1.Имам много голям луфт на скоростният лост,до тук добре и когато включа задна скорост започва да се чува едно тракане и чегъртане и като набера съвсем малко и ми изключва лоста от задна предавка!
Нещо Друго за скоростната кутия!
-
VladislavS
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо Друго за скоростната кутия!
Здравейте!Аууу колко кофти 1-ва тема ше си пуснааа
.Все пак това ми е и най-наболелия проблем.Значи голфчето в момента е в бокса са визуални корекции,но нали знаете че видът не винаги има значение
Проблемът е следният:
1.Имам много голям луфт на скоростният лост,до тук добре и когато включа задна скорост започва да се чува едно тракане и чегъртане и като набера съвсем малко и ми изключва лоста от задна предавка!
/По дяволите не трябваше да се уча на полицейското обръщане като млад..
взех душичката на моита количка/ Някои..идея?? После с по-маловажните проблеми!Благодаря!
-
VladislavS
- Автомобил:
- Двигател:
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Каква е колата ?
Каква е кутията (с жила или с лостова система) ?
При лостовите системи има някои неща които се износват - една ябълка точно под лоста и разни фтулки които са при лостовете отпред. От тук може да идва луфта.
Това "тракане и чегъртане" кога се чува ?
Като ВКЛЮЧИШ задна или когато ПОТЕГЛЯШ на задна ?
Ако е когато потеглиш може вътре в кутията нещо механизма за заден ход (при голф 2 е една смотана пружинка която се криви) да се е счупила и да трака и понеже е счупена може от това да се изключва и задната.
Това са само предположения ...
Каква е кутията (с жила или с лостова система) ?
При лостовите системи има някои неща които се износват - една ябълка точно под лоста и разни фтулки които са при лостовете отпред. От тук може да идва луфта.
Това "тракане и чегъртане" кога се чува ?
Като ВКЛЮЧИШ задна или когато ПОТЕГЛЯШ на задна ?
Ако е когато потеглиш може вътре в кутията нещо механизма за заден ход (при голф 2 е една смотана пружинка която се криви) да се е счупила и да трака и понеже е счупена може от това да се изключва и задната.
Това са само предположения ...
-
VladislavS
- Автомобил:
- Двигател:
Значи колата е Голф 3 ,ГТИ ,94г. без АБС и ЕърБег,4/5/ врати.
Не съм сигурен дали е с жила или лостове,ако можете си направете изводи,но аз мисля ,че е с лостове.
А колкото до тракането и чегъртането,то се чува когато потегля на задна и в момента,в който се движа назад и изключа от скорост,тракането спира.Ако обаче не изключа от скорост а продължа да оскорявам на задна ми връща половината лост,а не целия и тогава вече почват едни звуци...едни чудеса.Вчера ме посъветваха да видя как е маслото на диференцяла,но не само че не мога да намеря от къде точно,но мисля ,че не е точно това проблема,въпреки че включва мааалко по трудно на първа.Ако беше това може би всичките скорости щяха да са проблемни.Предварително благодаря за отделеното време.Започвам да губя надежда,а не ми се купува нова скоростна кутия,тъй като и без това ми предстои смяна на гумички на клапани,арнитури,масла и т.н.,но за това смятам да разгледам темите и евентуално да пусна някоя тема.
Не съм сигурен дали е с жила или лостове,ако можете си направете изводи,но аз мисля ,че е с лостове.
А колкото до тракането и чегъртането,то се чува когато потегля на задна и в момента,в който се движа назад и изключа от скорост,тракането спира.Ако обаче не изключа от скорост а продължа да оскорявам на задна ми връща половината лост,а не целия и тогава вече почват едни звуци...едни чудеса.Вчера ме посъветваха да видя как е маслото на диференцяла,но не само че не мога да намеря от къде точно,но мисля ,че не е точно това проблема,въпреки че включва мааалко по трудно на първа.Ако беше това може би всичките скорости щяха да са проблемни.Предварително благодаря за отделеното време.Започвам да губя надежда,а не ми се купува нова скоростна кутия,тъй като и без това ми предстои смяна на гумички на клапани,арнитури,масла и т.н.,но за това смятам да разгледам темите и евентуално да пусна някоя тема.
-
VladislavS
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:а според мен си е направо за нова кутия...
Ееех точно това не ми се искаше да го чувам,но си е пълната истина
- hristian37
- Автомобил: Голф 6 ТДИ
- Двигател:
- Контакти:
-
VladislavS
- Автомобил:
- Двигател:
- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Да ти кажа, че отваряне на скорости и да смениш само задна, а де не оправиш всичко за смяна е подсъдно.
Малко хора се наемат с такива ремонти. Примерно Ваското 1 не иска и да чуе за ремонти на скорости.
Търси скоростна кутия втора употреба с "изпитателен срок", примерно 3~5 дни. Ако има проблем с "новата" връщаш я. Да. Хамалогия е по качване и сваляне, но според мен това е правилното решение. Верно е, че е и риск. Но аз примерно го поех при мен. 350 лв втора употреба. Пробвах я (монтаж 50 лв), масло Диона (10 лв, не подскачайте). Беше всичко ОК. След това ARAL 75W90 (пълна синтетика) и да чукам на дърво, вече 2 год или близо 15 000 км няма проблем.
Малко хора се наемат с такива ремонти. Примерно Ваското 1 не иска и да чуе за ремонти на скорости.
Търси скоростна кутия втора употреба с "изпитателен срок", примерно 3~5 дни. Ако има проблем с "новата" връщаш я. Да. Хамалогия е по качване и сваляне, но според мен това е правилното решение. Верно е, че е и риск. Но аз примерно го поех при мен. 350 лв втора употреба. Пробвах я (монтаж 50 лв), масло Диона (10 лв, не подскачайте). Беше всичко ОК. След това ARAL 75W90 (пълна синтетика) и да чукам на дърво, вече 2 год или близо 15 000 км няма проблем.
-
VladislavS
- Автомобил:
- Двигател:
Мммм да значи всичко вече остава въпрос на пари и малко късмет.Ами сега ще се поровя из форума за Авточасти 2-ра употреба,а ако някои знае и може да ми препоръча сигурно местенце и даже с изпитателен срок както каза Brabus,няма да му се разсърдя ако го драсне в темата. А монтаж 50 лв., а за Г3 как ли стоят нещата?
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мога да попитам за такива скорости.
Също така при италианеца на Красно село има.
Вървят между 200 и 300 лв горе-долу.
За монтажа нямаш никакъв проблем, ще го направим.
Принципно за отваряне на скорости взимат доколкото знам около 150 лв. и като сложиш и частите ще ти се върже със сигурност повече от кутия втора употреба.
Също така при италианеца на Красно село има.
Вървят между 200 и 300 лв горе-долу.
За монтажа нямаш никакъв проблем, ще го направим.
Принципно за отваряне на скорости взимат доколкото знам около 150 лв. и като сложиш и частите ще ти се върже със сигурност повече от кутия втора употреба.
-
VladislavS
- Автомобил:
- Двигател:
Еее Благодарско....светлина в тунела
Сега да започваме по ред.А то има много да се прави.То не са 1 и 2 неща! И един съвет от мен:"За нищо...ама за нищо на света не поверявайте колата и жената на хора, който имат лежерно и посредствено отношение към тези неща,било то и роднина.4 месеца бяха пагубни за голфарата" Пише Патило
Ако имам още тормоз,информация или решения по темата веднага ще отбележа.
Никси и Брабус
Никси и БрабусВърни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”