БЪЛГАРИЯ,Родината.......и спама....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 10 авг 2007 20:55

psstv18rp написа:...

За образованието няма граници, не всички успели са завършили в София, особено при средното образование стартът е равен, поне според мен.
А ползата от вашата работа е, че си харчите парите в България, и създавате още работа за производителите на това, което консумирате (не само в хранителен смисъл)

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Пет 10 авг 2007 20:55

Как ги правите тези цитати на цитатите? Страшни сте!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 10 авг 2007 20:56

:039: :039: :039: Темата е безкрайна! :lock: , че ми свършиха пуканките!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 10 авг 2007 21:13

yossarian написа:Toва е изключително погрешна представа и е в основата на много от неуредиците в България. Вместо всеки да си върши работата както трябва, е нужно да има някой друг който да го контролира, оплаква и пише възражения.

Давам ти пример. Ти си полицай. Всеки ден минаваш по едни и същи дупки и решаваш да сигнализираш на шефа си, че там има дупка и така по каналния ред да се оправи. Сигналът върви отдолу-нагоре. Шефът те поглежда и казва да не го занимаваш с глупости и ти намира 3 пъти повече работа за да нямаш време да се разсейваш с такива еретични мисли. Дали ще отидеш да го бъгваш втори път?

Обаче ако подадеш жалба някъде и вземеш входящ номер, тогава ситуацията е друга. Има го написано черно на бяло и шефа вече го ебе, защото неговия шеф се интересува колко жалби са подадени и колко от тях са приключени. И вече неможе просто да се подмине с лека ръка. Ще се направи нещо и ще се завърти машината...

Във всяко едно предприятие работниците не работят доброволно! НИКОЙ не прави нещо ако няма кой да го контролира и да го санкционира ако не е свършил това, което е поставено като задачи. И 10000 лв. заплата да взима някой ако няма механизъм за контрол - нищо няма да свърши!

По същия начин е и държавата, която може да се разглежда като организация, която се контролира от гражданите. В България никой не му се занимава да упражнява контрол. Няма я нагласата, че някой ще ти помогне за нещо и хората тотално се отказват да се занимават. Ето това трябва да се промени.

Много се отплеснах, но дано си разбрал какво имам предвид.

а по повод:
psstv18rp написа:Ние дето тук изкарваме пари - от нас полза няма. Аз пиша софтуер за дебилните американци ти продаваш някакви боклуци пак за тях - и от двама ни няма никаква полза. :-) Полза има от тоя дето гледа домати на село, от тия дето поддържат язовир искър и т.н. Ние тука сме си паразити.

Ами като ме няма мене да си купувам домати с американските долари, които получавам на оня на село кой ще му купи доматите? Няма да има и банки, които да му дадат кредит за да си купи трактор и да си развие бизнеса и да отглежда по-големи и повече домати...

Тези пари влизат в България и в крайна сметка всички имат изгода от тях!

П.П. Колега, не съм искал да те обидя!

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 10 авг 2007 21:14

Tyan написа:И приблизително 50000 са 365 дни по 140 лева така като се замисли човек въобще не са много ;) още повече като идват от няколко места

aa, кажи че бачкаш на няколко места, така по-може някой да ти повярва
но това, че има някакъв бизнес, който да ти изкарва парите, не значи , че всеки може да има такъв

П.С аз не се оплаквам от доходите си, та да не почнеш да ми обясняваш как ме мързяло

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пет 10 авг 2007 21:25

dobrinb написа:

А ползата от вашата работа е, че си харчите парите в България, и създавате още работа за производителите на това, което консумирате (не само в хранителен смисъл)

Toва е така, но има и друг момент. Непознавам някой, който работи в чужбина да не праща пари на близки в България. Имаше някаква статистика миналата година за около 5% от БНП. Аз лично пращам еквивалента на 400 лв месечно. За юли средната заплата е била 408 лв. За същата работа заплатата ми в България ще е около средната. Е какво излиза, ползата от мен ако работя в чужбина е по-голяма не само за мен и близките ми, но и за икономиката на България, отколкото ако си работя в къщи?! Джокера да обърне вмимание на този факт и да спре да пише врели некипели!

