Пасата ми губи по малко антифриз-РЕШЕНО!!
- iceto_666
- Автомобил:
- Двигател:
ми незнам оба4е малко ми пада нивото налага ми се да доливам около 100-150 гр. на месец и то само лятотоmafiota написа:iceto_666 написа:при мене от никаде не тече обаче сега в тея жеги се поизпарява малко и като видя,че е под минимума си доливам и проблем нямам за студените месеци няма такова нещо.
Че откъде се изпарява, нали системата е затворена

- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
dimitarpetrov написа:Не е странна - системата ти е затворена, но е под налягане - в голяма жега може малко да "фсътне" през капачката - да освободи налягане. по малко, капки или пара, но е норално (според мен) на няколко месеца да ти се наложи да сипеш 100-200 мл. антифриз.
Пък и ако е Антифриз а не вода той се изпарява от топлото сам и затова се губи а не че изтича (отделя газове и те излизат през капачката на разширителния съд и така се губи от обем-а на течността).
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
И на мойта все им доливам не съм я обезвъздушил ли не знам ,а нямам течове сигурен съм и тъбичката към разширителния съд ми е добре и щуцера от тройника.Скоро източвах антифриза ,защото си свалях радиатора заради смяна на вентилатора и датчика към него...незнам ама голям зор с това обезвъздушаване ,а уж сама се обезвъздушавала... 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
jagler написа:И на мойта все им доливам не съм я обезвъздушил ли не знам ,а нямам течове сигурен съм и тъбичката към разширителния съд ми е добре и щуцера от тройника.Скоро източвах антифриза ,защото си свалях радиатора заради смяна на вентилатора и датчика към него...незнам ама голям зор с това обезвъздушаване ,а уж сама се обезвъздушавала...
Обезвъздушава се ама ако няма запушвания.Моя пасат се самообезвъдуши ама другия път докато не отпших едно гадно стеснение (пластмасова втулка) на тънкия маркуч на разширителното казанче....
Иначе си се самообезвъздушава идеално поне моята.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
поне при мен като долея течност (вода или антифриз) още на другия ден е намаляла с половин кило ... един вид изхвърля определно количество и след това ен мърда ... не зная на какво се дължи въпреки че проверих на казанчето отдолу да не би от него да изтича въпросото количество но, не. Всеки път доливам и още до вечерта това количество го няма ...