Ще продължите ли да карате с включени светлини и след 1март?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Дневните светлини целогодишно?

ДА.
330
52%
НЕ.
132
21%
Няма никаква полза от тях.
32
5%
По собствена преценка ще ги включвам.
136
22%

Общо гласове: 630
Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Вто 31 юли 2007 21:03

bulr1dr написа:
dude написа:
vladko_g40 написа:винаги си карам на фарове :wink: нито плащам ток, нито ми се хабят крушките :lol: :lol: :lol:

в заблуждение си и то голямо
как мислиш се захранват крушките, да не е от тоя дето духа
, ако беше така, щеха всички тунинг фенчета да са с неони по целата кола,

:screwy Та колко плащаш за захранването им?

попрочети темата, ще разбереш , че не аз а ти си лудия
може да потърсиш из нета, как се отразява карането на фарове на разхода и тогава пак ела да си говорим

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Вто 31 юли 2007 21:11

http://mb-soft.com/public/headlite.html

Тук хората са си обяснили - около 6% се вдига разхода. :roll:

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Вто 31 юли 2007 21:25

<offtopic>
От кога пак трябва да се кара на фарове?
</offtopic>

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Вто 31 юли 2007 21:27

Мисля, че от 1-ви ноември! :)

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 31 юли 2007 21:28

didoriginal написа:Мисля, че от 1-ви ноември! :)

Да от 1ви Ноември пак е задължително,но се носят слухове че ще го направят целогодишно :roll:

Потребителски аватар
bulr1dr
Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
Двигател: от 1600 до 3200

Мнениеот bulr1dr » Вто 31 юли 2007 21:34

dude написа:
bulr1dr написа:
dude написа:
vladko_g40 написа:винаги си карам на фарове :wink: нито плащам ток, нито ми се хабят крушките :lol: :lol: :lol:

в заблуждение си и то голямо
как мислиш се захранват крушките, да не е от тоя дето духа
, ако беше така, щеха всички тунинг фенчета да са с неони по целата кола,

:screwy Та колко плащаш за захранването им?

попрочети темата, ще разбереш , че не аз а ти си лудия
може да потърсиш из нета, как се отразява карането на фарове на разхода и тогава пак ела да си говорим

Чел съм достатъчно теми и не мисля че е кой знае колко!Не мисля да пестя стотинки за сметка на сигурност!

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Вто 31 юли 2007 21:56

bulr1dr написа:
Чел съм достатъчно теми и не мисля че е кой знае колко!Не мисля да пестя стотинки за сметка на сигурност!

Ако караш с 10км/ч по-бавно ще спечелиш доста повече сигурност отколкото разликата с/без светлини. А караш ли по-бавно? Едва ли. С това искам да кажа - не бъдете такива перфекционисти с обяснения за "сигурност".

Потребителски аватар
bulr1dr
Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
Двигател: от 1600 до 3200

Мнениеот bulr1dr » Вто 31 юли 2007 22:21

Докато не се прокара закон който да задължава да караме с пуснати светлини всеки може да избира какво да прави, никой не задължавам с мненията си, просто на мен ми е по лесно да видя някои в огледалата който кара на светлини (било то и през деня) за това си карам и аз на светлини да ме виждат другите, при положение че има толкова мн блеещи по пътя!

Потребителски аватар
jivotarae
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jivotarae » Сря 01 авг 2007 7:01

Да,има полза от това да се кара на къси.Дори и през лятото.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 01 авг 2007 7:03

Jerom написа:
batmilko написа:
ChernoGTI написа:
L&R написа:Да не пускам нова тема, забелязвам нова мода за лятно каране на дълги светлини на максимум, което е дразнещо.
Имате ли такива наблюдения?

да

щот не видат, че им свети синята лампичка вътре, деба и дебилите :evil: :evil: :evil:

Тва нощно време е най дразнещо и адски много народ го прави! Кьорчовци!

нощно време си виждат, че им светят дългите, имах предвид, че хората не си виждат индикацията на таблото през деня...

от са заплеси

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Сря 01 авг 2007 8:26

jivotarae написа:Да,има полза от това да се кара на къси.

Е щом ти казваш, значи непременно е така. Интересно ако караш на фарове и те "виждат", а в това време те изпреварва някой с изгасени фарове и не го видят - ти би ли се чувствал малко виновен с повишената си "видимост", поради която другият е станал малко по-невидим?

Потребителски аватар
jivotarae
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jivotarae » Сря 01 авг 2007 10:31

ГLГLГL написа:

Е щом ти казваш, значи непременно е така. Интересно ако караш на фарове и те "виждат", а в това време те изпреварва някой с изгасени фарове и не го видят - ти би ли се чувствал малко виновен с повишената си "видимост", поради която другият е станал малко по-невидим?

Колега,нямам спомен да са ме изпреварвали автомобили или мотоциклети без вкл.светлини.А за да не успееш да видиш нещо,което се движи през деня(па макар и без вкл.светлини)значи или се движиш с доста висока скорост,или си меко казано кьорав.Извинявам се предварително,ако с нещо съм те засегнал.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 01 авг 2007 17:09

ГLГLГL написа:

ХАХА. Едва ли! Той си има глава на раменете - да си светне фаровете като иска да го виждат!!! Tо това с фаровете си е за собствена безопасност! Аз карам бързо и винаги съм на фарове. Проблеми със зрението нямям и тези насреща ги виждам и без да са си светнали ламбите (тва денем. нощем - божа работа mhihi). Всеки сам си преценява. Аз се чувствам по-сигурен със запалени фарове и затова така си карам.

Предварително се извинявам, ако не видя някой докато изпреварвам, защото не си е запалил ламбите! Дано поне той ме види и не се цунеме челно! :twisted:

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Сря 01 авг 2007 19:01

jivotarae написа:
ГLГLГL написа:

Колега,нямам спомен да са ме изпреварвали автомобили или мотоциклети без вкл.светлини.А за да не успееш да видиш нещо,което се движи през деня(па макар и без вкл.светлини)значи или се движиш с доста висока скорост,или си меко казано кьорав.Извинявам се предварително,ако с нещо съм те засегнал.

Добре де, при това твърдение: "А за да не успееш да видиш нещо,което се движи през деня... или си меко казано кьорав" - с което и аз съм съвсем съгласен - защо го казваш, а в същото време ми говориш за собствената си сигурност и пускането на светлините? Аз не разбирам. Страх те е да не те удари кьорав или си светиш за да виждаш ти? Хайде поизясни малко въпроса, че ми омръзна да ми се оправдават със собствената си сигурност и в същото време да си напълно убеден, че и без светлини се виждат МПС-тата.

PS: ако не е съвсем ясна моята позиция - аз съм категорично против карането със светлини и зиме и лете, освен ако не е по здрач, много мрачно или мъгливо.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 01 авг 2007 19:11

Изображение

Ето тази ситуация ми се случи преди 2 дни 1 към 1.
Планински тесен път, черен микробус, пестящ от светлини ми изкочи от шарената сянка и го видях в последния момент, случката се развива в 16 часа идеален слънчев ден(40грд).

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”