Относно Шаран 1.9 ТДИ 110 PS 97г.
Относно Шаран 1.9 ТДИ 110 PS 97г.
Здравейте. Става вапрос за Шаран тди-97 година, 110 коня- АFN. Като го напана си вдига 180, не пуши, обаче: като го оставя да работи на ниски обороти без знашение дали е топал или студен двигателя, някак си се стресе мотора. Абе ще кажеш че прекасва, но не е така. Като трагнеш да го караш, си варви много добре, но като пуснеш гаста, изведнай забива муцуната, все едно си натиснал рязко спирачката. Колеги какво е според вас това, каде и как мога да го оправя?
Последна промяна от stelko_ на Пон 06 авг 2007 18:46, променено общо 1 път.
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Passat_bs написа:По принцип не е нормално да вдига обороти, поне мойто ТДИ не го прави.
Колега, точно когато палиш оборотите ти не се ли вдигат над 1000 и след товаза 2-3 сек. максимум си падат на нормалните. Щото при мен е така а съм със същият мотор като теб и колата ми работи много добре, даже преди месец сменявах всички гарнитури и О-пръстени на помпата и след диагностика и реглаж с ВАГ-КОМ на помпата пак си прави така, а ти казваш че не се менели оборотите при самото запалване

- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
При мене са се вдигали оборотите само при температури под -10 градуса демек- само в лютите зими.dani_94 написа:Passat_bs написа:По принцип не е нормално да вдига обороти, поне мойто ТДИ не го прави.
Колега, точно когато палиш оборотите ти не се ли вдигат над 1000 и след товаза 2-3 сек. максимум си падат на нормалните. Щото при мен е така а съм със същият мотор като теб и колата ми работи много добре, даже преди месец сменявах всички гарнитури и О-пръстени на помпата и след диагностика и реглаж с ВАГ-КОМ на помпата пак си прави така, а ти казваш че не се менели оборотите при самото запалване![]()
![]()

- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, до неделя бях на море и включително бях и на Бургас, но май ще ме накараш пак да се дръпна до там с твоите твърдения. А според мен: няма TDI което да запалва на постоянни 800 оборота. Мойто със завъртането на ключа без да подавам газ се форсира само до 1000-1100 и за 3-4 секунди се връща на 800. Трябва ли да ида до Бургас за да ми докажеш че твойто TDI не прави така ???
- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Ела да видиш ако не вярваш. Аз това не го пиша да се намирам на работа.dani_94 написа:Колега, до неделя бях на море и включително бях и на Бургас, но май ще ме накараш пак да се дръпна до там с твоите твърдения. А според мен: няма TDI което да запалва на постоянни 800 оборота. Мойто със завъртането на ключа без да подавам газ се форсира само до 1000-1100 и за 3-4 секунди се връща на 800. Трябва ли да ида до Бургас за да ми докажеш че твойто TDI не прави така ???

- passat_comby
- Автомобил:
- Двигател:
Относно Шаран 1,9 ТДИ / 110/97г
Колега напиши си типа на на мотора в ника си .Относно първоначалния старт на мотора това е нормално при студен двигател .Исе дължи на автоматичения обогатител .АЗ съм с мотор AFN 1,9 ТДИ 96г. и при мен положениетое следното от 1200 при първоначален старт независимо от сезона след 10 секунди съм 900 оборта . P.S . Д.В. Горeне е студенокръвно животно и приема t на околната среда ....
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Passat_bs написа:Ела да видиш ако не вярваш. Аз това не го пиша да се намирам на работа.dani_94 написа:Колега, до неделя бях на море и включително бях и на Бургас, но май ще ме накараш пак да се дръпна до там с твоите твърдения. А според мен: няма TDI което да запалва на постоянни 800 оборота. Мойто със завъртането на ключа без да подавам газ се форсира само до 1000-1100 и за 3-4 секунди се връща на 800. Трябва ли да ида до Бургас за да ми докажеш че твойто TDI не прави така ???
Бако, моляте да прегледаш внимателно това AVI

Моля всички колеги да прегледат файла и да споделат при запалване така ли палят и техните, независимо дали мотора е студен или топъл...
Благодаря Ви за вниманието

Много се извинявам но така поне при мен файла се не отваря и ще ви помоля да си го истеглите и прегледате от ТУК Казва се ОБОРОТИ
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Относно Шаран 1,9 ТДИ / 110/97г
Как 10 секунди? Палиш и веднага оборотите падат на 900, а не да стоят 10 секунди на 1200.passat_comby написа:АЗ съм с мотор AFN 1,9 ТДИ 96г. и при мен положениетое следното от 1200 при първоначален старт независимо от сезона след 10 секунди съм 900 оборта .
Върни се в “Дизелови агрегати”