Предстои ми регистрация на автомобил, който е каран в БГ. Автомобила е с Софийски номер. Аз не съм от София.Можете ли да ми кажете има ли начин колата да се регистрира на мое име но да си остане със същия номер или не?Мисля че има някакви изменения в наредбата , ама не знам дали е свързано с това!
ето тук намерих малко инфо но не ми е много ясно дали моя случай е такъв
http://press.mvr.bg/News/news070713_01.htm
http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm
мерси!

регистрация на кола
- realityman
- Автомобил:
- Двигател:
- realityman
- Автомобил:
- Двигател:
ето какво пише в сайта на КАТ:
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОМЯНА НА СОБСТВЕНОСТ
1. Заявление за регистрация / за фирми: с печат на фирмата и копие на “Булстат”/;
2. Договор – копие и оригинал;
3. Квитанция за платена такса МПС;
4. Застраховка “гражданска отговорност”;
5. Документ за самоличност на собственика или нотариално заверено пълномощно;
6. Свидетелство за регистрация на МПС.
7. Диагностичен лист за техническа изправност
ЗАБЕЛЕЖКА: Регистрационни номера не отговарящи на БДС се подменят
! рег.номера, които отговарят на БДС, какъвто е моя случай би трябвало да не се подменят и да си останат същите.Никъде не пише,че трябва нови да слагам!
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОМЯНА НА СОБСТВЕНОСТ
1. Заявление за регистрация / за фирми: с печат на фирмата и копие на “Булстат”/;
2. Договор – копие и оригинал;
3. Квитанция за платена такса МПС;
4. Застраховка “гражданска отговорност”;
5. Документ за самоличност на собственика или нотариално заверено пълномощно;
6. Свидетелство за регистрация на МПС.
7. Диагностичен лист за техническа изправност
ЗАБЕЛЕЖКА: Регистрационни номера не отговарящи на БДС се подменят
! рег.номера, които отговарят на БДС, какъвто е моя случай би трябвало да не се подменят и да си останат същите.Никъде не пише,че трябва нови да слагам!
Има начин, но е доста досаден. Трябва много "силно" да имаш нужда от софийски номер. Наемаш квартира в София - или се спазаряваш с твой познат. Регистрират те в домовата книга. После си сменяш личната карта, все едно си живущ там. И си прехвърляш колата. Дълга и широка. Не знам само дали има някакви изисквания за срок на пребиваване за да те регистрират на дадения адрес.
- realityman
- Автомобил:
- Двигател:
- maiz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
700-850 коли на ден се регистриратrealityman написа:ясно мерси за отговорите, не е толкова важно исках да избегна слагането на нови номера и разпариите в КАТ, ама няма да стане в момента в Пловдив пред кат чакат всеки ден за регистрация около 300-400 коли и е ужас. представям си какво е в София!

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Домова книга отдавна няма колега. Направо си избираш 1 община която ти е на най-удобно място, предварително си си избрал валиден за нея адрес, плащаш към 3 лв за удостоверение за постоянен адрес, след което трябва да си смениш личната карта. Това е ако настоящия ти постоянен адрес не е в същата община.
Ако е (и в последствие) можеш да си промениш само адреса с друго удостоверение без да е нужно да сменяш отново лк .
А по въпроса за кат, преди 3 дена бях там, отидох както ме посъветваха в сряда, в 12ч на обяд, в 15:30 излизах с новите номера. Така че се минава. Организацията поне при влизането е доста подобрена. Сега остава да оправят и малоумието в чакалнята за номерата и няма да е чак толкова зле.
Поздрави.
Ако е (и в последствие) можеш да си промениш само адреса с друго удостоверение без да е нужно да сменяш отново лк .
А по въпроса за кат, преди 3 дена бях там, отидох както ме посъветваха в сряда, в 12ч на обяд, в 15:30 излизах с новите номера. Така че се минава. Организацията поне при влизането е доста подобрена. Сега остава да оправят и малоумието в чакалнята за номерата и няма да е чак толкова зле.
Поздрави.
- realityman
- Автомобил:
- Двигател:
не би трябвало да е само за софия, защото човека, който купи колата ми беше от друг град обаче община пловдив и номерата си остават так с PB!ГLГLГL написа:Малко е встрани от темата, но не разбрах със сигурност каква е тая нова промяна - ако купуваш кола от човек в същия окръг (т.е. имаш само смяна на талон) - да се минава в КАТ "по документи" без колата. Това само за София ли важи или навсякъде?
realityman написа:не би трябвало да е само за софия, защото човека, който купи колата ми беше от друг град обаче община пловдив и номерата си остават так с PB!ГLГLГL написа:Малко е встрани от темата, но не разбрах със сигурност каква е тая нова промяна - ако купуваш кола от човек в същия окръг (т.е. имаш само смяна на талон) - да се минава в КАТ "по документи" без колата. Това само за София ли важи или навсякъде?
Те номерата остават, но те карат да ходиш с колата и правят сверка на фабрични номера и преглед на спирачките. Гледам тук
http://press.mvr.bg/News/news070713_01.htm
и пише конкретно за софийски номера. Явно за другаде не важи.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”