Нещо Друго за скоростната кутия!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Нещо Друго за скоростната кутия!

Мнениеот VladislavS » Вто 24 юли 2007 12:37

Здравейте!Аууу колко кофти 1-ва тема ше си пуснааа :x .Все пак това ми е и най-наболелия проблем.Значи голфчето в момента е в бокса са визуални корекции,но нали знаете че видът не винаги има значение :wink: Проблемът е следният:
1.Имам много голям луфт на скоростният лост,до тук добре и когато включа задна скорост започва да се чува едно тракане и чегъртане и като набера съвсем малко и ми изключва лоста от задна предавка! :arrow: /По дяволите не трябваше да се уча на полицейското обръщане като млад.. :cry: взех душичката на моита количка/ Някои..идея?? После с по-маловажните проблеми!Благодаря!

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Вто 24 юли 2007 13:27

Ами ако искате подробности с цел да олесня отговора питайте... или поне препоръчайте нещо сервизче или помощ... :lol:

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Вто 24 юли 2007 14:59

Каква е колата ?
Каква е кутията (с жила или с лостова система) ?
При лостовите системи има някои неща които се износват - една ябълка точно под лоста и разни фтулки които са при лостовете отпред. От тук може да идва луфта.

Това "тракане и чегъртане" кога се чува ?
Като ВКЛЮЧИШ задна или когато ПОТЕГЛЯШ на задна ?
Ако е когато потеглиш може вътре в кутията нещо механизма за заден ход (при голф 2 е една смотана пружинка която се криви) да се е счупила и да трака и понеже е счупена може от това да се изключва и задната.

Това са само предположения ...

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Сря 25 юли 2007 8:12

Значи колата е Голф 3 ,ГТИ ,94г. без АБС и ЕърБег,4/5/ врати.
Не съм сигурен дали е с жила или лостове,ако можете си направете изводи,но аз мисля ,че е с лостове.
А колкото до тракането и чегъртането,то се чува когато потегля на задна и в момента,в който се движа назад и изключа от скорост,тракането спира.Ако обаче не изключа от скорост а продължа да оскорявам на задна ми връща половината лост,а не целия и тогава вече почват едни звуци...едни чудеса.Вчера ме посъветваха да видя как е маслото на диференцяла,но не само че не мога да намеря от къде точно,но мисля ,че не е точно това проблема,въпреки че включва мааалко по трудно на първа.Ако беше това може би всичките скорости щяха да са проблемни.Предварително благодаря за отделеното време.Започвам да губя надежда,а не ми се купува нова скоростна кутия,тъй като и без това ми предстои смяна на гумички на клапани,арнитури,масла и т.н.,но за това смятам да разгледам темите и евентуално да пусна някоя тема.

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Сря 25 юли 2007 9:41

Според мен кутията е за ремонт едва ли е само до масло, но не пречи да го провериш.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 25 юли 2007 9:44

а според мен си е направо за нова кутия...

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Сря 25 юли 2007 9:51

joker написа:а според мен си е направо за нова кутия...

Ееех точно това не ми се искаше да го чувам,но си е пълната истина :cry: Сега става ясен и следващия въпрос....а именно: От къде да си набавя новата/втора употреба/ скоростна кутия,приблизително колко ще струва и дали има човек на който да се доверя за да я сложи :? Абе те въпросите станаха повечко :lol:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 25 юли 2007 10:04

joker написа:а според мен си е направо за нова кутия...
- заключение на доктора :lol: :lol: :lol: Ново сърце :D :D :D
Колега може и да се ремонтира, ако другите скорости ти влизат без проблеми и не изключват - проблема е само в задната - отваряш и сменяш :D

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Сря 25 юли 2007 10:11

Само задната е.И то я изключва когато се набере малко повече скорост. Странно....само аз ли не си го представям....отварям скоростната кутия и сменям...отварям бутилка минерална вода и пия... :roll: Между другото скоростният лост има малък луфт напре и назад,на страни не мърда.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 25 юли 2007 10:23

Да ти кажа, че отваряне на скорости и да смениш само задна, а де не оправиш всичко за смяна е подсъдно.
Малко хора се наемат с такива ремонти. Примерно Ваското 1 не иска и да чуе за ремонти на скорости.
Търси скоростна кутия втора употреба с "изпитателен срок", примерно 3~5 дни. Ако има проблем с "новата" връщаш я. Да. Хамалогия е по качване и сваляне, но според мен това е правилното решение. Верно е, че е и риск. Но аз примерно го поех при мен. 350 лв втора употреба. Пробвах я (монтаж 50 лв), масло Диона (10 лв, не подскачайте). Беше всичко ОК. След това ARAL 75W90 (пълна синтетика) и да чукам на дърво, вече 2 год или близо 15 000 км няма проблем.

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Сря 25 юли 2007 10:30

Мммм да значи всичко вече остава въпрос на пари и малко късмет.Ами сега ще се поровя из форума за Авточасти 2-ра употреба,а ако някои знае и може да ми препоръча сигурно местенце и даже с изпитателен срок както каза Brabus,няма да му се разсърдя ако го драсне в темата. А монтаж 50 лв., а за Г3 как ли стоят нещата?

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 25 юли 2007 10:41

Мога да попитам за такива скорости.
Също така при италианеца на Красно село има.
Вървят между 200 и 300 лв горе-долу.
За монтажа нямаш никакъв проблем, ще го направим.

Принципно за отваряне на скорости взимат доколкото знам около 150 лв. и като сложиш и частите ще ти се върже със сигурност повече от кутия втора употреба.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 25 юли 2007 10:42

Скоростите се монтират по абсолютно същия начин. За цената, все пак аз бях на този хал преди 2 г. Сега може да има малък ъпдейт нагоре.
Варианти са примерно Италианеца на ул.Житница (София), моргите, които са по околовръстното м/у Драгалевци и Симеоново.
Никси е бил по-бърз!
Успех!

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Сря 25 юли 2007 10:59

Еее Благодарско....светлина в тунела :D Сега да започваме по ред.А то има много да се прави.То не са 1 и 2 неща! И един съвет от мен:"За нищо...ама за нищо на света не поверявайте колата и жената на хора, който имат лежерно и посредствено отношение към тези неща,било то и роднина.4 месеца бяха пагубни за голфарата" Пише Патило :mad: Ако имам още тормоз,информация или решения по темата веднага ще отбележа. :да: Никси и Брабус

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Сря 25 юли 2007 11:00

На кутията трябва да се смени само паразитното колело за задна скорост, най-много и задвижващото зъбно на задната. Не бих сменил цялата кутия заради две зъбни колела.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”