Препушване на ръчката за чистачките РЕШЕНО !!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Препушване на ръчката за чистачките РЕШЕНО !!!

Мнениеот xP_NiRee » Пет 27 юли 2007 15:05

Та значи ... колеги имам въпрос.Включвам се и аз във вашия "Отбор" Вчера си купих Vw Golf III 1.8 GT да ми е честит :D но като си я докарах пред дома и седях малко вътре да я поогледам и ми направи впечетление че като бутам ръчката за чистачките излиза лек пушек. От какво може да е това.Опасно ли е?Някой имал ли е такъв проблем. Благодаря на всички предварително :cry:

Последна промяна от xP_NiRee на Сря 01 авг 2007 0:51, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пет 27 юли 2007 15:13

:welcome_to_group : vw fen
Да ти е честито... странно, на мен ми излизаше 1 път пушек но беше тежък случеи (запали ми се ел инсталцията).Но не е това при теб.

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Пет 27 юли 2007 15:23

:) Благодаря за доброто посрещане. Спорен мен не е ел. инсталация защото пушекът е много малко и е леко забележим и ми беше интересно от какво е.Много лек и фин пушек за сефте виждам такова нещо :D дано не е сериозно,че още не съм сменил консумативите пък точно сега излишни пари нямам за ключове (ако евентуално е от него) или други такива работи :cry:

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пет 27 юли 2007 15:41

Първо :welcome_to_group : vw fen :welcome_to_group Желая ти много безаварийни километри и много да се слушате с Голфето.Тъ сега на въпроса:Предполагам че нещо сериозно ,но за всеки случай бате не е лошо да го поотвориш малко да видиш за какво иде реч :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 27 юли 2007 16:05

най-вероятно е за почистване, може да му пръснеш малко смазка, че разглобяването е досадно, ако не стана - няма как разглабяш...

ПС добре дошъл при нас и много безаварийни :wink:

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Пет 27 юли 2007 16:56

:welcome_to_group Значи първо добре дошъл и второ - по въпроса:

На мен ми се случи подобно нещо на скоро - на път със 120 си пускам вода на прозорчето да си го изчистя и лекичък пушек излезна откъм ключовете за чистачките и за известноо време водата и чистачките не искаха да спрат :roll: После гледам, пуля се и най-накрая установих че ми е изгоряла лампичката на ключа на аварийните светлини. Та от тогава не е пушило повече. Надявам се и да не изпуши че :banghead:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 27 юли 2007 19:30

:welcome_to_group

Огледай внимателно. На един приятел както пушеше, и взе да гори с пламък. Пластинките, които дават контакт при включването на чистачките дават на късо и затова пуши. Трябва да си огледаш какво е състоянието на ръчката и евентуално да си е смениш :wink:

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Пет 27 юли 2007 20:11

Аз имах същия проблем като по-млад шофьор (преди няколко години) :D
Всеки път като палех ми излизаше лек пушак, бял, као от цигара..... докато не ме светнаха, че на дизелов двигател трябвало като подадеш на контакт да изчакаш да загреят свещите, т.е. да угасне оранжевата лампичка... мен ми правеше впечатление, че никога не палеше от първия път, а то какво било :D чак като се появиха и тия пушаци разпитах и разбрах.....

Потребителски аватар
kamenr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ee

Мнениеот kamenr » Пет 27 юли 2007 20:11

спокойно не е нищо страшно. случва се от време на време. влиза прах и пух4ета (през пролетта особено) в ключа, последния прави по лош контакт, пък тока който минава през пластините е голям. минавайки ппрез по малка плош заради прахта, нагрява контактите повече и прахта "изпушва". като размърдаш нагоре надолу няколко пъти си4ко се оправя и няма страшно.
Първия път като ми се случи на магистралата в германия, спрях на аварийки и раглобих корите намясто. беше само прах. мерих, гледах, разглабях сигурен съм. после ми се случва още веднъж или 2 пъти.
трябва да се чисти прахта по често.
важното е че нищо не дава на късо (то и няма как само от прах), което е всъщност опастно, проблема е в липсата на контакт...
поздрави

