Максимум 160 км/час oграничение на новите коли

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Съб 04 авг 2007 0:43

FEN-NA-GOLF написа:няма лошо да се кара барже :lol: , но преди това да се обмисли ситуяцията на пътя ,а тоя с dodge се е мислел за цар на пътя

именно .... и аз това имам предвид.... и аз обичам да карам бързо,но обичам да карам и сигурно!!!

http://dokkpbdp.mvr.bg/Drivers/speeding.htm

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Съб 04 авг 2007 10:48

Да най-важното е да е сигорно.

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Съб 04 авг 2007 12:23

Мдаааа, имаше един такъв... лека му пръст, на магистралата към Софето, се замаза с БМВ-то за един рейс в насрещното. Мноо ми е интересно ква преценка мое да имаш с 200? Че се усетиш, ама гато фъркаш над мантинелата...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 04 авг 2007 15:16

ruskia написа:Мноо ми е интересно ква преценка мое да имаш с 200? Че се усетиш, ама гато фъркаш над мантинелата...

:lol: :lol: :lol: Зависи къде и с какво се движиш, мисля, че това са едни от важните неща

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 04 авг 2007 15:34

Щом разрешават на това:

Изображение

произведено 1975 г., да се движи със 130 по магистралата, значи 180-200 е ОК за един съвременен автомобил :idea:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 04 авг 2007 15:38

аз вдигам точно 130...още на чертежите са ми го сложили ограничителя.... :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 04 авг 2007 16:30

Когато се говори за "време за реакция"... - ами времето за реакция е същото както и със 100 - разликата идва от изминатия път през това време :idea:

Разликата, че примерно от 100 до 0 се спира за 35-40 метра, а от 200 до 0 се спира за 100-150 метра, което означава от самосебе си, че трябва да мислиш 200-300 метра напред, да следиш ситуацията пред теб и ако има евентуално някакъв риск, да намалиш скоростта, а това не отнема толкова много време - от 200 до 100 се намаля прилично бързо с качествени и изправни спирачки :wink:

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пон 06 авг 2007 9:57

musura написа:Когато се говори за "време за реакция"... - ами времето за реакция е същото както и със 100 - разликата идва от изминатия път през това време :idea:

Разликата, че примерно от 100 до 0 се спира за 35-40 метра, а от 200 до 0 се спира за 100-150 метра, което означава от самосебе си, че трябва да мислиш 200-300 метра напред, да следиш ситуацията пред теб и ако има евентуално някакъв риск, да намалиш скоростта, а това не отнема толкова много време - от 200 до 100 се намаля прилично бързо с качествени и изправни спирачки :wink:

Тука хич, ама хич не си прав - за 100-150 метра се спира от 140 км/ч , а от 200 ми се струва отива много нагоре.
Казваш от изминатото време, за една секунда при 200 км/ч изминаваш 56 метра!!

Айде стига сте дрънкали глупости за реакции и бесни скорости, като сте луди - има лудница за вас, ако не сте - има затвор.
Пак пишкомерене се получи тук - рейсъри невръстни.
Какво сте се захвалили , народа е казал като се обърне каруцата пътища много - във вашия случай това е буквално.
Хайде да ми позволите на мен , на детето ми, а и на всички хора да си изживеят живота, не сте ми го дали вие, че да ми го вземете.
Колко хора Ви говорят във форума за това и пак се продължава, то не бяха Луди , то не бяха Tyan-и - свръхчовеци някакви.
Явно на никого не му пука докато не стане късно.
Затова според мен въобще не пускайте теми за безумията по-пътищата , само се оплескват със снимки на скоростомери до края или безсмислено перчене. Такива теми са за ключ. :lock:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 06 авг 2007 10:01

:lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пон 06 авг 2007 10:11

Ludia написа::lol: :lol: :lol:

И какво му е смешното , кажи да се посмеем всички???
Щото вчера се прибирах от Медвен към Несебър и още съм бесен!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 06 авг 2007 10:14

слушайте мусура .. той ги знае времената за реакции .. има само няколко теми дето си чупи фаровете в чуждите брони :lol:

майтапа на страна обаче е прав защото примерно той има клип на който спира от 200 до 40 за 5 секунди а съм сигурен че от 100 до 0 пак ще спре за толкова..

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 06 авг 2007 10:27

Tyan написа:жизнено необходи са ми ....... за справка ..вчера на магистралата след събора 8) в града и да си карам с 40 не ми пречи ...ама да се влача на магистрала ... заболява ме корема ...изнервям се ...ужас

Той и Максим с Хамъра ще да е бил много нервен!!!!!

