Максимум 160 км/час oграничение на новите коли

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 06 авг 2007 14:39

Veso101 написа:1-во ако като рейсиш с бангията с 200 и като BMWто скокнеш през мантинелата , щото примерно си спукал гума или скъсал окачане и убиеш хората , които идват в насрещното???
2-ро невръстен можеш да си дори и ако си на 60 години - невръстен на акъл и опит.
3-то тая точка най-много ме ядоса, прочети какво си написал и мисля , че трябва да се извиниш.
Ако аз съм човека , който е карал в насрещното???
Дори и друг да е , ако случайно оцелееш , за момент само си представи как ще се чувстваш?
Дали ще продължиш да живееш по-същия начин??
Дори хипотетично, представи си че убиш само себе си, представи си колко мъка ще докараш на роднини и приятели.
4-то ти сам каза, тук хората си пишат мненията, аз написах моето , не мога да заключвам теми затова оставям това на модовете.

Като има толкова много "ако" и започва да мирише :idea:

По същия ред на мисли, представи си, че утре ти падне една тухла на главата, като излизаш за работа? К'во правим тогава? Да прокараме закон, който да ограничва теглото на тухлите до 25 грама и височината на сградите то 3.5 метра? А и всъщност, трябва много да се внимава с тези строежи... един миг невнимание (удър с туха) и после цял живот мъртъв. А и сам знаеш и другите неприятни подробности около инцидента - мъката за близките, разходите по погребението, децата без родители :083:

Изпадаме в някакви ненормални крайности, мисля ... Няма смисъл да изпадаш в лични догатки - нито ме познаваш, нито знаеш как карам, видял си 1-2 клипа във форума и веднага ме оцени като "недорасъл рацер".... Обещавам да се оглеждам за твоето голфче и ако го видя в насрещното - честен кръст, няма да се мятам на мантинелата, ще гледам и гума да не пукам... Мисля, че е малко вероятно да се засечем, така че наистина можеш да живееш спокойно.

П.П. Не ми обиждай колата на "бангия" :evil: Ако ти не полагаш грижи за твоя автомобил да е в перфектно състояние, това не може да се каже за моя :idea: И гумите и окачането и спирачките ми са в ТОП състояние и по-добри от сток ГТИ-карантиите, които са слагали, когато колата е излизала от завода :idea: Всъщност цялата ми ходова част е качествно ревизирана и редовно и следя състоянието :idea: Смятай, че шанса да ти се откине окачването при законното каране със 130 на магистрала, при теб е поне два пъти по-голям, отколкото при мен, ама честно :wink: така че наистиа е по-добре да имаш едно на ум :idea:

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пон 06 авг 2007 14:52

musura написа:
Veso101 написа:1-во ако като рейсиш с бангията с 200 и като BMWто скокнеш през мантинелата , щото примерно си спукал гума или скъсал окачане и убиеш хората , които идват в насрещното???
2-ро невръстен можеш да си дори и ако си на 60 години - невръстен на акъл и опит.
3-то тая точка най-много ме ядоса, прочети какво си написал и мисля , че трябва да се извиниш.
Ако аз съм човека , който е карал в насрещното???
Дори и друг да е , ако случайно оцелееш , за момент само си представи как ще се чувстваш?
Дали ще продължиш да живееш по-същия начин??
Дори хипотетично, представи си че убиш само себе си, представи си колко мъка ще докараш на роднини и приятели.
4-то ти сам каза, тук хората си пишат мненията, аз написах моето , не мога да заключвам теми затова оставям това на модовете.

