Прехвърляне на кола
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
1-во. Правите задължително Договор за Покупко -Продажба.
2-Необходими документи за прехвърляне:
а-Платен пътен Данък.
б-Платена гражданска отговорност.
в-Даначна оценка на колата.
г-Новия или стария ( както се разберете ) собственик, плаща такса за прехвърляне на документите от община А към община Б -
това се плаща, само ако автомобила се купува от друг град
(всички, добументи от А, Б и В са
ЗАДАЛЖИТЕЛНИ
, а за документа от точка Г, нотариоса ти казва, къде да платиш съответната такса )
3-ро.Стария собственик на колата, задалжително трябва да бъде пред нотариоса със съпругата си (съпруга си), ако е семеен( семейна) , ако не е семеен( семейна) само собтвеника.
4-ро. Имаш двуседмичен срок да прехвърлиш колата в съответната институция на КАТ ( в твоя случай КАТ-София ) и двумесечен срок да я регистрираш в съответнота даначна служба (там където ти е регистрацията по Лична Карта-
глобите , ако закаснееш са убийственно големи
)
Това е за нотариално, уреждане на документите, които са задалжителни
, а вече в КАТ, има нов закон, който е въвведен, само по документи, там ще питаш съответните вещи лица.
5-Гражданската се сменява, само документално, в централния офис на съответната застрахователна компания, тоест издават ти пълномощно прикачено към старата полица, което е напълно безплатно.
6-то
Данака е платен веднъж за съответната година и той не се плаща втори път, няма значение, в коя община е платен
Успех от мен, дано съм ти помогнал малко
2-Необходими документи за прехвърляне:
а-Платен пътен Данък.
б-Платена гражданска отговорност.
в-Даначна оценка на колата.
г-Новия или стария ( както се разберете ) собственик, плаща такса за прехвърляне на документите от община А към община Б -

(всички, добументи от А, Б и В са

3-ро.Стария собственик на колата, задалжително трябва да бъде пред нотариоса със съпругата си (съпруга си), ако е семеен( семейна) , ако не е семеен( семейна) само собтвеника.
4-ро. Имаш двуседмичен срок да прехвърлиш колата в съответната институция на КАТ ( в твоя случай КАТ-София ) и двумесечен срок да я регистрираш в съответнота даначна служба (там където ти е регистрацията по Лична Карта-

Това е за нотариално, уреждане на документите, които са задалжителни

5-Гражданската се сменява, само документално, в централния офис на съответната застрахователна компания, тоест издават ти пълномощно прикачено към старата полица, което е напълно безплатно.
6-то

Успех от мен, дано съм ти помогнал малко

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, виждам, че някой неща са ти ясни, докато други, направо не знаеш какво говориш. Не се нарича данъчна оценка, а удостоверение за застрахователна стойност. Няма никаква такса за прехвърляне на документи от една община в друга, това са пълни глупости. Срокът в КАТ е един месец, а не две седмици. И данъкът се плаща понякога, зависи от съответната община, питай във Варна как стоят нещата. Освен това, има тема FAQ в основен раздел, където съм написал кое как става, само да има кой да чете.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
dobrinb написа:Колега, виждам, че някой неща са ти ясни, докато други, направо не знаеш какво говориш. Не се нарича данъчна оценка, а удостоверение за застрахователна стойност. Няма никаква такса за прехвърляне на документи от една община в друга, това са пълни глупости. Срокът в КАТ е един месец, а не две седмици. И данъкът се плаща понякога, зависи от съответната община, питай във Варна как стоят нещата. Освен това, има тема FAQ в основен раздел, където съм написал кое как става, само да има кой да чете.
dobrinb, благодаря ти за изчерпателния отговор. Преди да пусна темата пробвах с търсачката, нищо. Реших, че е в мен проблема. Прочетох темата как да се работи с търсачката и пак пробвах, нищо.
Пуснах тема и сега вече знам, че не мога да работя с нея

Прав си!! Трябва да има кои да чете.

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Ninja написа:за да не пускам нова тема - едно питане:
подочух, че при смяна на собственик на кола, ако се запазят старите номера, не се минават каналите, а само се плаща за нови талони и не е нужно да се чака с часове с колата пред кат. били го приели преди няколко дни?
Миналата седмица (в сряда) си продадох колата и ,човека (много възрастен) държеше да ходя с него до КАТ и данъчното и отидох. Номерата ми бяха от новите , и двамата сме от Хасково но въпреки това ни наредиха на опашката да чакаме за канал. След един час чакане се преместихме с 10 метра напред и човека ми каза дай да ходим да питаме на гишетата дали ще ми трябваш (казг му ,че не му трябвама ама...) и ако не да си ходиш поне ти. Така ,че си тръгнах и не зная какво се е случило после ,но канала тука е задължителен. Само талона ми беше от старите ,но немисля ,че затова трябва минаване на канал
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
dobrinb написа:Колега, виждам, че някой неща са ти ясни, докато други, направо не знаеш какво говориш. Не се нарича данъчна оценка, а удостоверение за застрахователна стойност. Няма никаква такса за прехвърляне на документи от една община в друга, това са пълни глупости. Срокът в КАТ е един месец, а не две седмици. И данъкът се плаща понякога, зависи от съответната община, питай във Варна как стоят нещата. Освен това, има тема FAQ в основен раздел, където съм написал кое как става, само да има кой да чете.
Миналата година есента си продадох маздата на човек от Перник и това, което написах са думи на нотариус, без тези документи договора за покупко-продажба нямаше да бъде подписан и подпечатан от въпросния натирус

Написах, точната процедура по прехвърлянето на кола

За въпросната такса между общините, новия собственик си я плати като "поп"(ако не се лъжа беше 13,00лв), защото регистрацията на маздата беше в София, а новата регистрация, трябваше да бъде в Перник, каква беше тази такса, нямам идея

За даначната оценка си адски прав, сбърках от бързината

Ако има изменения на закона от 2007год. насам, моля да ме извините

Колегата също да ме извини

Благодаря за разбирането

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”