Филтър, пречистващ влизащия в купето въздух . . .

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Вто 31 юли 2007 17:51

И с обикновенни ластици става като е по-голямо парчето.При мен е така и е по лесно за смяната после :!:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 31 юли 2007 19:10

psstv18rp написа:Просто парчето вата трябва да е малко по-голямо

Да, де, ама този филтър, дето съм намерил не е достатъчно голям, за да се запретне стабилно и да се хване с ластик :(
Имаше и по-големи, но без активен въглен. А на мен миризмата ми беше основната цел, щото булката е с много чувствителен нос и все ми мрънкаше ...

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 31 юли 2007 19:51

Изображение

Бързи , смели , сръчни :)
При мен е пластмаса и нямаше начин да се опрости мрежата...

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Сря 01 авг 2007 0:19

:да: изглежда добре

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Вто 07 авг 2007 19:51

Аз използвах мрежа (тая алуминиевата ) и марля и я защипах с пласмасата и даже направих още едно подобрение сложих един ароматизатор борче там и сега даже и мерище хубаво :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 07 авг 2007 19:57

asengamalov написа:Аз използвах мрежа (тая алуминиевата ) и марля и я защипах с пласмасата и даже направих още едно подобрение сложих един ароматизатор борче там и сега даже и мерище хубаво :wink: :wink: :wink:

веселин написа:Мазнините,алкохола и другите съставки на есенцията ще повлияят отрицателно на пропусквателната способност на хартията според мен-има толкова голямо разнообразие от ароматизатори! idea3

:banana

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Пет 10 авг 2007 19:03

Колеги здравейте попрочетох какви уникални идейки си имате за този филтър обаче в момента на влизане в този форум прочетох един от първите коментари и да ви кажа този вариянт който са го измислисли руснаците доста ми допада . Говоря за вариянта с въздушния филтър от "Skoda 120 L" само че на мястото на онази жълта торбичка може според мен да се поръча на шивачката да ви ошие един въздуховод от изкуствена черна кожа и в двата му края да е със зашити за него ластици. Хм...ммм :shock май утре съм при шивачката да и досаждам отново относно колата ми :)

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Пет 10 авг 2007 23:17

mafiacartel написа:Колеги здравейте попрочетох какви уникални идейки си имате за този филтър обаче в момента на влизане в този форум прочетох един от първите коментари и да ви кажа този вариянт който са го измислисли руснаците доста ми допада . Говоря за вариянта с въздушния филтър от "Skoda 120 L" само че на мястото на онази жълта торбичка може според мен да се поръча на шивачката да ви ошие един въздуховод от изкуствена черна кожа и в двата му края да е със зашити за него ластици. Хм...ммм :shock май утре съм при шивачката да и досаждам отново относно колата ми :)

като го направиш пусни и някоя снимка да се ориентираме за кво иде реч и как с еправи

Потребителски аватар
Kalinn
Автомобил: Golf IV TDI GTI - 2002
Двигател: ARL

Мнениеот Kalinn » Съб 11 авг 2007 22:30

Мислех да пусна нова тема но в последния момент видях тази тема,Това е моят начин.Пропускам момента с щипките но те само се издърпват нагоре.Ето снимковия материал
Първо свалих това подобие на мрежа(От двете страни има пластмасови гайки,развиват се с ключ 10)
Изображение
След това го позабърсах.
Изображение
Изображение
Това е кутията за филтъра,която купих от автоморгата.
Изображение
Изчистих я малко и я сложих.
Изображение
След това сложих Филтъра
Изображение
Това е от мен.Удоволстието ми излезе 25лв.
15лв кутията и 10 филтъра.

ПП.Кола е Голф3.

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Нед 12 авг 2007 0:35

колега ние говориме за преправяне на филтрите а не слагане на друг филтър.и един випрос троиките нямат ли хартиен филтър оригинално . Иначе добре си се справил продължаваи в същия дух :applause:

Потребителски аватар
Kalinn
Автомобил: Golf IV TDI GTI - 2002
Двигател: ARL

Мнениеот Kalinn » Нед 12 авг 2007 0:49

Не! Нямаше нищо, така като е на 1-вата снимка беше с тази мережичка, явно не всички 3-ки имат. А и исках да покажа, че с не мн средства може да има добър ефект........просто те хората са си го измилили, нема какво да преправяме 8)

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Нед 12 авг 2007 17:34

Kalinn написа:Не! Нямаше нищо, така като е на 1-вата снимка беше с тази мережичка, явно не всички 3-ки имат. А и исках да покажа, че с не мн средства може да има добър ефект........просто те хората са си го измилили, нема какво да преправяме 8)

Напълно съм съгласен. С 10 лв. на 10000 км. няма да обеднеем. Пък и от оригинаното по-хубаво няма.

BoBiT86
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1600

:)

Мнениеот BoBiT86 » Нед 26 авг 2007 1:41

Колеги и аз викам да споделя моето решение на вапроса, след като изчетох всички постове в форума най удачно ми се стори идеята да се постави женско чорапче :) и за по сигурно поставих 2 директно варху пластмасовата решетка нанизах ги и вече - пей сърце.Това е наистина най удачния начин, и най евтин.нали все пак това е целта ;)

Потребителски аватар
galingochev
Автомобил:
Двигател:

Re: :)

Мнениеот galingochev » Пон 03 сеп 2007 13:04

И аз го направих с чорапа но сложих и вата от тази дета я слагат на дрехите (една бяла).Преди бях само с чорапа но сега е супер.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: :)

Мнениеот kaiser666 » Пон 03 сеп 2007 14:54

galingochev написа:И аз го направих с чорапа но сложих и вата от тази дета я слагат на дрехите (една бяла).Преди бях само с чорапа но сега е супер.

Да ама с тая вата сигурно парното ти едвам духа :roll:

Върни се в “Направи си сам!”