може би термостатче!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

може би термостатче!

Мнениеот Ivo_ » Вто 07 авг 2007 21:22

И така тези дни като захладня времето, моята кола няма загряване. Минавам по 2 км докато вдигне 35-50 гр. Като паднаха температурите навън и климатроника започна да духа топличко, стрелката на градусите забрави да се качва. Отделно от това ГИ е нагласен да минава на газ на 35 градуса, което става след 2рия километър - градско говорим.
За мен това си е термостат, задържа отворен, почти съм сигурен. В големите жеги не се помръдва от 90 градуса. Изключено е просто газта да охлажда толкова много.

Ако мислите че греша, подсказвайте!

Поздрави

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 07 авг 2007 21:34

термостат :да:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 07 авг 2007 22:22

handycam написа:термостат :да:

:да:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Сря 08 авг 2007 8:47

kaiser666 написа:
handycam написа:термостат :да:

:да:
Изобщо не му мисли.Това е.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

термостат

Мнениеот lozan67 » Сря 08 авг 2007 11:41

Бе не е сигурно. Аз като го смених пак същото. Като стария кога какво му е кеф прави. некой път загрява за 1 км. друг път за два. Това зависи и вкакъв трафик си и от температурата навън. Е ако си немаш работа го смени, но ако ше хвърляш пари по майстори изчакай да го видиш като се дигнат температурите как ще е. Поздрави!!!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: може би термостатче!

Мнениеот joker » Сря 08 авг 2007 12:03

Ivo_ написа:И така тези дни като захладня времето, моята кола няма загряване. Минавам по 2 км докато вдигне 35-50 гр. Като паднаха температурите навън и климатроника започна да духа топличко, стрелката на градусите забрави да се качва. Отделно от това ГИ е нагласен да минава на газ на 35 градуса, което става след 2рия километър - градско говорим.
За мен това си е термостат, задържа отворен, почти съм сигурен. В големите жеги не се помръдва от 90 градуса. Изключено е просто газта да охлажда толкова много.

Ако мислите че греша, подсказвайте!

Поздрави

Грешиш със сигурност защото досега нито едни път не си си измерил реалната температура на антифриза и не си я сравнил с положението на стрелката на датчика!Първо направи това пък после решавай какво да правиш....предполагам,че ще останеш изненадан от разликите в реалните и отчетените от датчика стойности.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 08 авг 2007 20:06

по принцип са точни ...разликата е до 2 градуса...ако всичко е изправно...

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 08 авг 2007 20:10

какво да мери, при положение че при висока външна температура двигателя достига и потдържа 90 градуса, а при падане на температура не може да загрее, мисля че е ясно.

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Чет 09 авг 2007 8:04

Разминаване между датчика и показанията на таблото със сигурност има. Това съм го констатирал и при проверка на ВагКом и при преглед на стойностите идващи от компютъра на газовото. То е ясно, че и него ще сменям.
Като казвам, че не загрява и стрелката не се помръдва, съм сигурен че не загрява. Просто газовото си има собствен температурен датчик, който дава информация. В случая при включено парно и по-ниска външна температура колата минава на газ след 2 км. Настроено е да минава на 35 гр. на охлаждащата течност. На таблото показва малко повече, клони към 50.
Като беше горещо, загряваше и минаваше на газ след 200 метра.
Определено не е проблем в газовата, правена му е профилактика предната седмица. Дори и да има разлика между датчика и показанията на таблото, те не могат да бъдат толкова големи, над 30 гр.

Да кажат колегите с газови, дали и при тях има подобен проблем. При мен се подгрява от маркучите които отиват към парното. Разклонени са с едно Т разклонение. Ако не е термостата, остава варианта разклонението за газта да охлажда допълнително. Но за мен е малко вероятно, защото след първоначално стартиране тя работи на бензин, и водата просто се врътка, без да се охлажда допълнително от газта. :?:

Поздрави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”