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 06 авг 2007 11:23

Максим е бил пиян ..... тоя път там го знам на изуст и по тези завой никога не съм си позволявал да карам бързо ... моят пост няма нищо общо с темата, но то принципно ми дреме на оная работа дали ме цитираш мен защото от теб нищо не ми зависи ... :) така че мнението ти се класира по важност някъде между хлебарката и конската муха... следователно пиши си :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 06 авг 2007 13:59

Veso101 написа:за една секунда при 200 км/ч изминаваш 56 метра!!

Айде стига сте дрънкали глупости за реакции и бесни скорости, като сте луди - има лудница за вас, ако не сте - има затвор.

Хайде да ми позволите на мен , на детето ми, а и на всички хора да си изживеят живота, не сте ми го дали вие, че да ми го вземете.
Колко хора Ви говорят във форума за това и пак се продължава, то не бяха Луди , то не бяха Tyan-и - свръхчовеци някакви.
Затова според мен въобще не пускайте теми за безумията по-пътищата , само се оплескват със снимки на скоростомери до края или безсмислено перчене. Такива теми са за ключ.

Виж колега, наистина спора е абсолютно безсмислен, но това не ти дава право да обиждаш мен и останалите, които не споделят твоето виждане за нещата :idea:

Изказвам следните съображения относно мнението ти:
1-во, казваш 56 метра се изминават за една секунда движение с 200 км/ч :gruebel Примерно, ако имам 3-4 км видимост и няма движение, опасно ли е да се движа с 200 км/ч :?:
2-ро, "рейсъри невръстни", особенно "невръстни" - можеш да използваш в къщи, когато се обръщаш към детето си :idea:
3-то, виждам, че искаш позволение, косвено и от мен, да си живееш живота (Хайде да ми позволите на мен , на детето ми, а и на всички хора да си изживеят живота) - еми живей, поне от мен имаш разрешение, ако искаш може и в писмен вид да ти го дам, за да си сигурен, че няма да се отметна от думата си :wink:
4-то, мисля, че е работа на модераторите да преценят дали дадена тема е за ключ или не. Обикновенно съществува повече от едно мнение по даден въпрос и е нормално хората да подкрепят различните тези, след като все пак сме различни хора.

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пон 06 авг 2007 14:27

musura написа:
Veso101 написа:за една секунда при 200 км/ч изминаваш 56 метра!!

Затова според мен въобще не пускайте теми за безумията по-пътищата , само се оплескват със снимки на скоростомери до края или безсмислено перчене. Такива теми са за ключ.

Виж колега, наистина спора е абсолютно безсмислен, но това не ти дава право да обиждаш мен и останалите, които не споделят твоето виждане за нещата :idea:

Изказвам следните съображения относно мнението ти:
1-во, казваш 56 метра се изминават за една секунда движение с 200 км/ч :gruebel Примерно, ако имам 3-4 км видимост и няма движение, опасно ли е да се движа с 200 км/ч :?:
2-ро, "рейсъри невръстни", особенно "невръстни" - можеш да използваш в къщи, когато се обръщаш към детето си :idea:
3-то, виждам, че искаш позволение, косвено и от мен, да си живееш живота (Хайде да ми позволите на мен , на детето ми, а и на всички хора да си изживеят живота) - еми живей, поне от мен имаш разрешение, ако искаш може и в писмен вид да ти го дам, за да си сигурен, че няма да се отметна от думата си :wink:
4-то, мисля, че е работа на модераторите да преценят дали дадена тема е за ключ или не. Обикновенно съществува повече от едно мнение по даден въпрос и е нормално хората да подкрепят различните тези, след като все пак сме различни хора.

Виж колега спора е безмислен, прав си ; народа е казал вари го , печи го , на гайда мирише.
по точките
1-во ако като рейсиш с бангията с 200 и като BMWто скокнеш през мантинелата , щото примерно си спукал гума или скъсал окачане и убиеш хората , които идват в насрещното???
2-ро невръстен можеш да си дори и ако си на 60 години - невръстен на акъл и опит.
3-то тая точка най-много ме ядоса, прочети какво си написал и мисля , че трябва да се извиниш.
Ако аз съм човека , който е карал в насрещното???
Дори и друг да е , ако случайно оцелееш , за момент само си представи как ще се чувстваш?
Дали ще продължиш да живееш по-същия начин??
Дори хипотетично, представи си че убиш само себе си, представи си колко мъка ще докараш на роднини и приятели.
4-то ти сам каза, тук хората си пишат мненията, аз написах моето , не мога да заключвам теми затова оставям това на модовете.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”