Поставяне на бас рефлектор

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 03 авг 2007 22:09

dj_nako написа:магнит-а трябва да е в затворения обем.мембраната на говорителя трябва да е в отворен обем(с басс рефлектор)

ето чертеж на цялата кутия
Изображение
А от каде ще се охлажда говорителя :dontknow: Според мен трябва да е братно мембраната е в затворено пространство.

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Съб 04 авг 2007 19:43

проблема е там че не се охлажда.кутията е според препоръките от Пайнер.то като му подаваш качествен и подходяш сигнал на говорителя едва ли ще загрява чак толкоз.ако направите такава кутия искам да чуя мнения за нея за да знам да почвам ли да разкроявам и да правя и аз такава.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Съб 04 авг 2007 20:15

Колегата Lamer4e има такива две каси със Пионеер 306-ци и фазиоинверторите са от страната на магнитие.Няма говорител който да не грее като се изпълва до край.Даже леко понамирисват като има силно стъпало.

Потребителски аватар
lamer4e
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lamer4e » Нед 05 авг 2007 8:58

dj_nako написа:магнит-а трябва да е в затворения обем.мембраната на говорителя трябва да е в отворен обем(с басс рефлектор)

ето чертеж на цялата кутия
Изображение

Когато магнита е в затворения обем при наличието на по здрав усилвател
от гожоритела остава само помен аз съм със точно този модел (BandPass)фазоинверторите са ми от страната на магита и до сега не съм имал проблем , също така правихме на един приятел същата но както си е направена но вместо с 306 я правихме с 3004-Spl моноблока е Boss RIOT
и те тоз говорител изкара точно 30 мин и изпуши след като го сменихме и направихме кутията по същия начин като мойта да се охлажда демек фазоинжертора да е от страната на магнита до ден днешен няма проблем енисвеното е както спомена колегата sashobas от време на време бая си понамирисва :) ето така изглеждат моите каси
Изображение
Изображение
Изображение
П.П.
Поздрави

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 05 авг 2007 18:14

И в края на крайщата какво стана-къде да сложа тоя пуст бас рефлектор-нещо се обърках :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Нед 05 авг 2007 18:44

от страната на магнит-а.....защото според другите така е по безопасно за говорителя.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 05 авг 2007 20:33

dj_nako написа:от страната на магнит-а.....защото според другите така е по безопасно за говорителя.

ОК,но тогава какво става със самия говорител(предната част)-той от къде ще диша :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Нед 05 авг 2007 20:54

Слагай рефлектора от страната на магнита и не се чуди.и после да не забравиш да споделиш как е налягането и вибрациите.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 05 авг 2007 21:10

sashobas написа:Слагай рефлектора от страната на магнита и не се чуди.и после да не забравиш да споделиш как е налягането и вибрациите.

ОК!!!Това го приемам като последен вариант.След няколко дни като направя нещата както трябва ще споделя впечатления

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Пон 06 авг 2007 19:29

da6o_amvr написа:
sashobas написа:Слагай рефлектора от страната на магнита и не се чуди.и после да не забравиш да споделиш как е налягането и вибрациите.

ОК!!!Това го приемам като последен вариант.След няколко дни като направя нещата както трябва ще споделя впечатления

Абе изчакай Юпитер да се завърти още малко около слънцето и ще изскочи някой да ти обясни че ако кабела към тоя говорител не е от чисто сребро и не му монтираш вентилатор няма да свирне ама не прави много голям бас рефелкса че тогава магнитното поле нямакакво да го спира и ще ти вдлъбне капака на багажника

толкова глупости в 1 тема не бях чел признавам си

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Пон 06 авг 2007 20:14

Cyberloner написа:

aве ей "анус" я не се прай на мн разбиращ ве.когато си сложиш някаква музика по различна от твойте 2 пищялки и касетофон чак тогаз отценявай кое е глупост и кое не.тва не са празни приказки а мнения.няма идентични музикални системи.пуууу аман от аудио маняци с по 26 мнения. :banghead:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 06 авг 2007 20:40