Като има толкова много "ако" и започва да мирише :idea:

По същия ред на мисли, представи си, че утре ти падне една тухла на главата, като излизаш за работа? К'во правим тогава? Да прокараме закон, който да ограничва теглото на тухлите до 25 грама и височината на сградите то 3.5 метра? А и всъщност, трябва много да се внимава с тези строежи... един миг невнимание (удър с туха) и после цял живот мъртъв. А и сам знаеш и другите неприятни подробности около инцидента - мъката за близките, разходите по погребението, децата без родители :083:

Изпадаме в някакви ненормални крайности, мисля ... Няма смисъл да изпадаш в лични догатки - нито ме познаваш, нито знаеш как карам, видял си 1-2 клипа във форума и веднага ме оцени като "недорасъл рацер".... Обещавам да се оглеждам за твоето голфче и ако го видя в насрещното - честен кръст, няма да се мятам на мантинелата, ще гледам и гума да не пукам... Мисля, че е малко вероятно да се засечем, така че наистина можеш да живееш спокойно.

П.П. Не ми обиждай колата на "бангия" :evil: Ако ти не полагаш грижи за твоя автомобил да е в перфектно състояние, това не може да се каже за моя :idea: И гумите и окачането и спирачките ми са в ТОП състояние и по-добри от сток ГТИ-карантиите, които са слагали, когато колата е излизала от завода :idea: Всъщност цялата ми ходова част е качествно ревизирана и редовно и следя състоянието :idea:

Едно е да ти падне тухлата сама , друго е да я бутнат!
Няма да споря повече с теб, явно няма смисъл.
Все пак помисли добре, приятелски съвет.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 06 авг 2007 14:56

Veso101 написа:Едно е да ти падне тухлата сама , друго е да я бутнат!

Важното е, че и сама да падне, и да я бутнат, ефекта за жертвата е един и същ :idea:

Благодаря за съвета, но аз постоянно си мисля :wink:

Полк. Алекси Кесяков: Катастрофите в страната през последните 20 години са едни и същи на брой

Самият факт, че автомобилите пред последните 20 годни са се увеличили неимоверно и реално нови пътища не са построени, говори само едно - реално сме станали много по-внимателни и дисциплинирани водачи :idea: Независимо, че има говеда, като световния шампион-камикадзе, заради които продължават да умират хора по пътищата. Но която и статистика да провериш, ще се убедиш, че най-безопасното място за движение в БГ е автомагистралите, независимо, че там разни недорасли рацери като мен фучат с 200 км/ч :idea:

Последна промяна от musura на Пон 06 авг 2007 15:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пон 06 авг 2007 15:00

Тотално безмислен спор... Но не издържах... По 1 или др. начин съм го писал в няколко теми, затова накратко:

Никой не подлага на съмнение уменията и състоянието на автомобилите на истински запалените фенове от форума. Въпреки, че карането "на ръба" все някога води до лоши последици...

Страх ме е мн. повече от малоумниците, които Ви подражават по пътищата и по улиците с едва закърпени с турски/китайски/моргаджийски части 14 год. АБФ-и или 18 год. КР-и с газови уредби...

Обичам скоростта, карам мотоциклети и коли от доста невръстен, бели съм направил достатъчно /слава Богу - без да нараня никого, освен мен/, за да знам какво говоря...

Сега имам дете - разсъждавам по друг начин, а той е: ако нещо му се случи, дори да убия малоумника от бой ще е малко, а и няма да върне нещата обратно...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 06 авг 2007 15:09

kokovanev написа:...

Добре казано. Също съм правил доста бели и съм си сърбал попарата, та и аз си имам едно-две на ум :wink: Принципно избягвам да карам на ръба и рисково :idea: Също си имам щерка и знам за какво говориш... Но просто колегата Veso101 видял едно-две клипчета от местната писта, на която съм чест посетител, и решил, че съм "недорасъл рацер" и ми дава приятелски съвети да мисля :wink: Ама вече съм посъветван и ще мисля :lol:

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пон 06 авг 2007 16:32

musura написа:
Veso101 написа:Едно е да ти падне тухлата сама , друго е да я бутнат!

