БЪЛГАРИЯ,Родината.......и спама....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Чет 09 авг 2007 19:24

Който иска да стои тук,който иска да си пробва късмета в чужбина :wink: Въпрос на виждане/желание иначе ако бяхме всички на едно и също мнение всички трябваше примерно да се казваме Иван или.....
Това,че искам да си пробвам късмета в чужбина не ме прави по-малко патриот или,че не обичам Бг ......така,че не виждам смисъл да се спори то тука стана като една друга палава тема за МАСЛАТА и техния вискозитет :lol: :lol:

П.п Смигъл ме изпревари :lol:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 09 авг 2007 19:27

faf4o написа:Да разчита на полиция,здравеопазване и тям подобни.Айде че ме заболя главата от яд.Колегата Pichaga много точно го е написал

Ми в щатите здравеопазването е много интерсно, за вадене на зъб плащаш +700$ както и за всичко останало, едно момиче си цепна леко главата и +200$ веднага за превръзка и т.н.

Така, че не ги говори тия работи за здравеопазването, щото там нищо е безплатно. :wink:

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Чет 09 авг 2007 19:34

Smeagol написа:Да живееш в чужбина не е за всеки.
Да ви кажа честно - ако имах реална възможност да замина за чужбина - не бих се поколебал. Да, ще работя като sales associate (ако не си го превеждате - изключително престижната длъжност "продавач-консултант" :lol: ), ама ще взимам повече от президента в България! "Ще живееш на дъното" - глупости!!!
Човек като е оправен може за отрицателно време да се издигне точно в САЩ. Американската мечта е реалност! И явно някои колеги тук, неиздържали на напрежението в чужбина, защото там никой няма да ти плати, ако само мрънкаш и философстваш и сега изказват не дотам компетентно мнение за въпроси, за които не са в час!
Вероятно забелязвате акцента ми за САЩ (имаше наскоро една тема, където всички се нахвърлиха върху колегата съфорумец VW_FEN ). Не познавам лично колегата, но да ви попитам: защо според вас той е в Аляска? Еми очевадно - с идеята да поживее дори 4 месеца (ако е на бригада) в по-различна и нормална обстановка! Сега ще ме нападнете, че го защитавам - да, може и така да се приеме. Пък и да ви кажа, лятото в Аляска не е чак толкова лошо. Бившето ми гадже беше там и природата е уникална :shock И температурата далеч не е отрицателна :wink:
Специално към колегата Tyan - уважавам мнението ти. Радвам се, че си доволен от положението си в България, но не опитвай да налагаш своите виждания на всички. Всеки има мозъчни гънки и може да мисли за себе си.
Да не говорим, че много вишисти (хора, които не просто имат висше образования, заради тапията) не издържат на мизерното заплащане и условията на живот в нашата родина и заминават да трупат капитал или да живеят постоянно в Англия, Германия, Испания, САЩ, Австралия и тн. Те са достатъчно оправни, но в кашата в България :?
И да допълня - аз си обичам родината! Гордея се с България и нейната история, но не и с нейното настояще!

Много си прав , колега !!! :wink:
Наистина не мога да се изразя по-добре от теб. И аз мисля по същия начин. Подкрепям твоето изказване напълно!
.. :applause: :да: :handshake :handshake :handshake

Последна промяна от VW-fenka на Чет 09 авг 2007 19:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Чет 09 авг 2007 19:41

България не ме обича, а аз съм ебати пича :twisted:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 09 авг 2007 19:48

Smeagol написа: и заминават да трупат капитал или да живеят постоянно в Англия, Германия, Испания, САЩ, Австралия и тн. Те са достатъчно оправни, но в кашата в България :?
[b]И да допълня - аз си обичам родината! Гордея се с България и нейната история, но не и с нейното настояще!

Пич капитал ще натрупаш ама друг път.
Единствения начин е ако работиш по 70-80часа на ден и нямаш никакви разходи.

Ако останеш там и почнеш да водиш нормален живот без ограничения почти няма да можеш да заделяш пари, като си сметнеш наем по около 150$ на месец, храна, транспорт, такси за универистет и т.н няма да ти остават никакви пари накрая като теглиш чертата или щи остава нещо от рода на 400-600$ на месец преко сили :roll:

Е разбирасе че има изключения, но те се броят на пръсти. :wink:
Пък и долара е евтин :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 09 авг 2007 19:59

niikoo_1 написа:...

Да, доларът е слаб, ама работиш за 6-15 долара на ЧАС!
Ето ти пример от 2005 г.: наем на напълно обзаведен апартамент в центъра на Ричмънд - столицата на Вирджиния е 1500 долара. В него спокойно могат да живеят 4 души. Храната е по-евтина от тук, в България. Горивото е супер евтино, колите са евтини... Айде пък да не може да се спести!!! Имах приятели поляци, които за 4 месеца като сервитьори спестиах по над 10 000 долара. И не преувеличавам!
Така че всеки си избира, но в България са единици хората, които изкарват подобни пари за подобен период (говоря легално) :lol:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 09 авг 2007 20:09

Smeagol написа:
niikoo_1 написа:...

