернет намерих некав магазин за радиатори дето ми казаха 210 лв. за Датски/Аво май беше/ с 1 година гаранциа /само да не е било 210 евро :cry: /.В съседната морга пък ми съобщиха 180 лв. за на старо :cry: ,ама беше си заминал.Другото което ми остана да размислям е дали да сложа "въздуховод-фуния" на мястото на блендата ,или да си взема халогени :?

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Чет 19 юли 2007 19:11

На мен повече ми харесва с въздуховод :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 20 юли 2007 18:17

Неска си взех въздуховод.Взех го от ВилиДизайн имаше и щипки.Кофтито е само че има малко луфт отгоре и отдолу ,ама тя сигурно и блендата не пасва 100% :cry: С бленда и халоген Хелла по ме кефи ,а и колегата Kozunak ми предложи много добра цена за комплект с мигача ,ама на фона на ненамерения кулер и цените който чувам за нов не ми се впуска в темата за халогените.Иначе направих яко обикаляне по моргите и нищо не намерих.При арабите на Симеон имаше ама исканата цена за разни оскубани втора злоупотреба беше 150-200 лв. :shock -отделно и не се знаеше точно дали са от Голф/не че не може се проври ама като чух цената и не ми се занимаваше/.На Нисенс кулерите са 497 лв./при условие чу миналата година взех такъв радиатор за колата 190 лева/ :shock .Най-евтиното което намерих бяха датските с 1 година гаранция за 210 лв.Май обаче ще е варианта с ремонт.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 22 юли 2007 13:11

Някой да е оправял радиатор или кулер на блъсната кола ако може да сп одели опит :cry:

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 23 юли 2007 8:41

Скромния ми опит с радиаторите /3 пъти на 3 различни автомобила/ показва, че ако е спукан някъде направо забрави :wavecry Лепенето не е скъпо, но и резултата е, че купуваш друг, но не веднага. Ако е само изкривен - друга работа, но го закарай на майстор да го изправи, защото има опасност да го спукаш, пък и после вентилатора трябва да пасане, да го поставиш на мястото му и да пасне и т.н. Гледал съм как става, майсторлък си е.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 03 авг 2007 20:57

Моя е бил огънат и леко пробит.Баща ми го е разглобил целия,изправил и залепил+сглобил отново.Засега е ОК/напъвах го/само майсторите не са знаели как да оправят стойката и сега е в колата незакрепен :cry: Иначе боядисването легна 550 лева :( ,но поне са ми боядисали бронята,решетката,двата калника,капака и лявата врата :) - в общи линий не си личи разлика само дето сичко отпред е подозрително ново :wink: .Частите излезнаха 300 лв/благодарско на ilkomotor,vlad77 и GOLF GTI/.Единствено не бяха сглабили както трябва решетката майсторите ,но аз я доосглобих и в най-крайната лява част на ръба не са я пръснали хубаво щото са си мислили че остава скрита-ама тва само аз го забелязвам.В десния фар имаше мъгла -не разбрах от кво е но поолепих наново с маджун от стария-за сега няма.От ДЗИ дадоха 520 лева :cry: при условие че тоя дето описва щетите писа разбит кулер,радиатор на климатика ,вежди и т.н. :!: Левия мигач преживя ремонт и не се наложи да копувам друг.Въздохуводите от Вили дизайн след пилване на щипките паснаха добре и изглеждат доста яко.След ремонта ми остана десен двусекционен фар,дясна бленда,много части от счупен фар и решетка която може се отремонтира-да си имам за резерв.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 03 авг 2007 22:06

Дай някви снимки :) А за ДЗИ аз знам че по принцип дават повечко пари ... защо така с тебе не знам :(

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 03 авг 2007 22:12

longora написа:Дай някви снимки :) А за ДЗИ аз знам че по принцип дават повечко пари ... защо така с тебе не знам :(

Взех ги от Гражданска отговорност ,а не от Каско :cry:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 03 авг 2007 22:22

Е ти нямаш ли каско ... по принцип ако имаш каско и ако застрахователите взимат парите от гражданската на другия дават много .... адски много. Аз излязох така 600лв напред и винаги ще си правя каско на квато и кола да имам.

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Съб 04 авг 2007 14:09

Като стана дума за боята, човека при когото боядисвам /това ми е 4 кола/ ми предложи да боядиса ІІІ-ката за 400 лв. цялата - бордо, перла, червена. Работи мисля със СИККЕНС. По на сметка излиза цялата. Човека работи доста добре.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”