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 27 юли 2007 22:01

Значт пушека обикновено излиза от превключвателя за водната помпа.Може да се смени или разглоби и почисти.Неприятно е свалянето на волана , но само така става качествено

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Пет 27 юли 2007 23:27

kiik написа:Аз имах същия проблем като по-млад шофьор (преди няколко години) :D
Всеки път като палех ми излизаше лек пушак, бял, као от цигара..... докато не ме светнаха, че на дизелов двигател трябвало като подадеш на контакт да изчакаш да загреят свещите, т.е. да угасне оранжевата лампичка... мен ми правеше впечатление, че никога не палеше от първия път, а то какво било :D чак като се появиха и тия пушаци разпитах и разбрах.....

И аз съм млад шофьор на 20 години съм.Това ми е първата лична кола.До сега съм карал на татко колата за съжаление докато събера пари за моя :oops: но и това време стана и съм много радостен.От колата също съм много доволен.Не е някаква бегачка ама върви прилично.А сега по въпроса ми... честно казано загледах ключа и наистина беше прашасало.Дано не се налага да се сменя защото е с Борд компютър и ключа ще струва бая парички :( .Колата е седяла е 7-8 месеца без да се кара и за това е наблъскано с прах.Трябва утре да пробвам дали пак ще излезе пушек а контакт прави всеки път, нямам проблеми.Докато бутна лостчето да умия прозореца веднага пръска.Даже днес бях на работа и нямах време, баща ми ходи на сервиз да ми сменя някви лагери защото виеха (сигурно са клеясали от стоене) и спирачните апарати не работеха както трябва пак от стоене понеже е с дискови спирачки отзад.Трябва и тях да ги сменям .... та утре ще го пробвам пак дали ще препуши и ако пак стане така ще смъкна корите да го почистя.
ПП. Благодаря на всички за приятното посрещане, много безавариини и на вас

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Съб 28 юли 2007 8:23

Преди малко си играх и не видях пушек.Ръчках лостчето навсякаде ама пушек не излезе дано вече не излиза че .... :banghead:

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ee

Мнениеот kamus11 » Съб 28 юли 2007 16:43

kamenr написа:спокойно не е нищо страшно. случва се от време на време. влиза прах и пух4ета (през пролетта особено) в ключа, последния прави по лош контакт, пък тока който минава през пластините е голям. минавайки ппрез по малка плош заради прахта, нагрява контактите повече и прахта "изпушва". като размърдаш нагоре надолу няколко пъти си4ко се оправя и няма страшно.
Първия път като ми се случи на магистралата в германия, спрях на аварийки и раглобих корите намясто. беше само прах. мерих, гледах, разглабях сигурен съм. после ми се случва още веднъж или 2 пъти.
трябва да се чисти прахта по често.
важното е че нищо не дава на късо (то и няма как само от прах), което е всъщност опастно, проблема е в липсата на контакт...
поздрави
и при мен беше такав проблема .......може да ми се смеете вече защото почти всички проблеми ги оправям с вд40 :lol: но и този проблем го реших по тозиначин

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Нед 29 юли 2007 10:43

xP_NiRee написа:Преди малко си играх и не видях пушек.Ръчках лостчето навсякаде ама пушек не излезе дано вече не излиза че .... :banghead:

Добре че леко си се разминал :beer

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Нед 29 юли 2007 23:42

Дано да е само това вече да не прави проблем.Но се убедих че кола която е седяла много време без да се кара не е хубаво да се купува.Моята е седяла 7-8 месеца някаде в Германия и баща ми като ходил да сменя накладки,лагери отзад спирачните апарати клеясали, ръждясали и нещат да връщат както трябва.Смазвали ги майсторите играли си 4 часа и не става сега са направили колкото да отида в КАТ да я регистрирам да хване на валовете и после да ги бутна да отхлабят че сега няма пари за спирачни апарати :banghead: Иначе от количката съм доволен за сега.Много ми харесва как върви.Не е бегачка но за 90 коня си върви добре.Даже тая вечер едно Кадетт-че 1.6 (което уж много вървяло късало 1.8 1.9) го отвях набързо :yahoo:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”