Да, доларът е слаб, ама работиш за 6-15 долара на ЧАС!
Ето ти пример от 2005 г.: наем на напълно обзаведен апартамент в центъра на Ричмънд - столицата на Вирджиния е 1500 долара. В него спокойно могат да живеят 4 души. Храната е по-евтина от тук, в България. Горивото е супер евтино, колите са евтини... Айде пък да не може да се спести!!! Имах приятели поляци, които за 4 месеца като сервитьори спестиах по над 10 000 долара. И не преувеличавам!
Така че всеки си избира, но в България са единици хората, които изкарват подобни пари за подобен период (говоря легално) :lol:

Ама ти правиш ли разлка от това да си на бригата и от това да останеш да живееш тама за постоянно.

Когато си на бригата плащаш малък наем, нямаш почти никави разходи и работиш 2 пъти повече от колкото ще може да работиш, ако остане там за постоянно.

Едно е да се напънеш и да бачкаш като животно 3-4месеца, но това не може да го правиш целогодишно :idea: :idea:
Най-малкото организма ти няма да издържи физически :idea: изкарвах един месец и чисти няколко ????хил $ в УСА ама не съм спал и след това ми се еба майката :idea: :idea: боляли са ме бъбреци, кръст, кокали, стави, прорих се като животно м/у краката :!: :!: да ти ебем и парите :idea: ако си преебеш здравето заради тях

Ако останеш да живееш там данъците ти стават сериозни, ще работиш по-малко, разходите ти стават повече, и ако трябва да плащаш за университет няма да ти остават почти никави пари :idea: :idea:
До и в Б-я, ако се хванеш да бачкаш като животно на две работи или на строеж нон стоп може да изкараш за 4 месец 7-8хил лв. ама не там е работата.
Говорим за нормален живот. :idea: :!:

Отделно преди да заминеш трябва да напуснеш работа няколко месеца предварително за да си оправиш всички документи и неща и след това като се върнеш ти трябват няколко месеца да намериш читава работа, после да се докажеш наново и т.н => всичко това са порпуснати ползи :idea: в пари ако ме разбираш, и ако тук си на прилични пари си прави сметката :!:

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Чет 09 авг 2007 20:17

Да, за нормален живот. Една работа по 40-50 часа седмично.
Но всичко е строго индивидуално. Ако решиш да харчиш - има как и къде. Но самия стандарт е в ПЪТИ по-висок. Знаеш какви са цените там (гориво, наем, храна) и какви са надниците :wink:
С една надница си купуваш храна от супермаркета за цяла седмица, че и отгоре :D , а тука??? Чудиш се къде по-напред да ги дадеш... Я за каско, я за некоя "закъсняла" сметка, я за храна, дрехи и тн.
Ето това за мен е простата разлика. Там живееш спокойно! Оставяш си колата - не мислиш дали някой няма да ти открадне плеъра и то без панела :shock Пък и да стане - няма да те е яд толкова! Тук масата българи работят за 1 плеър цял месец, но карат на фотосинтеза :lol:
А в САЩ - за 2 дни и хоп, ето ти плеър за колата, ето ти камера, ето ти ТV, ето ти кола, жилище под наем и тн.
Но не е за всеки... Всичко е според-зависи... И там не е леко. Имаме всъщност съфорумци, които живеят там. Ще се радвам именно те да изкажат позиция :wink:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 09 авг 2007 20:22

Smeagol написа:Да, за нормален живот. Една работа по 40-50 часа седмично.
Но всичко е строго индивидуално. Ако решиш да харчиш - има как и къде. Но самия стандарт е в ПЪТИ по-висок. Знаеш какви са цените там (гориво, наем, храна) и какви са надниците :wink:
С една надница си купуваш храна от супермаркета за цяла седмица, че и отгоре :D , а тука??? Чудиш се къде по-напред да ги дадеш... Я за каско, я за некоя "закъсняла" сметка, я за храна, дрехи и тн.
Ето това за мен е простата разлика. Там живееш спокойно! Оставяш си колата - не мислиш дали някой няма да ти открадне плеъра и то без панела :shock Пък и да стане - няма да те е яд толкова! Тук масата българи работят за 1 плеър цял месец, но карат на фотосинтеза :lol:
А в САЩ - за 2 дни и хоп, ето ти плеър за колата, ето ти камера, ето ти ТV, ето ти кола, жилище под наем и тн.

