:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Хидравлична рейка за B5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Хидравлична рейка за B5

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 03 авг 2007 9:46

Изтече... :cry:
Изтече хидравличното масло и продължава да си тече.
За да съм подготвен като отида при майстор, кажете ориентировъчни цени на частите и труда, ако знаете. :?

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 03 авг 2007 14:23

Амииии... въртят се някакви суми от порядъка на 100 кинта из форума, ма не знам и при твоята кола дали се отнася :gruebel
Те нали знаеш че по дрехите посрещат... и като видят твоето новичко шлифер..аааа.. тъй, де! пассатче и....

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 03 авг 2007 14:34

100 лева за какво?
За втора ръка или рециклиране?
Хич не си и помислям 100 кинта да са за нова... :roll:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пет 03 авг 2007 14:40

от къде е изтекло маслото?да не те плаша ама скоро тук в форума четох за пасат б5 мисля кат твоя и човека се изръсил 1200 лева мисля че за нова хидравлична реика,като са му я сменили в стара загора ж спец сервиз на VW и е върнал старата, щото така му намалили към 200 лева от цената, а аз на моита пасатка и смених хидравличната реика с механична, и работата излезе 280 лв с труда,и сега се върти малко по трудно волана, ама ко да прая, не ми се дават и на мен 1200 лв я, поне си знам 4е е ново всичкото и няма ве4е течове на масло,помпи,ремъци и др. неприятости.
пиши как са се развили нешата при теб и късмет

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пет 03 авг 2007 14:41

от къде е изтекло маслото?да не те плаша ама скоро тук в форума четох за пасат б5 мисля кат твоя и човека се изръсил 1200 лева мисля че за нова хидравлична реика,като са му я сменили в стара загора ж спец сервиз на VW и е върнал старата, щото така му намалили към 200 лева от цената, а аз на моита пасатка и смених хидравличната реика с механична, и работата излезе 280 лв с труда,и сега се върти малко по трудно волана, ама ко да прая, не ми се дават и на мен 1200 лв я, поне си знам 4е е ново всичкото и няма ве4е течове на масло,помпи,ремъци и др. неприятости.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 03 авг 2007 14:43

ChimeyJimmey написа:За втора ръка или рециклиране?

Е, рециклаж, разбира се!
Някъде Студентски град.
Я погледни в "Сервизи"

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 03 авг 2007 15:17

Не е много сигурно, че е рейката...
Аз просто исках да се подготвя за най-лошия сценарий.
Тези дни ще я огледа майстор и ще се изясни, защото голяма мистика се получава тука. Изчезваше си течност по малко всеки ден от около седмица (след големите жеги), а не се вижда откъде. Днес протече с огромна локва, а казанчето си е почти пълно (да, сигурен съм, че е точно хидравличната течност!!!).
Дано се окаже маркуче, защото инак ще рециклирам, няма как... :001:

Ще пиша след като се разбере повече. :077:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 03 авг 2007 18:08

Абе и тез маркучета са си е..ли мамата.Моята като я свалях рейка не успях да отвия едното маркучле и викам 5 лева струва, да ама не! 30 кинти втора ръка. Ако знаех че е толкова скъпо със зъби да съм го отвил.
Иначе тия дето рециклират и ги хвалат много са в 9 или 10 блок на ТУ.
Първия път ми взеха 150 лева за ремонта.Втория път се справих сам срещу 100 лв. за рейка втора ръка от Симеон, но да не забравяме че говоря все пак за моята кандидат - студентка В3 набор 89.

б-ИВАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот б-ИВАН » Съб 04 авг 2007 9:53

moimoimoi написа:от къде е изтекло маслото?да не те плаша ама скоро тук в форума четох за пасат б5 мисля кат твоя и човека се изръсил 1200 лева мисля че за нова хидравлична реика,като са му я сменили в стара загора ж спец сервиз на VW и е върнал старата, щото така му намалили към 200 лева от цената, а аз на моита пасатка и смених хидравличната реика с механична, и работата излезе 280 лв с труда,и сега се върти малко по трудно волана, ама ко да прая, не ми се дават и на мен 1200 лв я, поне си знам 4е е ново всичкото и няма ве4е течове на масло,помпи,ремъци и др. неприятости.

Грешка!Избягвайте спец сервиза на VW в Ст Загора.Само фасони и надути цени.Работя в М Изток.Служебните леки коли всички са VW има и много бусове - абонирани са за обслужване там.Кой е минал през тоя сервиз - все се е оплакал!!!

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 13 авг 2007 8:13

ChimeyJimmey написа:Току-що минах през тази драма...
Вдигни колата с крик отпред и навий волана вдясно за да прегледаш маншона от лявата страна. Респективно правиш другото за дясната страна, като я вдигнеш отдясно с крика, де.
Рейката се намира високо горе, лесно се сваля и издърпва.
Провери и маркучите. Стискам ти палци да е от тях!
Но, ако не е...
В София ми рециклираха рейката за 240 лв. с едногодишна гаранция.
Втора употреба - 290 лв.
Нова (турска или италианска) ми даваха за 750 лв.
Злите езици рекоха, че оригиналните (в САКАР и т.н.) са над 2 бона...
След като оправиш проблема с рейката (рециклаж или смяна), купи си хидравлично масло от ЕураТек (ШКОДА) - 20 лв. за литър - ще ти стигне. :wink:
Ако го взимаш от оригиналните самураи може да ти излезе и 40 лв. за литър.

Ти решаваш. :wink:

P.S. Докато си оправиш проблема, може да си доливаш масълце (за автоматични скоростни кутии), като най-доброто било някакво руско (5 лв. за литър) от ЛукОйл заради по-голямата си гъстота.

Mалко просветление по моя проблем... :roll:

Върни се в “Passat”