Vento съединител - интересен проблем - РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
spa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Vento съединител - интересен проблем - РЕШЕН

Мнениеот spa » Пет 27 юли 2007 23:02

Здравейте. Само споделям какъв проблем ми излезна тези дни. Ситуацията е следната при полусъединител още преди да е започнало релно зацепването се чува тракане/притропване. Нито колата се тресе нито педала вибрира. Видя се, че ще иска разглобяване. Какво искочи в крайна сметка. Оригиналният феродов диск е на люк с четери двойни пружини. Едната външна пружина и се беше счупила малка част от намотката и се беше изместила (застанала накриво). При което при приближаването започва да се търка някъде и съответно да трака. Аз рабира се реших да сменя целият комплект (не знам дали за добро или за лошо). Купих един комплект Закс и тези дни като я взема от мйасторите ще се види как е :)

п.с. Чудех се дали старият притескателн диск става за нещо? Има няколко десети от мм потъване от търкането.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Vento съединител - интересен проблем - РЕШЕН

Мнениеот andro_ » Съб 28 юли 2007 7:01

spa написа:Здравейте. Само споделям какъв проблем ми излезна тези дни. Ситуацията е следната при полусъединител още преди да е започнало релно зацепването се чува тракане/притропване. Нито колата се тресе нито педала вибрира. Видя се, че ще иска разглобяване. Какво искочи в крайна сметка. Оригиналният феродов диск е на люк с четери двойни пружини. Едната външна пружина и се беше счупила малка част от намотката и се беше изместила (застанала накриво). При което при приближаването започва да се търка някъде и съответно да трака. Аз рабира се реших да сменя целият комплект (не знам дали за добро или за лошо). Купих един комплект Закс и тези дни като я взема от мйасторите ще се види как е :)

п.с. Чудех се дали старият притескателн диск става за нещо? Има няколко десети от мм потъване от търкането.

Направил си най-доброто - взел си комплект,от може би най-качествената марка на БГ пазара!Добре е,да се сменя винаги и притискателя - ламелите му се "изморяват",в средата,където е аксиалния вал и където стъпва лагерчето също се уморява.Браво,направил си най-доброто!
С обратния притискател ли си?Интересно ми е,затова питам всеки,сменил съединител.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 28 юли 2007 7:06

На бащата му се бяха скършили наколко ламелки от диафрагмената - и пак същите симптоми - скърцане, виене

Потребителски аватар
spa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spa » Съб 28 юли 2007 9:40

andro_ написа:Направил си най-доброто - взел си комплект,от може би най-качествената марка на БГ пазара!Добре е,да се сменя винаги и притискателя - ламелите му се "изморяват",в средата,където е аксиалния вал и където стъпва лагерчето също се уморява.Браво,направил си най-доброто!
С обратния притискател ли си?Интересно ми е,затова питам всеки,сменил съединител.

Доколкото разбрах съм съм с обърнат съеденител или там както се нарича правилно :) На vento-to май повечето са такива.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 28 юли 2007 9:43

spa написа:
andro_ написа:Направил си най-доброто - взел си комплект,от може би най-качествената марка на БГ пазара!Добре е,да се сменя винаги и притискателя - ламелите му се "изморяват",в средата,където е аксиалния вал и където стъпва лагерчето също се уморява.Браво,направил си най-доброто!

Доколкото разбрах съм съм с обърнат съеденител или там както се нарича правилно :) На vento-to май повечето са такива.

На повечето VW са такива :wink: ,поне на голфовете...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”