Мнение за закупуване на видеокамера :)

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнение за закупуване на видеокамера :)

Мнениеот Ото Кац » Чет 02 авг 2007 7:19

Здравейте колеги,
планирал съм да купя видеокамера. Тъй като нищо не разбирам от тая материя, се обръщам към вас, за да получа компетентно мнение.. Откъде и каква камера да купя - марка, функции... какво да гледам, от какво да бягам....
И последно, бюджетът, който съм заделил, е около 500 лева... :oops:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 02 авг 2007 7:23

мисля че най-модерни и функционални са камерите които записват на DVD диск....за марките е мноооого сложно ми се струва, защото има няколко силни фирми в бранша от едно време а сега са се намушили и по новите корейски фирми с не лоша стока...гледай максимум гаранция да имат...

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Чет 02 авг 2007 7:24

Ами аз взех един самсунг на около 500лв беше, и след 3 месеца почна да прави проблеми, може да е само с моята но все пак :banghead:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 02 авг 2007 9:04

chefito написа:мисля че най-модерни и функционални са камерите които записват на DVD диск....за марките е мноооого сложно ми се струва, защото има няколко силни фирми в бранша от едно време а сега са се намушили и по новите корейски фирми с не лоша стока...гледай максимум гаранция да имат...

Сори, ама тва е за мързеливи хора, които не държат на качеството. Компресия в реално време с неизвестни настройки ... :banghead:

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Чет 02 авг 2007 9:11

myrshavija написа:
chefito написа:мисля че най-модерни и функционални са камерите които записват на DVD диск....за марките е мноооого сложно ми се струва, защото има няколко силни фирми в бранша от едно време а сега са се намушили и по новите корейски фирми с не лоша стока...гледай максимум гаранция да имат...

Сори, ама тва е за мързеливи хора, които не държат на качеството. Компресия в реално време с неизвестни настройки ... :banghead:

miniDV ли да търся?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 02 авг 2007 9:12

myrshavija написа:

е че Ото да не снима продължението на матрицата с тази камера брех.../имам камера с мини ДВ и със DVD ...тази с мини дивито не искам да я виждам....качеството е еднакво...

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 02 авг 2007 9:16

Май най-добре е тези който записват на хард диск.Ама за 500лв ... трудно иначе тези дето пиашат на двд са толкова.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Чет 02 авг 2007 9:35

Що не почетеш малко ревюта,примерно от тук: http://www.camcorderinfo.com/
Доста са хубави и пълни ревютата.

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Чет 02 авг 2007 9:55

Ако все пак се спреш на камера с MiniDV касетки имай едно на ум, че за да си качиш един час запис на компа ти трябват около 15GB памет на харда ... и чак след това можеш да го компресираш :twisted: .... а и да не забравяме ... трябва видео картата да ти потдържа въпросният capture или да има DVI вход :-) ... good luck .... аз така преди година записах концерта на Браян Адамс и така и не мога да си намеря познат който да може да ми го свали и компресира на DVD за да си го гледам на хоум синема (щото сещай се колко е готино всеки път да вадиш камерата за да покажеш запис на телевизора си ... а пък недай си боже да искаш да го дадеш на приятел да си го гледка у тях)

Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Чет 02 авг 2007 10:30

купувай която ти хареса.....най хубави в момента са наистина тия дето записват директно на двд,а и не са изключително скъпи..... за камера няма какво толкова да и гледаш!!! сички камери са си еднакви,с отделни глезотийки като ефекти и т.н. които са си стандартни по принцип,но си има и такива които са си специфични за марката!!! абе отдели 1000 лв и ще си купиш перфектна камерка.....гледай марки като сони,канон, и една от най хубавите марки за видеокамери е JVC -правят най добрата видео записваща техника--лично ти я препоръчвам.....а пък и са сравнително евтини!!!!

beljata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beljata » Чет 02 авг 2007 10:38

tskostov написа:най хубави в момента са наистина тия дето записват директно на двд,а и не са изключително скъпи

Най-хубави са тия с HDD,но честно да ти кажа аз не знам моята камера каде е в момента.Не съм я ползвал от 1 година.Просто е безмислено ако имаш хубав фотоапарат с голяма карта-можеш да си записваш видео спокойно.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 02 авг 2007 12:09

tankishev написа:Ако все пак се спреш на камера с MiniDV касетки имай едно на ум, че за да си качиш един час запис на компа ти трябват около 15GB памет на харда ... и чак след това можеш да го компресираш :twisted: .... а и да не забравяме ... трябва видео картата да ти потдържа въпросният capture или да има DVI вход :-) ... good luck .... аз така преди година записах концерта на Браян Адамс и така и не мога да си намеря познат който да може да ми го свали и компресира на DVD за да си го гледам на хоум синема (щото сещай се колко е готино всеки път да вадиш камерата за да покажеш запис на телевизора си ... а пък недай си боже да искаш да го дадеш на приятел да си го гледка у тях)

