тракане

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gogata66
Автомобил:
Двигател:

тракане

Мнениеот gogata66 » Сря 25 юли 2007 17:20

като запаля колата и отпред се 4ува тракане и след маолко спира а ве4е взе да продължава по дълго

Потребителски аватар
gogata66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogata66 » Сря 25 юли 2007 17:20

става въпрос за голф 3 гти

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Сря 25 юли 2007 19:59

повдигачи??? С какво масло караш? кога си го сменял? Само на студен двигател или няма значение? даи още малко подробости

Потребителски аватар
gogata66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogata66 » Сря 25 юли 2007 20:16

не е като повдигачи маслото е на 6000 10 в 40 понякога продължава и при топла кола но като я угася и пак я запаля спира

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 25 юли 2007 21:38

Биелни лагери :roll:

Потребителски аватар
gogata66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogata66 » Чет 26 юли 2007 5:48

много ли е лошо

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Чет 26 юли 2007 7:36

Залагам на масло менте(патил съм си така).Също така е възможно да е време за минерално масло(15w40).Ако са биелни лагери лошо.Всичко по двигателя е много лошо.Според мен само скоростната кутия е по-зле за ремонт.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 26 юли 2007 8:41

тръба написа:Залагам на масло менте(патил съм си така).Също така е възможно да е време за минерално масло(15w40).Ако са биелни лагери лошо.Всичко по двигателя е много лошо.Според мен само скоростната кутия е по-зле за ремонт.

ЕЕЕЕЕЕ то бива бива песимизъм ама пък чак толкоз!
Сякаш говори югославското радио след смъртта на Тито!Всичко е поправимо стига да намериш добър техник....а във форума има достатъчно компетентни хора да помагат поне със съвети.
Никъде не съм чел(освен мнения на отделни майстори),че някога идва време за МИНЕРАЛНО масло....защо????да смениш масло с по-добри характеристики,а пък да сложиш по-лошо???
Колата трябва да се чуе от компетентен човек и тогава да се прави каквото и да е било.
И да се измери налягането на маслото!

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Чет 26 юли 2007 9:08

joker написа:
тръба написа:Залагам на масло менте(патил съм си така).Също така е възможно да е време за минерално масло(15w40).Ако са биелни лагери лошо.Всичко по двигателя е много лошо.Според мен само скоростната кутия е по-зле за ремонт.

Сякаш говори югославското радио след смъртта на Тито!Всичко е поправимо стига да намериш добър техник....а във форума има достатъчно компетентни хора да помагат поне със съвети.
Никъде не съм чел(освен мнения на отделни майстори),че някога идва време за МИНЕРАЛНО масло....защо????да смениш масло с по-добри характеристики,а пък да сложиш по-лошо???
Колата трябва да се чуе от компетентен човек и тогава да се прави каквото и да е било.

mhihi
Песимизъм=на реализъм!Аз съм на принципа "подготви се за най-лошото,а пък колкото по-добре,толкова по-добре!" :D
С годините и километрите хлабините и луфтовете в двигателя се увеличават.Едно от противодействията на тази амортизация е преминаването към по-гъсто масло.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 26 юли 2007 9:33

тръба написа:
joker написа:

mhihi
Песимизъм=на реализъм!Аз съм на принципа "подготви се за най-лошото,а пък колкото по-добре,толкова по-добре!" :D
С годините и километрите хлабините и луфтовете в двигателя се увеличават.Едно от противодействията на тази амортизация е преминаването към по-гъсто масло.[/quote]
Повтаряме се вече ама какво му е по-гъстото на 15W40 нормална темепература на работа на ДВГ????Освен,че точно когато не трябва(на ниски температури и студено палене) има вискозитет по-висок от изисквания за ФВ???
Ама сериозно ли мислиш,че маслото ако е "по-гъсто" противодейства на луфтовете и амортизацията???????
Ако търси наистина т.н "по-гъсто масло" би трябвало да се търси масло с характеристики 10W50[/b или 5W[b]50 а това все масла ПЪЛНА СИНТЕТИКА.Гледам,че някои колеги слагат и 20W50(аз не бих го сложил особено през зимата)....повече няма да пиша .....разтърси се из темите....ужасно много са за маслото,но пък са невероятно интересни и важни!

Потребителски аватар
gogata66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogata66 » Пет 27 юли 2007 17:06

пвдигач е

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Пет 27 юли 2007 22:38

днеска поне виде брат...... нема нищо страшно на село............. па и парата връщат после ако не е верната част............. ама карай гти-то. само газ и после като брат - ти - дете - жена и нема маро за селски тунинг- НЯМА!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”