Проблем с алармата на Golf III GTI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
thered
Автомобил:
Двигател:

Проблем с алармата на Golf III GTI

Мнениеот thered » Чет 02 авг 2007 10:52

Моля, ако някой колега знае модела на аларма с дистанционно, показано по-долу на снимката - нека пише.

Проблема е, че в един момент спря да заключва и отключва (като започна да заключва/отключва само отблизо - до десния фар).

Смених няколко батерии - няма ефект...

Благодаря на всички!

Изображение

Последна промяна от thered на Чет 02 авг 2007 11:00, променено общо 1 път.

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Чет 02 авг 2007 10:57

Колега батерията смени ли я?Извиняваи,че подценявам желанието ти,но съм длъжен да питам защото аз с моя ГТИ имах доста проблеми с алармата,но се оказа,че тя самата си е доста патрава,тъ накрая си сложих нова :banghead:

thered
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thered » Чет 02 авг 2007 11:01

VladislavS написа:Колега батерията смени ли я?Извиняваи,че подценявам желанието ти,но съм длъжен да питам защото аз с моя ГТИ имах доста проблеми с алармата,но се оказа,че тя самата си е доста патрава,тъ накрая си сложих нова :banghead:

Благодаря за бързата реакция - да батериите съм ги сменявал нияколко пъти от тогава. Иначе алармата е свързана и управлява порзорците и т.н., което явно си има някакво име :). Проблема е че отказа да действа въпреки "работещото" дистанционно.

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Чет 02 авг 2007 11:44

Ако не се лъжа алармата е с опция "комфорт".И моята БЕШЕ такава.Но започа явно да дава на късо или нещо такова защото почна сама да се пуска и да ми точи акомулатора защото не се спираше.Виж по форума има момчета според мене който могат да ти я погледнат.Аз не мога да ти помогна особено,съжалявам.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Чет 02 авг 2007 12:02

разпрограмирала се е...затова е така.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 02 авг 2007 12:21

Алармата е GT, в Италия са монтирани доста през ония години. Виж първо да не се е откъснало тънкото кабелче, което служи за антена - най-често го пускат/опъват под шофьрската половина на кората пред челното стъкло. На моята има и ключе за активиране/деактивиране, об. датчици в салона, комфорт и т.н. Лошото е, че съм само с 1 дист. и когато то "умре" /дано да не е скоро.../ ще трябва да сменям алармата...

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 02 авг 2007 12:57

Ако работи дистанционното,но от близо,най-вероятно ти се е разстроил тример-кондензатора!Това става в следствие на удър.Настройването е лесно.Маркираш старото положение на тример-кондензатора с чертичка,след това се отдалечаваш на 2 метра и опитваш да активираш алармата.Ако не стане леко врътваш(без значение посоката) тримера и пак опитваш да активираш алармата.След някое и друго врътване ще стане.Отдалечаваш се още и пак същата процедура.Като стигнеш 50 метра,вече е достатъчно.

П.П Новите батерии мерил ли си на колко волта са?

thered
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thered » Чет 02 авг 2007 13:45

pas1.8mi написа:Ако работи дистанционното,но от близо,най-вероятно ти се е разстроил тример-кондензатора!Това става в следствие на удър.Настройването е лесно.Маркираш старото положение на тример-кондензатора с чертичка,след това се отдалечаваш на 2 метра и опитваш да активираш алармата.Ако не стане леко врътваш(без значение посоката) тримера и пак опитваш да активираш алармата.След някое и друго врътване ще стане.Отдалечаваш се още и пак същата процедура.Като стигнеш 50 метра,вече е достатъчно.

П.П Новите батерии мерил ли си на колко волта са?

Ако стане ще те черпя!!! :lol:
Батериите не съм ги мерил...

Потребителски аватар
jivotarae
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jivotarae » Пет 03 авг 2007 9:21

И аз имам подобен проблем,но при мен от време на време спира и да свири.Дали не трябва да сменя тромбата или цялата аларма?

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Пет 03 авг 2007 13:16

по-добре недей въртя тримера защото честотата е строго зададена и после ще си хвърлиш алармата,аз така стана с моята въпреки че се занимавам с електроника,пробвай с другото дистанционно, ако пак е така трябва да се препрограмира или нова аларма.Това се получава така от токов удар след често махане на клемите на акумулатора.. :wink:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 03 авг 2007 23:14

pas1.8mi написа:Ако работи дистанционното,но от близо,най-вероятно ти се е разстроил тример-кондензатора!Това става в следствие на удър.Настройването е лесно.Маркираш старото положение на тример-кондензатора с чертичка,след това се отдалечаваш на 2 метра и опитваш да активираш алармата.?

И след това идваш при мен да ти го настроя инъче си скубеш косата що си го пипнал тоз тример !! :lol:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пон 06 авг 2007 21:31

Сори че се намесвам в темата ама и аз имам подобен проблем. Дано да имате идеи.... та значи изпрах си дистанционното с ключа за колата, ама на мнооо дълга програма..... та като го извадих беше предало богу-дух, след 2-3 дни сушене и почистване проработи, ама малко странно, от време на време само си пуска сигнали... та се чудя това може ли нещо да сбъгяса колата, или как да го накарам да спре да пуска само сигнали, че е супер изнервящо... както си седиш и колата се заключва... или обратно, което е по гадното. Има ли вариянт, да се обучи друго дистанционно, алармата е българска БСМ.... :idea:

ето и как изглежда диста от вътре

Изображение

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Пон 06 авг 2007 21:45

колега може и бутоните ти да са се окислили или размекнали пружинките и да дават контакт без твоя намеса по-добре ги смени продават същите в м-н на микроелектроника.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 06 авг 2007 21:46

relaxxx написа:Сори че се намесвам в темата ама и аз имам подобен проблем. Дано да имате идеи.... та значи изпрах си дистанционното с ключа за колата, ама на мнооо дълга програма..... та като го извадих беше предало богу-дух, след 2-3 дни сушене и почистване проработи, ама малко странно, от време на време само си пуска сигнали... та се чудя това може ли нещо да сбъгяса колата, или как да го накарам да спре да пуска само сигнали, че е супер изнервящо... както си седиш и колата се заключва... или обратно, което е по гадното. Има ли вариянт, да се обучи друго дистанционно, алармата е българска БСМ.... :idea:

ето и как изглежда диста от вътре

Изображение

Без проблем може да си обучеш ново дистанционно ама по добре си смени бутоните и си ок......бутоните са малко по специални на бсм от другите....в смисъл едни по плоски и рядко се намират ,аз имам такива ама си далеч ...ходи до бсм и си вземи от тях ....може и ново дистанионно ама ти си реши

п.с Промий платката с коресилин че май е почнала да се окислява

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 06 авг 2007 21:51

проблема е 2 двата микро бутона смени ги - гарантирам :twisted:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”