1.Мястото необходимо за да си качиш един час видео на диска е повечко от 15ГБ.
2.Почти, ако не и всички MiniDV камери на пазара имат FireWIre порт - и да нямаш на компота, струва 10-15лв с кабела.
3.Това, че ти не си намерил време и желание да си запишеш нещо от касета на компота, не означава, че с всички е така. Повечето софтуер за кепчър предлага компресия в реално време, което всъщност правят камерите с ДВД и което води до компромиси с качеството.
chefito написа:е че Ото да не снима продължението на матрицата с тази камера брех.../имам камера с мини ДВ и със DVD ...тази с мини дивито не искам да я виждам....качеството е еднакво...

Качеството при MiniDV е каквото си го направиш, а при тези с ДВД е каквото са ти го направили производителите. В единия случай имаш право на избор - ти очевидно си избрал да няма разлика :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 02 авг 2007 12:20

myrshavija написа:
tankishev написа:Ако все пак се спреш на камера с MiniDV касетки имай едно на ум, че за да си качиш един час запис на компа ти трябват около 15GB памет на харда ... и чак след това можеш да го компресираш :twisted: .... а и да не забравяме ... трябва видео картата да ти потдържа въпросният capture или да има DVI вход :-) ... good luck .... аз така преди година записах концерта на Браян Адамс и така и не мога да си намеря познат който да може да ми го свали и компресира на DVD за да си го гледам на хоум синема (щото сещай се колко е готино всеки път да вадиш камерата за да покажеш запис на телевизора си ... а пък недай си боже да искаш да го дадеш на приятел да си го гледка у тях)

1.Мястото необходимо за да си качиш един час видео на диска е повечко от 15ГБ.
2.Почти, ако не и всички MiniDV камери на пазара имат FireWIre порт - и да нямаш на компота, струва 10-15лв с кабела.
3.Това, че ти не си намерил време и желание да си запишеш нещо от касета на компота, не означава, че с всички е така. Повечето софтуер за кепчър предлага компресия в реално време, което всъщност правят камерите с ДВД и което води до компромиси с качеството.
chefito написа:е че Ото да не снима продължението на матрицата с тази камера брех.../имам камера с мини ДВ и със DVD ...тази с мини дивито не искам да я виждам....качеството е еднакво...

Качеството при MiniDV е каквото си го направиш, а при тези с ДВД е каквото са ти го направили производителите. В единия случай имаш право на избор - ти очевидно си избрал да няма разлика :)

спора е безмислен...цъкаш дивидито и гледаш...да се разправяш с тва мини диви си е яка заигравка..ако имаш желание да компресираш записваш качваш и си къстъм юзер си струва ама искаш лесно и бързо боравене без пуцане на патки в 6 метра тиня...то DVD е избора...

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Чет 02 авг 2007 14:09

myrshavija написа:

дамммммммммм ... поредният колега "разбирач" който се хваща за една дума в изречението за да си защити аргумента .... то направо ти иде да не даваш мнение и да не помагаш на хората.... (да не забравяме, че съм написал "ако все пак купиш ... имай едно наум") ... и все пак и аз мога да танцувам танго:

1) и какво от това ... още по зле
2) и почти всички компютри ли имат същият порт ? ... щото моя няма ... сега и компютър ли трябва да си купувам, а? ... това ли ще препоръчаш на колегата, който си купува камера? И кво кат срува 15лв. кабела кът нема къде да го ръгнеш.
3) както се казва .... това си е моя работа ... и въпреки това ще кажа пак (явно "разбирачите" четат през редовете) ... не съм намерил приятел с възможност да го направи ... сигурно всички сме с много стари компове

и сега да допълня:

4) качеството да ДВД камерите е много добро при гледане на 26, 32, 40 инови ТФТ, ТФТ, плазма (да видял съм го и на трите) ... така че явно пройзводителя се е постарал да ми достави нужното качество с възможно най-малко загуба на време от моя страна.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за закупуване на видеокамера :)

Мнениеот santo_trafficante » Чет 02 авг 2007 14:13

Ото Кац написа:Здравейте колеги,
планирал съм да купя видеокамера. Тъй като нищо не разбирам от тая материя, се обръщам към вас, за да получа компетентно мнение.. Откъде и каква камера да купя - марка, функции... какво да гледам, от какво да бягам....
И последно, бюджетът, който съм заделил, е около 500 лева... :oops:
нов клип ли ще снимаш mhihi mhihi :офф

п.с. я елате пиленца при батко :P

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”