Важното е, че и сама да падне, и да я бутнат, ефекта за жертвата е един и същ :idea:

Абе човек, тук има нещо много сбъркано в мисленето ти, все едно да кажеш: -няма проблем да го сгазя тоя, той и без това ще умре от рак.
А клипчета не съм гледал, просто някои твои мнения ме наведоха на мисълта, че караш неразумно, ако не е така извини ме.
А иначе си невръстен, като ти гледам датата на раждане, трябва да ти кажа че като си се пръканал, аз вече.......съм седял. :lol: наборе!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 06 авг 2007 16:40

[quote="Veso101"]че караш неразумно, [quote]

Ето тук е разковничето: "че караш неразумно" :idea: Това е много общо и разтегливо понятие! Преди да си видял кой каква кола кара, как я поддържа в какво състояние е, как спира и т.н. няма как да знаеш какво е разумно и какво не!

Аз преди да съм седнал вътре и да съм покарал конкретния автомобил и да съм усетил поведение на пътя, спирачки, ускорение НЯМА как да преценя каква е разумната скорост!

А ти как така прецени седейки зад клавиатурата? :roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 06 авг 2007 16:51

Влад, много си прав! Всеки има различни способности, също така и всяка кола индивидуално, без значение марка/модел......та когато някой надценяващ своите и на колата си възможности, предприеме рисковано изпреварване - става белята.Да не говориме че 90% от катастрофите стават когато 3-то лице пресече пътя на "Рацера".В статистиката обаче влиза в графа "несъобразена скорост".А какво е съобразена скорост, при положение че има такива индивиди които незнаят какво правят на платното за движение?
Примерно какво пречи да карам по магистралата със 200 км/ч.......всичко е точно, докато не се появи някой който изпреварва рейса пред него /движещ се с 60 км/ч/ все едно тир изпреварва тир.....
когато карам бързо винаги съм се съобразявал със натовареността на движението и пътната настилка и разбира се състоянието на автомобила ми.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 06 авг 2007 16:54

никой няма правото да се изживява като съдник на когото и да е .... всеки си има главана раменете ....... всеки да прави каквото сметне за добре

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Вто 07 авг 2007 8:00

Трудно се спори с вас- безгрешни и перфектни роботи -водачи, гледащи не само километри напред, но и в бъдещето.

Vlad 777 , благодаря че ме насочи към това което съм казал , наистина не е много точно, има законово определено ограничение на скоростта, всички водачи са длъжни да се съобразяват с него, има несъобразена с условията скорост има и превишена , чиято опасност не зависи само от твоя автомобил а и от тези на другите участници в движението.
Ludia кажи ми при твоя пример с 200 км и изпреварванията , дали човекът който изпреварва не е погледнал в огледалото преди секунда и е видял приситигащата кола като точица, и като започне да изпреварва и му святкат с фаровете и надуват клаксона зад задната броня.
На Поморийския разклон има ограничение 60 и всеки път се оглеждам в посока Бургас, няма коли- тръгвам и след 5 метра някой има залепен зад мен , святка с фарове и разпалено маха как така съм му отнел предимството. това нормално ли е , и виновният аз ли съм, след като съм погледнал и той е бил още зад завоя???
Брат ми се прибира от Англия с колата и каза , че в Германия се кара най-трудно точно заради такива индивиди, и както е настроено общественото мнение там скоро ще има ограничение на скоростта.
Затова има писти, плащаш си, качваш се на пистата и правиш каквото искаш, само че стандартната застраховка там не важи.
Tyan, не съм ти съдник, има си хора за тая работа , но има и още нещо за което явно не си и чувал, съвест му викат.
И не почвай пак да ми обясняваш, как мнението ми било за теб...хлебарки, буболечки , сокчета намси кво си, ясно ми е.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 07 авг 2007 14:31

Tyan написа: ....... всеки да прави каквото сметне за добре
(

И всеки друг има право да направи с него каквото намери за добре

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 07 авг 2007 16:50

ей го пак този ...абе бегай си разглоби мотора измисли му три тома хвалебствия в рими .... ::)

Потребителски аватар
Kartala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kartala » Вто 07 авг 2007 16:53

няма да си купуваме нови кoли и ще вдигаме повече от 160km/h :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”