Към Mountain байкърите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 30 юли 2007 9:45

КРОС е железо и буквално и преносно :) за пръв път се "спуснах" с такъв лидер от Витоша преди ... 7-8 години. От тогава много други смених, но кроса си стои и продължава да върви :lol:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 31 юли 2007 11:18

Wish_Master написа:Joker, и на мен първото ми MTB (ако може да се нарече изобщо така) беше Cross Leader. Оказа се доста доста ама доста здраво за времето си. Само че когато почнах да тренирам насам натам по баирите с "истинските" байкъри, се оказа че с това колело съм просто за никъде. Изпотрошиха се една сурия работи още при първото спускане. Та принудих се да си взема друго нормално колеце, с което станах 3-ти на републиканското по планинско колоездене на Аладжа манастир преди 3 години. Тогава беше добре, но почна да остарява морално, пък и всеки втори вече кара що-годе хубаво колело. Не е като едно време, да срещнеш човек с хубав MTB си беше голяма рядкост. Специално за Варна говоря.

Бравоооооо!!!!!Много се радвам,че имам толкова съмишленици освен по Голфоманията и по Колострастта!
Далеч съм от мисълта ,че CROSS имат качества на състезателни велосипеди осо/ено за планински маршрути,но пък за градски условия и леко пресечен терен за тези пари мисля,че по-добро не може да се намери....с моето Алуминче правя на ден поне 12-15 км вече 4 години......нищо не съм чупил или поправял......
А аз наистина много често предпочитам да се придвижвам из града с колелото отколкото с колата....Варна е станала нещо ужасно като трафик през последните 3 години.....направо ни скапаха хубавия град!
За пример- на работа с колело(6 км) отивам за 12 мин отиване(предимно нагоре) и 8 мин връщане(предимно надолу).С кола пак 6 км-за 15 мин....еееее как да харесвам карането на кола из града и най-вече в час пик....
А иначе любимия Голфчо си го карам всеки ден поне по 25 км.и той въобще не ми се сърди....мятам отзад другия любимец(от аватара) и запрашваме на тихите и скрити местенца край брега на разходка.....но на работа ходя предимно с колело(дори и в сняг)!

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 31 юли 2007 15:02

Ето една видео игра за маунтин байкърите :027:

Изображение

Изображение
Изображение

http://www.tothegame.com/boxshot.asp?picnum=uk&id=6455

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 31 юли 2007 15:13

Аз лично все повече се замислям да си взема един Drag F6.
Преди години, 1998 г., си взех Cross Montana (едни жълти, с мека рамка) тогава беше доста скъл. Сдрах го от каране, но и успях да го счупя. Y рамката даде фира mhihi После само градско карах.
Та така и така започнахме темата.
Някой да има по-конкретни наблюдения за F6?

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 31 юли 2007 15:24

Да брабусе попринцип аз имам
рамките са им от много шибан алуминий .. което е характерно за фирмата драг

така като го гледам не се знае какво му е предназначението дали е FR (скоци трикове и тн.. всеки го разбира по различен начин), aggressor XC (преход през пресечен терен на големи дистанции) или лежерно XC.. преди известно време гледах с какъв монтаж се предлага.. от доста нисък клас е и като цяло колелото не е много надежно (информация от приятел които е бигест мб фен)

аз бих препоръчал RAM AM

Успех

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 31 юли 2007 15:41

10х за бързия отговор

Ето го Драга
Изображение

а ти викаш RAM -чето

Изображение

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 31 юли 2007 15:49

Красавци са и 2-та .. трябва просто да се сравни цена и качество ... мисля че това е водещото.. но не ги знам и 2-те как вървят в момента за жалост но определено РАМ-чето е голям бонбон.. тея колела найстина са качествени !

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Вто 31 юли 2007 17:22

Аз имам впечатления само от 2 твърди рамки. Drag Climber i RAM HT2
Climber-a е адски здрав и просто трябва да си специалист по трошене на нетрошащи неща за да му направиш нещо. Има доста подсилки и е бая корав, но също и малко по-тежък. За HT2 ката също мога да кажа само хубави неща. Здрава и лека, но малко по висока - 16".
За меките рамки немога да съм ви полезен, просто защото никога не съм бил собственик на такава. За жалост :)

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 31 юли 2007 21:01

Wish_Master написа:Аз имам впечатления само от 2 твърди рамки. Drag Climber i RAM HT2
Climber-a е адски здрав и просто трябва да си специалист по трошене на нетрошащи неща за да му направиш нещо. Има доста подсилки и е бая корав, но също и малко по-тежък. За HT2 ката също мога да кажа само хубави неща. Здрава и лека, но малко по висока - 16".
За меките рамки немога да съм ви полезен, просто защото никога не съм бил собственик на такава. За жалост :)

И аз за рамката на Climbera само хубави неща мога да кажа

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Re: Към Mountain байкърите

Мнениеот Stefan » Вто 06 май 2014 13:00

„Лятна Чепелареада 2014” – (6 юни - 8 юни) различното състезание – планински многобой по колоездене и бягане над Чепеларе. След четири незабравими зимни състезания, с нарастващ брой участници, стигащи до над 320, дойде време за дебюта на „Лятна Чепелареада”. Първият по рода си летен многобой „Чепелареада 2014” е състезанието за всеки, който обича да се забавлява сред природата.

:arrow https://www.facebook.com/events/352393091544506/

Върни се в “ОФФ-Топик - други”