Прехвърляне на кола

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Вто 24 юли 2007 17:29

не е нищо сложно бе колега, ако все пак ти поискат бележка за пътния данък, пусни парите по банка и им покажи платежното :wink:

Потребителски аватар
stop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stop » Вто 24 юли 2007 17:40

Провери си дали е платен,че някой с години не го плащат и после............!!!

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Вто 24 юли 2007 17:48

stop написа:Провери си дали е платен,че някой с години не го плащат и после............!!!
Им вземат колите ... :) видях го по телевизята:).

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Вто 24 юли 2007 21:16

аз днес я прехвърлих моята най накрая :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 24 юли 2007 21:28

maiz написа:Им вземат колите ... :) видях го по телевизята:).

Стига глупости, на никого няма да му вземат ей така колата, това което сте гледали по ТВ са рекламни кампании...

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Вто 24 юли 2007 21:36

за да не пускам нова тема - едно питане:
подочух, че при смяна на собственик на кола, ако се запазят старите номера, не се минават каналите, а само се плаща за нови талони и не е нужно да се чака с часове с колата пред кат. били го приели преди няколко дни?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 24 юли 2007 21:39

Вярно е, стига да не правиш зачисляване от друг окръг - тогава се сменят задължително номерата. Ако МПС-то ти е с новите софийски номера, и го регистраш пак в София, само по документи, без возилото. Ама пак има висене, този път по гишетата.

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Вто 24 юли 2007 21:42

благодаря :bowdown

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 24 юли 2007 22:15

1-во. Правите задължително Договор за Покупко -Продажба.

2-Необходими документи за прехвърляне:
а-Платен пътен Данък.
б-Платена гражданска отговорност.
в-Даначна оценка на колата.
г-Новия или стария ( както се разберете ) собственик, плаща такса за прехвърляне на документите от община А към община Б - :!: това се плаща, само ако автомобила се купува от друг град :!:
(всички, добументи от А, Б и В са :!: ЗАДАЛЖИТЕЛНИ :!: , а за документа от точка Г, нотариоса ти казва, къде да платиш съответната такса )

3-ро.Стария собственик на колата, задалжително трябва да бъде пред нотариоса със съпругата си (съпруга си), ако е семеен( семейна) , ако не е семеен( семейна) само собтвеника.

4-ро. Имаш двуседмичен срок да прехвърлиш колата в съответната институция на КАТ ( в твоя случай КАТ-София ) и двумесечен срок да я регистрираш в съответнота даначна служба (там където ти е регистрацията по Лична Карта- :!: глобите , ако закаснееш са убийственно големи :!: )

Това е за нотариално, уреждане на документите, които са задалжителни :wink: , а вече в КАТ, има нов закон, който е въвведен, само по документи, там ще питаш съответните вещи лица.

5-Гражданската се сменява, само документално, в централния офис на съответната застрахователна компания, тоест издават ти пълномощно прикачено към старата полица, което е напълно безплатно.

6-то :!: Данака е платен веднъж за съответната година и той не се плаща втори път, няма значение, в коя община е платен :!:

Успех от мен, дано съм ти помогнал малко :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 25 юли 2007 7:41

Колега, виждам, че някой неща са ти ясни, докато други, направо не знаеш какво говориш. Не се нарича данъчна оценка, а удостоверение за застрахователна стойност. Няма никаква такса за прехвърляне на документи от една община в друга, това са пълни глупости. Срокът в КАТ е един месец, а не две седмици. И данъкът се плаща понякога, зависи от съответната община, питай във Варна как стоят нещата. Освен това, има тема FAQ в основен раздел, където съм написал кое как става, само да има кой да чете.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 25 юли 2007 8:27

dobrinb написа:Колега, виждам, че някой неща са ти ясни, докато други, направо не знаеш какво говориш. Не се нарича данъчна оценка, а удостоверение за застрахователна стойност. Няма никаква такса за прехвърляне на документи от една община в друга, това са пълни глупости. Срокът в КАТ е един месец, а не две седмици. И данъкът се плаща понякога, зависи от съответната община, питай във Варна как стоят нещата. Освен това, има тема FAQ в основен раздел, където съм написал кое как става, само да има кой да чете.

dobrinb, благодаря ти за изчерпателния отговор. Преди да пусна темата пробвах с търсачката, нищо. Реших, че е в мен проблема. Прочетох темата как да се работи с търсачката и пак пробвах, нищо.
Пуснах тема и сега вече знам, че не мога да работя с нея :lol:
Прав си!! Трябва да има кои да чете. :beat_butt2 :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 25 юли 2007 10:24

Ninja написа:за да не пускам нова тема - едно питане:
подочух, че при смяна на собственик на кола, ако се запазят старите номера, не се минават каналите, а само се плаща за нови талони и не е нужно да се чака с часове с колата пред кат. били го приели преди няколко дни?

Миналата седмица (в сряда) си продадох колата и ,човека (много възрастен) държеше да ходя с него до КАТ и данъчното и отидох. Номерата ми бяха от новите , и двамата сме от Хасково но въпреки това ни наредиха на опашката да чакаме за канал. След един час чакане се преместихме с 10 метра напред и човека ми каза дай да ходим да питаме на гишетата дали ще ми трябваш (казг му ,че не му трябвама ама...) и ако не да си ходиш поне ти. Така ,че си тръгнах и не зная какво се е случило после ,но канала тука е задължителен. Само талона ми беше от старите ,но немисля ,че затова трябва минаване на канал

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Сря 25 юли 2007 19:22

dobrinb написа:Колега, виждам, че някой неща са ти ясни, докато други, направо не знаеш какво говориш. Не се нарича данъчна оценка, а удостоверение за застрахователна стойност. Няма никаква такса за прехвърляне на документи от една община в друга, това са пълни глупости. Срокът в КАТ е един месец, а не две седмици. И данъкът се плаща понякога, зависи от съответната община, питай във Варна как стоят нещата. Освен това, има тема FAQ в основен раздел, където съм написал кое как става, само да има кой да чете.

Миналата година есента си продадох маздата на човек от Перник и това, което написах са думи на нотариус, без тези документи договора за покупко-продажба нямаше да бъде подписан и подпечатан от въпросния натирус :( (кантората се намира на бул."Хр.Ботев" до Централна гара) :( :dontknow:
Написах, точната процедура по прехвърлянето на кола :( (поне така беше миналата година )
За въпросната такса между общините, новия собственик си я плати като "поп"(ако не се лъжа беше 13,00лв), защото регистрацията на маздата беше в София, а новата регистрация, трябваше да бъде в Перник, каква беше тази такса, нямам идея :dontknow:
За даначната оценка си адски прав, сбърках от бързината :wavecry

Ако има изменения на закона от 2007год. насам, моля да ме извините :oops:
Колегата също да ме извини :oops: , ако съм го объркал :oops:

Благодаря за разбирането :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 25 юли 2007 21:06

Не си виновен ти, просто въпросният "нотариус" се е чудил за какво да вземе пари, или просто му е било по-лесно да си измисли някаква такса, вместо да обясни като хората. Важното е да им кой да каже истината... :wink:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 26 юли 2007 8:45

Благодаря на всички включили се.
Много ми помогнахте, сега остава да се свърши.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”