Това,че искам да си пробвам късмета в чужбина не ме прави по-малко патриот или,че не обичам Бг ......така,че не виждам смисъл да се спори то тука стана като една друга палава тема за МАСЛАТА и техния вискозитет

П.п Смигъл ме изпревари

faf4o написа:Да разчита на полиция,здравеопазване и тям подобни.Айде че ме заболя главата от яд.Колегата Pichaga много точно го е написал
Smeagol написа:Да живееш в чужбина не е за всеки.
Да ви кажа честно - ако имах реална възможност да замина за чужбина - не бих се поколебал. Да, ще работя като sales associate (ако не си го превеждате - изключително престижната длъжност "продавач-консултант"), ама ще взимам повече от президента в България! "Ще живееш на дъното" - глупости!!!
Човек като е оправен може за отрицателно време да се издигне точно в САЩ. Американската мечта е реалност! И явно някои колеги тук, неиздържали на напрежението в чужбина, защото там никой няма да ти плати, ако само мрънкаш и философстваш и сега изказват не дотам компетентно мнение за въпроси, за които не са в час!
Вероятно забелязвате акцента ми за САЩ (имаше наскоро една тема, където всички се нахвърлиха върху колегата съфорумец VW_FEN ). Не познавам лично колегата, но да ви попитам: защо според вас той е в Аляска? Еми очевадно - с идеята да поживее дори 4 месеца (ако е на бригада) в по-различна и нормална обстановка! Сега ще ме нападнете, че го защитавам - да, може и така да се приеме. Пък и да ви кажа, лятото в Аляска не е чак толкова лошо. Бившето ми гадже беше там и природата е уникалнаИ температурата далеч не е отрицателна
![]()
Специално към колегата Tyan - уважавам мнението ти. Радвам се, че си доволен от положението си в България, но не опитвай да налагаш своите виждания на всички. Всеки има мозъчни гънки и може да мисли за себе си.
Да не говорим, че много вишисти (хора, които не просто имат висше образования, заради тапията) не издържат на мизерното заплащане и условията на живот в нашата родина и заминават да трупат капитал или да живеят постоянно в Англия, Германия, Испания, САЩ, Австралия и тн. Те са достатъчно оправни, но в кашата в България
И да допълня - аз си обичам родината! Гордея се с България и нейната история, но не и с нейното настояще!
Smeagol написа: и заминават да трупат капитал или да живеят постоянно в Англия, Германия, Испания, САЩ, Австралия и тн. Те са достатъчно оправни, но в кашата в България
[b]И да допълня - аз си обичам родината! Гордея се с България и нейната история, но не и с нейното настояще!
niikoo_1 написа:...
Smeagol написа:niikoo_1 написа:...
Да, доларът е слаб, ама работиш за 6-15 долара на ЧАС!
Ето ти пример от 2005 г.: наем на напълно обзаведен апартамент в центъра на Ричмънд - столицата на Вирджиния е 1500 долара. В него спокойно могат да живеят 4 души. Храната е по-евтина от тук, в България. Горивото е супер евтино, колите са евтини... Айде пък да не може да се спести!!! Имах приятели поляци, които за 4 месеца като сервитьори спестиах по над 10 000 долара. И не преувеличавам!
Така че всеки си избира, но в България са единици хората, които изкарват подобни пари за подобен период (говоря легално)
Smeagol написа:Да, за нормален живот. Една работа по 40-50 часа седмично.
Но всичко е строго индивидуално. Ако решиш да харчиш - има как и къде. Но самия стандарт е в ПЪТИ по-висок. Знаеш какви са цените там (гориво, наем, храна) и какви са надниците
С една надница си купуваш храна от супермаркета за цяла седмица, че и отгоре, а тука??? Чудиш се къде по-напред да ги дадеш... Я за каско, я за некоя "закъсняла" сметка, я за храна, дрехи и тн.
Ето това за мен е простата разлика. Там живееш спокойно! Оставяш си колата - не мислиш дали някой няма да ти открадне плеъра и то без панелаПък и да стане - няма да те е яд толкова! Тук масата българи работят за 1 плеър цял месец, но карат на фотосинтеза
![]()
А в САЩ - за 2 дни и хоп, ето ти плеър за колата, ето ти камера, ето ти ТV, ето ти кола, жилище под наем и тн.
веселин написа:В крайна сметка не всичко е пари на този свят - тук съм роден и тук е родено детето ми - искам си приятелите , природата , традициите , православните храмове , да помогна на родителите си и близките ако се наложи - искам си Пещерската мастика и нашто си кисело мляко!
Въобще - такива ми ти работиГадна е реалността - безпаричието,престъпността , липсата на толерантност в обществото и хиляди други неуредици и проблеми - непознати в белите държави , но няма да емигрирам със сигурност!
http://vbox7.com/play:c525f636
Smeagol написа:Пак с примери за уреденоста на нещата: при нас некви цветнокожи (да не ги наричам с други имена) разбиха едно Волво на паркинга - застрахователите веднага се отзоваха. И не задават въпроси, ама тука, ама там... И да увъртат.
Иначе и там си има престъпност и то яко!!! Във Вашингтон ни гледаха като плячка на автогарата
Както ти писах на лични - монетата има две страни![]()
Там я няма шопската салата, няма го и Голф-а, ама има Мустанг и по-спокоен живот.
chefito написа:Ludia написа:кое е различното? добре е, че не са отишли в африка да си отгледат децата - на топло и спокойно......
батка не можеш да промениш мнението на някой, който цял живот в къщи е слушал американската мечта и баща му е псувал държавата като злостен каруцар на 4 ракии в компанията на жена слугиня смъмрена в ъгъла като болна птичка паднала от 6 метрово гнездо...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 56 госта