Jetta, Vento и Bora - неизчислени коли?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 30 юли 2007 17:53

K22, все с теб се пада да спорим :D
И за шумоизолацията не съм съгласен - в опелите е по-шумничко - ватата е икономисана, а и самите тенекии са по-смотани.

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Пон 30 юли 2007 18:23

Аз съм с газови амортисьори и ниски пружини, карам винаги с хубави гуми (4 еднакви според сезона)и до сега не ме е подвела колата в завой :idea:

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Вто 31 юли 2007 1:19

...то еднократно подвежда за жалост :081:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 31 юли 2007 6:51

fast_t написа:.... Чух някакви изказвания, че ако караш нормално, няма проблем. Ми то и с колело от каруца :lol: да караш нормално, пак няма да има проблем. Въпроса е как се държи колата при нормално и при ненормално каране. Иначе трябва в книгата за експлоатация на Vento да пише "карайте само нормално, че иначе..." :lol: . . 8)

Е, тук си прав, едва ли са изчислявали семейни коли да правят обратен завой на място :lol:

Потребителски аватар
fast_t
Автомобил: VW Corrado G60 1992
Двигател: PG

Мнениеот fast_t » Сря 01 авг 2007 16:16

K22 написа:Е, тук си прав, едва ли са изчислявали семейни коли да правят обратен завой на място :lol:

Значи семейните коли не попадат в ситуации, в които е ЖИЗНЕНО важна устойчивостта??? :gruebel Не говоря за разни рейсърски изпълнения. Ама явно си избързал да се изцепиш, а не да осъзнаеш какво съм имал в предвид :lol:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 02 авг 2007 7:15

fast_t написа:
K22 написа:Е, тук си прав, едва ли са изчислявали семейни коли да правят обратен завой на място :lol:

Значи семейните коли не попадат в ситуации, в които е ЖИЗНЕНО важна устойчивостта??? :gruebel Не говоря за разни рейсърски изпълнения. Ама явно си избързал да се изцепиш, а не да осъзнаеш какво съм имал в предвид :lol:

Я ми опиши някоя някоя ситуация че не се сещам за такава дето Семейната кола е неустойчива-при положение че караш със съобразена скорост :roll:

Потребителски аватар
fast_t
Автомобил: VW Corrado G60 1992
Двигател: PG

Мнениеот fast_t » Чет 02 авг 2007 14:22

K22 написа:Я ми опиши някоя някоя ситуация че не се сещам за такава дето Семейната кола е неустойчива-при положение че караш със съобразена скорост :roll:

Дори и с нормална скорост колите поднасят на хлъзгава настилка и тогава се вижда коя е устойчива. Ама знаеш ли? Не ми се обяснява вече... 8)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 02 авг 2007 14:57

didodi написа:Аз съм с газови амортисьори и ниски пружини, карам винаги с хубави гуми (4 еднакви според сезона)и до сега не ме е подвела колата в завой :idea:

аз пък съм виждал F1 и WRC да поднасят в завой, ти с твоите ниски пружини по-стабилен ли си от тях? mhihi

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 02 авг 2007 17:34

аз от опита си до сега мога да споделя ..че когато съм рацерствал на писта и не само и съм се опитвал да поднеса колата не съм успял ...на три пъти обаче при скорости от 40 до към 90 ми се е случвало заради път покрит с антифриз или доста мокро ..примерно 30 градуса но на завоя тече поточе ..... не съм забелязал сколнност към презавидане ....болката е недозавиването като ребриш но това е проблем на всяко FWD

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Чет 02 авг 2007 18:09

Задните нормални пружини идват малко слабички за тежки товари,доста ляга колата,почти всяка джета е с леко увиснала задница.Багажника е направен повече за обемни отколкото тежки товари.Да чукна на дърво колата никога не ме е подвеждала в завой независимо от скоростта.(освен един-два пъти зимата в големия сняг но пък отзад бях с летни гуми mhihi )

Потребителски аватар
didodi
Контакти:

Мнениеот didodi » Чет 02 авг 2007 18:33

Ludia написа:
didodi написа:Аз съм с газови амортисьори и ниски пружини, карам винаги с хубави гуми (4 еднакви според сезона)и до сега не ме е подвела колата в завой :idea:

аз пък съм виждал F1 и WRC да поднасят в завой, ти с твоите ниски пружини по-стабилен ли си от тях? mhihi
Ти правиш ли разлика между "подвела" и "поднесла" :?: Моята кола струва колкото джантите само на F1 и WRC ,така че не логично сравнението ти :!: Ще го обясня простичко като за теб : Карам голф и венто = по темата с нестабилноста със голфа съм се въртял на 360* , а с вентото не съм , на една и съща отсечка :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 02 авг 2007 20:32

didodi написа:
Ludia написа:

Ти правиш ли разлика между "подвела" и "поднесла" :?: Моята кола струва колкото джантите само на F1 и WRC ,така че не логично сравнението ти :!: Ще го обясня простичко като за теб : Карам голф и венто = по темата с нестабилноста със голфа съм се въртял на 360* , а с вентото не съм , на една и съща отсечка :wink:

аз също ще ти отговоря простичко, щото съм си прост ;)
ако си бил с различни гуми на голфа и на вентото, и твоето сравнение не е основателно.аз исках да кажа че ако влезеш в завой със определена скорост и не си поднесъл, значи скоростта ти е била малка ;)
а вече при колкото по-вискоа скорост ти поднесе, това показва колко е стабилна колата.също така не значи че щом ти с твоя голф се въртиш така, аз с моя също ще се завъртя......т.е факторите са много субективни.причината която ме накара да те цитирам по-горе беше, твоето изказване "с колкото и голяма скорост да съм влизал в завой, вентото не поднася" - и от тук следва моя отговор....... :):)
опитах се да се изразя просто ама май не успях и няма много смисъл както обикновенно в това което пиша :wink:

Потребителски аватар
didodi
Контакти:

Мнениеот didodi » Чет 02 авг 2007 21:43

Ludia написа:
didodi написа:
Ludia написа:

.....причината която ме накара да те цитирам по-горе беше, твоето изказване "с колкото и голяма скорост да съм влизал в завой, вентото не поднася" - и от тук следва моя отговор....... :):)
опитах се да се изразя просто ама май не успях и няма много смисъл както обикновенно в това което пиша :wink:

Аз от гуми не разбирам ти кажи кои са по-лоши : Венто - Brigstone Potenza 185/60/14 ; Голф 2 - Michelin Pilot Exalto 195/50/15 . Никъде не съм споменал че летя в завоите , опитвам се да преценям завоя до колкото мога , но моят опит показва че Голфа е по-склонен към поднасяне с неприятни последствия... И аз не пиша нищо смислено , но нека трупаме мнения че това май е по-важното в тоя форум :lol:

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пет 03 авг 2007 8:34

аз не мога да разбера какъв е този спор ,много зависи от гуми, окачване,пътна настилка...и най-вече с каква скорост взимаш завоя ако е 90гр. и си с 100км/ч.

Потребителски аватар
iceto_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iceto_666 » Пет 03 авг 2007 13:16

didodi написа:
Ludia написа:

Не си се вартял защото не си искал щом си се завартял с голфчето значи може да се завартиш и с венто и с пасат и с вектра и с поло т.н. :roll:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”