Cyberloner написа:
da6o_amvr написа:

Абе изчакай Юпитер да се завърти още малко около слънцето и ще изскочи някой да ти обясни че ако кабела към тоя говорител не е от чисто сребро и не му монтираш вентилатор няма да свирне ама не прави много голям бас рефелкса че тогава магнитното поле нямакакво да го спира и ще ти вдлъбне капака на багажника

Пламенчо,виждм че си нов във форума-ще те помоля да не ми сереш в темата.Тук питам за помощ сигурно щото не съм наясно как сам да направя съответното нещо.А ти дали си мислиш че това са глупости или не,ама въобще не ме бърка.Така че чети си на воля и пиши смо ако можеш да кажеш нещо съдържателно-не си чеши езика:!: :!: :!:

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Пон 06 авг 2007 21:08

абе с тоя форум ми е малко трудно да си чеша езика ама виж за пръстите става :wink:

dj_nako, признавам че музиката в колата не ме интересува особено, стига да мога да позная, кое е парчето, ама все си мисля, че поназнайвам малко от що е то звук и начините за възпроизвеждането му. Относно определението, което ми лепна.... какво да ти кажа, обикновено примитивни хора, с липса на аргументи в защита на собствената си теза прибягват до подобни средства, а гледам и мненията си ми погледнал колко са...

da6o_amvr в никакъв случай въпроса ти не е глупост :!: глупост ще е да правиш нещо, без да знаеш как и без да питаш. Форума е за да си помагаме. Относно твоя въпрос...дай модел и марка на говорителя или някакви характеристики, за да ти се измисли 1 кутия и да се види, какво може да се постигне с тази, която имаш. За монтажа на говорителя на коя стена... субективен е малко въпроса, общо взето може на която стена си поискаш(казват, че за комби и хечбек трябва да е насочен на зад говорителя и бас рефлекса, ама реална разлика трудно може да се чуе), стига да бес рефлекса да не е "запушен" от седалката или пода на колата и мембраната на говорителя да има къде да движи :) , само трябва да се съобразиш с масата на магнитната система на говорителя, защото по нашите пътища може при някоя по-голяма дупка да и ти се случи случка :!: Говорителя ти не е обърнат наопаки, това си е начин на монтаж, като в случая печелиш от затворения обем, защото няма шаси и магнитана система на вогорителя там, а само мембрана. Относно приказките за охлаждането имах в предвид, че са глупости, защото по тази логика би трябвало всички затворени системи, като им подадеш повечко мощност да горят, а това на практика не се случва. Говорителите горят и от прегряване, но не само от него :!:

П.П. 1 малко уточнение - бас рефлектор като понятие не съществува, правилния термин е бас рефлексен тунел(синоними са бас рефлекс(за краткост), фазоинвертор и др.). Рефлектор мисля че идваше от италианския првод на reflex, но не съм много сигурен.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пон 06 авг 2007 22:53

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 0%BE%D1%80
не е като да изрежеш дупка в кутията и да напъхаш една тръба.
изчислява се всичко иначе най-накрая нищо не правиш.
На мойте каси басрефлекторите са направени от ПВЦ тръби и са изчислявани.Прави ми ги човек които се занимава с музика от мноооого време.Другото което е е материала за самата кутия,вътре принципно слагат една вата но моите ги облепихме с дебел дунапрен по вътрешната част на стените(което нямаше голям ефект).
искам да кажа че:да направиш тая далавера не е само рязане на кутията и да набичиш тия купени пластмаски дето за никъв не са(както някои вече обясни че е много лесно)

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пон 06 авг 2007 23:00

Аз мойте рефлекси съм ги правил на слух-на мен да ми хареса.пробвах със сметки но нищо не ми хареса говорителите пльокаха здраво.така че малко е на налучкване.при мен няма на къде де се разгърна да получа повече обем и съм със три рефлекса по 30см. за да освободя малко говорителите.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”