Ми 40 часа седмично по 13$ са ти 520$ на седмица, като махнеш наема, данъците (ако живеш там са по-високи знаеш) ти остават по 200$ на седмица прекосили :idea:
Наема на седмица да кажем, ще тие 80$, ако живеете 5 коча в един апартамент.
Едно излизане ти е 80-100$, едно такси ти е към 15-20$
В супермаркета, ако живееш нормално и не се лишаваш от нищо трябва да оставяш към 120$ седмично (говоря за хубава, качествена храна) аз лично редовно съм оставял по стотарка за манджа седмично щото съм си чревоугодник.
Направи сметка сега от тези 520$ седмично колко пари ще ти останат :?:

Това, ако живееш нормално. Една вечеря ти по 60-70$ на човек, ако решиш да заведеш някоя девойка да хапнете някъде :wink:

Пари там могат да се изкарват ако си стискаш гъза и работиш като животно и живееш като пор с 10говеда в една къща - говоря за студенстките бригати.
Не че не е забавно и не съжалявам даже тая година ми се ходеше ама няма как и то не заради парите а заради тръпката да отидеш на непозната място да срещнеш нови хора, преживявания и т.н :wink:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 09 авг 2007 20:28

В крайна сметка не всичко е пари на този свят - тук съм роден и тук е родено детето ми - искам си приятелите , природата , традициите , православните храмове , да помогна на родителите си и близките ако се наложи - искам си Пещерската мастика и нашто си кисело мляко!
Въобще - такива ми ти работи :patriot Гадна е реалността - безпаричието,престъпността , липсата на толерантност в обществото и хиляди други неуредици и проблеми - непознати в белите държави , но няма да емигрирам със сигурност!
http://vbox7.com/play:c525f636

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 09 авг 2007 20:31

веселин написа:В крайна сметка не всичко е пари на този свят - тук съм роден и тук е родено детето ми - искам си приятелите , природата , традициите , православните храмове , да помогна на родителите си и близките ако се наложи - искам си Пещерската мастика и нашто си кисело мляко!
Въобще - такива ми ти работи :patriot Гадна е реалността - безпаричието,престъпността , липсата на толерантност в обществото и хиляди други неуредици и проблеми - непознати в белите държави , но няма да емигрирам със сигурност!
http://vbox7.com/play:c525f636

В САЩ се возих с градския транспорт и карах колело, тук карам Голф прави му сметка, къде съм по-напред с материала :Mr Green Fun

П.С откраднаха ми колелото и после нямало престъпност аре молим ти се.
Едни негри се колиха пред нас :lol: и е пълно навсякъде с мизерници и пияндури.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 09 авг 2007 20:48

Само този който е работил в 4ужбина може да разсъждава какво е :!:
Всеки слу4ай дървото е дебело навсякъде,но Родината си е Родина и винаги липсва:!:

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Чет 09 авг 2007 20:50

Пак с примери за уредеността на нещата: при нас некви цветнокожи (да не ги наричам с други имена :lol: ) разбиха едно Волво на паркинга - застрахователите веднага се отзоваха. И не задават въпроси, ама тука, ама там... И да увъртат.
Иначе и там си има престъпност и то яко!!! Във Вашингтон ни гледаха като плячка на автогарата :lol:
Както ти писах на лични - монетата има две страни :wink:
Там я няма шопската салата, няма го и Голф-а, ама има Мустанг и по-спокоен живот.
И да, Даскала™ е прав. А зго написах, но го изтрих. Хайде хората, които само са "чували" оттук-оттам за чужбина да се въздържат от коментари :wink:

Последна промяна от buller на Чет 09 авг 2007 21:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 09 авг 2007 20:54

Smeagol написа:Пак с примери за уреденоста на нещата: при нас некви цветнокожи (да не ги наричам с други имена :lol: ) разбиха едно Волво на паркинга - застрахователите веднага се отзоваха. И не задават въпроси, ама тука, ама там... И да увъртат.
Иначе и там си има престъпност и то яко!!! Във Вашингтон ни гледаха като плячка на автогарата :lol:
Както ти писах на лични - монетата има две страни :wink:
Там я няма шопската салата, няма го и Голф-а, ама има Мустанг и по-спокоен живот.

МИ и там щеше да има голф ако бях решил да остана, само, че щеше да е ВР6 и да се прави ТУРБО.
Американски автомобили не харесвам, виж бих се обзавел там с нещо яко немско или японско веднага, ако живурках там mhihi

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Чет 09 авг 2007 21:06

chefito написа:
Ludia написа:кое е различното? добре е, че не са отишли в африка да си отгледат децата - на топло и спокойно......

батка не можеш да промениш мнението на някой, който цял живот в къщи е слушал американската мечта и баща му е псувал държавата като злостен каруцар на 4 ракии в компанията на жена слугиня смъмрена в ъгъла като болна птичка паднала от 6 метрово гнездо...

:lol: :lol: :lol: Много добре описано.Май ти е до болка познато:)Добре бе пич,защо хората се чупят от тука?Само умните българи остават а?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”