регистрация на кола

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

регистрация на кола

Мнениеот realityman » Пет 03 авг 2007 14:05

Предстои ми регистрация на автомобил, който е каран в БГ. Автомобила е с Софийски номер. Аз не съм от София.Можете ли да ми кажете има ли начин колата да се регистрира на мое име но да си остане със същия номер или не?Мисля че има някакви изменения в наредбата , ама не знам дали е свързано с това!

ето тук намерих малко инфо но не ми е много ясно дали моя случай е такъв

http://press.mvr.bg/News/news070713_01.htm

http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm

мерси!

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пет 03 авг 2007 14:08

Колата се регистриа по местоживеене.

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Пет 03 авг 2007 14:12

ето какво пише в сайта на КАТ:

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОМЯНА НА СОБСТВЕНОСТ

1. Заявление за регистрация / за фирми: с печат на фирмата и копие на “Булстат”/;
2. Договор – копие и оригинал;
3. Квитанция за платена такса МПС;
4. Застраховка “гражданска отговорност”;
5. Документ за самоличност на собственика или нотариално заверено пълномощно;
6. Свидетелство за регистрация на МПС.
7. Диагностичен лист за техническа изправност

ЗАБЕЛЕЖКА: Регистрационни номера не отговарящи на БДС се подменят

! рег.номера, които отговарят на БДС, какъвто е моя случай би трябвало да не се подменят и да си останат същите.Никъде не пише,че трябва нови да слагам!

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пет 03 авг 2007 14:14

няма как да родължиш да я караш със софииски номера ако постоянния адрес ти е в Пловдив (освен ако не я караш с пълномошно от собственика, но тогава колата няма да прехвърлена на твое име и данаците трябва да идваш да ги плащаш в София - не е добър вариянт)

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Пет 03 авг 2007 14:17

Има начин, но е доста досаден. Трябва много "силно" да имаш нужда от софийски номер. Наемаш квартира в София - или се спазаряваш с твой познат. Регистрират те в домовата книга. После си сменяш личната карта, все едно си живущ там. И си прехвърляш колата. Дълга и широка. Не знам само дали има някакви изисквания за срок на пребиваване за да те регистрират на дадения адрес.

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Пет 03 авг 2007 14:23

ясно мерси за отговорите, не е толкова важно исках да избегна слагането на нови номера и разпариите в КАТ, ама няма да стане в момента в Пловдив пред кат чакат всеки ден за регистрация около 300-400 коли и е ужас. представям си какво е в София! :?

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пет 03 авг 2007 14:33

realityman написа:ясно мерси за отговорите, не е толкова важно исках да избегна слагането на нови номера и разпариите в КАТ, ама няма да стане в момента в Пловдив пред кат чакат всеки ден за регистрация около 300-400 коли и е ужас. представям си какво е в София! :?
700-850 коли на ден се регистрират :) и не е само така в Сф сега е лудница на всякъде в България пред КАТ.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 03 авг 2007 14:49

Домова книга отдавна няма колега. Направо си избираш 1 община която ти е на най-удобно място, предварително си си избрал валиден за нея адрес, плащаш към 3 лв за удостоверение за постоянен адрес, след което трябва да си смениш личната карта. Това е ако настоящия ти постоянен адрес не е в същата община.
Ако е (и в последствие) можеш да си промениш само адреса с друго удостоверение без да е нужно да сменяш отново лк .

А по въпроса за кат, преди 3 дена бях там, отидох както ме посъветваха в сряда, в 12ч на обяд, в 15:30 излизах с новите номера. Така че се минава. Организацията поне при влизането е доста подобрена. Сега остава да оправят и малоумието в чакалнята за номерата и няма да е чак толкова зле.

Поздрави.

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Пет 03 авг 2007 15:15

Малко е встрани от темата, но не разбрах със сигурност каква е тая нова промяна - ако купуваш кола от човек в същия окръг (т.е. имаш само смяна на талон) - да се минава в КАТ "по документи" без колата. Това само за София ли важи или навсякъде?

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Пет 03 авг 2007 15:27

ГLГLГL написа:Малко е встрани от темата, но не разбрах със сигурност каква е тая нова промяна - ако купуваш кола от човек в същия окръг (т.е. имаш само смяна на талон) - да се минава в КАТ "по документи" без колата. Това само за София ли важи или навсякъде?
не би трябвало да е само за софия, защото човека, който купи колата ми беше от друг град обаче община пловдив и номерата си остават так с PB!

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Пет 03 авг 2007 15:54

realityman написа:
ГLГLГL написа:Малко е встрани от темата, но не разбрах със сигурност каква е тая нова промяна - ако купуваш кола от човек в същия окръг (т.е. имаш само смяна на талон) - да се минава в КАТ "по документи" без колата. Това само за София ли важи или навсякъде?
не би трябвало да е само за софия, защото човека, който купи колата ми беше от друг град обаче община пловдив и номерата си остават так с PB!

Те номерата остават, но те карат да ходиш с колата и правят сверка на фабрични номера и преглед на спирачките. Гледам тук

http://press.mvr.bg/News/news070713_01.htm

и пише конкретно за софийски номера. Явно за другаде не важи.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 03 авг 2007 23:12

Тук има толкова теми, изписани по този въпрос :wink:
Поразрови се малко :? и ще си наясно с нещата :?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”