Passat 1.6 101hp??

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 02 авг 2004 9:08

Изображение По-добре да мълчиш и всички да те МИСЛЯТ за тъп, отколкото да кажеш нещо и да РАЗСЕЕШ всякакви съмнения в това :twisted:

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пон 02 авг 2004 10:20

по принцип 1.6 е късоходов 81x77,4 и е наистина по-бързооборотен,демек трябва да се кара на високи обороти :lol: Докато 1.8 е 81x86,4 цели 9 мм повече :P

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 02 авг 2004 11:06

ей,момчета карате се за глупости!този бил пъргав,онзи бил тромав,друг се скапвал бързо!
всичко е относително,става дума за кола на 9г.все пак !никой не знае къде и как е карана,как е поддържана и колко от кончетата са живи.
а вие обсъждате коне и кубици все едно ,че току що слизат от конвейра и човека е пред адска дилема.
при колата на старо трябва доста оглеждане и изпитване на основните възли и агрегати.ако има възможност за сравнение с подобен автомобил е просто чудесно.да не забравяме ,че има и доза КЪСМЕТ :wink:
ако колата ти е хванала окото и си преценил,че си заслужава взимай и не изпадай в излишни размисли.успех 8)

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пон 02 авг 2004 11:20

GOLFER написа:ей,момчета карате се за глупости!този бил пъргав,онзи бил тромав,друг се скапвал бързо!
всичко е относително,става дума за кола на 9г.все пак !никой не знае къде и как е карана,как е поддържана и колко от кончетата са живи.
а вие обсъждате коне и кубици все едно ,че току що слизат от конвейра и човека е пред адска дилема.
при колата на старо трябва доста оглеждане и изпитване на основните възли и агрегати.ако има възможност за сравнение с подобен автомобил е просто чудесно.да не забравяме ,че има и доза КЪСМЕТ :wink:
ако колата ти е хванала окото и си преценил,че си заслужава взимай и не изпадай в излишни размисли.успех 8)

Прав си важното е да е в добро техническо състояние,независимо от големината на мотора :)

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Пон 02 авг 2004 21:40

нали и аэ това каэвам
всичко эависи от състоянието

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Passat 1.6 101hp??

Мнениеот Sunny » Вто 03 авг 2004 8:41

gost написа:Здравейте колеги, на път съм да стана и аз член на вашата група с един Пасат 3ка/95г.

Харесал съм един изглеждащ много добре (абе то Божа работа, ама поне на мен ми харесва ;))

но ме смущава двигателя - 1.6 101к.с.пълен инжекцион. Четох преди време във форума, че 1.6

бил слаб за това купе, най-добре за Пасата бил 2.0л двигател. Ако се нелъжа той е 115к.с.??

- разликата с 1.6 е 15к.с. Нима толкова много се усещат тези 15 коня или има и нещо друго за

1.6 двигателя, което го прави неподходящ за Пасата?
Благодаря за всяко мнение.

Някой да видя човека да пита "Добро ли му е техническото състояние на Пасата?"
Аз лично мислех че той пита добър ли е мотора за това купе, или може би се лъжа според Вас :?: :!: :?:

Гост

Мнениеот Гост » Сря 04 авг 2004 17:08

нали и аэ това каэвам
всичко эависи от състоянието на МОТОРА

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Сря 04 авг 2004 21:34

нали и аэ това каэвам
всичко эависи от състоянието на МОТОРА

Потребителски аватар
Rado
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Rado » Сря 04 авг 2004 21:40

При 1.6 вартящият момент е по голям ,да по-барзо оборотен е но и е с по-кас живот.Ако несте забелязали 1.6 има по-малко нюно метри при по висок вартящ момент отколкото 18MI Следователно по патя на логиката е и по тромав на ряз от 1,8 ...
Така поне ас мисля..

Потребителски аватар
Rado
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Rado » Сря 04 авг 2004 21:48

Приятелю ако те кефи Passata взимаи го.
Ти кат харесаш мадама да не я гледасх колко носи и после да я взимаш харесвати,кефите,и готово ставаш щастлоив.
Така че,касмет ти пожелавам и дано се срещнем та да ти видим придобивката......УСПЕХ :lol:

gost

взех го

Мнениеот gost » Чет 05 авг 2004 18:33

Колеги, аз май без да искам разгорещих страстите с моя пост за 1,6 мотора на Пасата. Да се похваля - взех го Пасата, точно този с 1.6 двигател, който ми беше хванал око от началото. Вярно, че не е най-якия мотор, но в крайна сметка си казах, че трябва и други работи да се гледат. Доста умувах, като четях вашите поствания, какво да правя, да чакам ли да изпадне 2-литров пасат, пък дали ще ми хареса останалото освен двигателя и т.н. и т.н. Абе честно да ви кажа беше ми омръзнало да обикалям пазари и автокъщи и не се знаеше още колко трябва да чакам за да изпадне този модел с точно определен двигател, че и иначе да ми харесва и затова "скочих". Като онзи от вица, самоубиеца, който скочил от 100ния етаж и като минал покрай 50ия си казал: до тук добре :lol: Така, че до тук добре, а натам ще видим. Честно казано в началото Пасата беше доста спънат, но махнах катализатора и колата коренно промени вървежа си. Катализатора го разгледах отворен и видимо нямаше запушване на питата, но самата тя е толкова ситна, че се чудя как избщо вървят тези коли с катализатор. Колата много ми харесва и ако няма някакъв много скрит дефект който да се появи след време мисля, че Пасата е екстра.
Благодаря на всички за съветите, а пък ако дойда на ваше събиране ще полеем покупката с някоя и друга бира. :D

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 05 авг 2004 18:37

ееееееееее шукер!!!
а честито и май е време да се регистрираш гостенино!
така и така си от отбора на затвора... 8)
айде като се регистрираш ще видиш раздел организационен и там има една темица за събота-няма да те каниме с погача... :lol:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 06 авг 2004 7:53

честито,пожелавам ти безпроблемно и безаварийно каране. :D
предполагам,че като си махнал катализатора си "пипнал" и компа?

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

това съм пак аз :)

Мнениеот B4/101 » Пет 06 авг 2004 8:28

Ето ме регистриран в клуба.
Като махнах катализатора единствено експериментирах с ламбда сондата. Струва ми се, че без нея колата върви по-добре (просто откачих куплунга на сондата). Със сондата имаше някакво прекъсване на празен ход. Показваше се отвреме на време, съвсем леко, но ме дразнеше. С откачена ламбда мотора спи, а и динамиката ми се струва по-добра. За последното може да си внушавам от мерак да е така :wink:
Компа (ако имаш предвид ECU-то, не съм го пипал, защото нямам идея как мога да го направя, а и не знам какво точно да пипам. Давайте съвет ако нещо може още да се подобри.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 06 авг 2004 8:50

Първо честито :D и с пожелания за много безаварийни и приятни километри с новата кола.
Според мен си разбрал най-важното, а именно, че колата е като жената, трябва да си я харесваш :) Не бързай да пипаш ECU-то (според мен), първо си огледай и смени по-важните неща. Имам впредвид ангренажен ремък, накладки (огледай дисковете), ниво на хидравличната течност, смени маслото, филтри и т.н.
Айде стига толкова.

Върни се в “Passat”