тракане
- gogata66
- Автомобил:
- Двигател:
тракане
като запаля колата и отпред се 4ува тракане и след маолко спира а ве4е взе да продължава по дълго
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
тръба написа:Залагам на масло менте(патил съм си така).Също така е възможно да е време за минерално масло(15w40).Ако са биелни лагери лошо.Всичко по двигателя е много лошо.Според мен само скоростната кутия е по-зле за ремонт.
ЕЕЕЕЕЕ то бива бива песимизъм ама пък чак толкоз!
Сякаш говори югославското радио след смъртта на Тито!Всичко е поправимо стига да намериш добър техник....а във форума има достатъчно компетентни хора да помагат поне със съвети.
Никъде не съм чел(освен мнения на отделни майстори),че някога идва време за МИНЕРАЛНО масло....защо????да смениш масло с по-добри характеристики,а пък да сложиш по-лошо???
Колата трябва да се чуе от компетентен човек и тогава да се прави каквото и да е било.
И да се измери налягането на маслото!
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:тръба написа:Залагам на масло менте(патил съм си така).Също така е възможно да е време за минерално масло(15w40).Ако са биелни лагери лошо.Всичко по двигателя е много лошо.Според мен само скоростната кутия е по-зле за ремонт.
Сякаш говори югославското радио след смъртта на Тито!Всичко е поправимо стига да намериш добър техник....а във форума има достатъчно компетентни хора да помагат поне със съвети.
Никъде не съм чел(освен мнения на отделни майстори),че някога идва време за МИНЕРАЛНО масло....защо????да смениш масло с по-добри характеристики,а пък да сложиш по-лошо???
Колата трябва да се чуе от компетентен човек и тогава да се прави каквото и да е било.

Песимизъм=на реализъм!Аз съм на принципа "подготви се за най-лошото,а пък колкото по-добре,толкова по-добре!"

С годините и километрите хлабините и луфтовете в двигателя се увеличават.Едно от противодействията на тази амортизация е преминаването към по-гъсто масло.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
тръба написа:joker написа:тръба написа:Залагам на масло менте(патил съм си така).Също така е възможно да е време за минерално масло(15w40).Ако са биелни лагери лошо.Всичко по двигателя е много лошо.Според мен само скоростната кутия е по-зле за ремонт.

Песимизъм=на реализъм!Аз съм на принципа "подготви се за най-лошото,а пък колкото по-добре,толкова по-добре!"

С годините и километрите хлабините и луфтовете в двигателя се увеличават.Едно от противодействията на тази амортизация е преминаването към по-гъсто масло.[/quote]
Повтаряме се вече ама какво му е по-гъстото на 15W40 нормална темепература на работа на ДВГ????Освен,че точно когато не трябва(на ниски температури и студено палене) има вискозитет по-висок от изисквания за ФВ???
Ама сериозно ли мислиш,че маслото ако е "по-гъсто" противодейства на луфтовете и амортизацията???????
Ако търси наистина т.н "по-гъсто масло" би трябвало да се търси масло с характеристики 10W50[/b или 5W[b]50 а това все масла ПЪЛНА СИНТЕТИКА.Гледам,че някои колеги слагат и 20W50(аз не бих го сложил особено през зимата)....повече няма да пиша .....разтърси се из темите....ужасно много са за маслото,но пък са невероятно интересни и важни!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”