joker написа:Такива като тебе по-добре да не се връщат в България защото само ще я съсипят още повече!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 10 авг 2007 21:28

Напълно вярно!!! За 2005 година бях чел, че сумите, пратени в България от българите, работещи в чужбина, са били около 500 милиона евро!!! За миналата и тази не знам, ама със сигурност са повече. А от обиди няма смисъл наистина, писах го и по-горе.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 10 авг 2007 21:29

като се позамисля и аз не познавам някои,които работи в 4ужбина и не изпраща пари в БГ ,за миналата година бяха доста милиони влезли по този на4ин в страната 8)
п.с. Добри преварил си ме :lol:

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пет 10 авг 2007 21:31

Vlad777 написа:Във всяко едно предприятие работниците не работят доброволно! НИКОЙ не прави нещо ако няма кой да го контролира и да го санкционира ако не е свършил това, което е поставено като задачи.

Съгласен, промените стават и то много бързо но трябва да се наложи жесток контрол и наказания!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 10 авг 2007 21:33

Винаги начините за стимул към спазване на правилата са два - морковът и тоягата, като при магарето. Строг контрол и заплащане, пряко свързано с резултатите.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 10 авг 2007 21:40

ама ,ако се спазват и законите
а сега някои да ми каже за кои по-голям закона има сила?
п.с. не визирам показните дела с едини4ни слу4аи

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 10 авг 2007 21:41

niks76 написа:ама ,ако се спазват и законите
а сега някои да ми каже за кои по-голям закона има сила?
п.с. не визирам показните дела с едини4ни слу4аи
ами то и със законите същото - като няма кой да те преследва - защо да го спазваш!

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пет 10 авг 2007 21:46

dobrinb написа:Винаги начините за стимул към спазване на правилата са два - морковът и тоягата, като при магарето. Строг контрол и заплащане, пряко свързано с резултатите.

Aбе тук наблюдавам и трети начин и то много успешен, но в нашия случай важи каквото е казала гувернантката когато я наели за възпитание на 7-дневно дете - Късно е госпожо!

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 10 авг 2007 23:28

Абе знам че е донякъде полезно това което правим, но това е само една чисто фискална полза. Претакане от тук-там. Добре че има и такива дето нещо действително полезно създават. :-) Че пари не се ядат. :-)

ПП. не се обиждам лесно, няма проблем. :-) И ти не се обиждай, това е само чесане на езици което нищо няма да промени. :-)

За жалбите - ами може би, ако имаш безумно много време за губене. И пак не е сигурно. В полицията в радомир ходих да се жалвам миналата година за краднат рекордоман - 4 дни ми загубиха. Безнадеждни са. И до сега изчезват рекордомани, т.е. не са си мръднали пръста, а жалби са се събрали стотици. Няма смисъл просто да се занимаваш с тях.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 13 авг 2007 7:44

yossarian написа:
dobrinb написа:

Toва е така, но има и друг момент. Непознавам някой, който работи в чужбина да не праща пари на близки в България. Имаше някаква статистика миналата година за около 5% от БНП. Аз лично пращам еквивалента на 400 лв месечно. За юли средната заплата е била 408 лв. За същата работа заплатата ми в България ще е около средната. Е какво излиза, ползата от мен ако работя в чужбина е по-голяма не само за мен и близките ми, но и за икономиката на България, отколкото ако си работя в къщи?! Джокера да обърне вмимание на този факт и да спре да пише врели некипели!

joker написа:Такива като тебе по-добре да не се връщат в България защото само ще я съсипят още повече!

Йосарианчо!Ако си запознат малко с позитивната психология ще ти стане веднага ясно,че тези твои близки(ако наистина са ти толкова блозки) страдат не чак толкоз от липсата на пари ,а от твоето физическо отсъствие и твоята духовна подкрепа......нямаш ли с кого да споделиш ежедневния стрес....да разделиш бремето на негативнитге емоциии...загубен си брат...каня те да дойдеш да видиш как умират родителите на тези дето са в чужбина....как се леят пари по сметки,но това не измива родителските сълзи....ела погледни в очите на тези хора и ще съзреш цялата тъга на света....мъката на един родител,който си отива то този свят без да види поне за последно децата си.....[b]За какви пари ми говориш ти бе човеко!!!!![/b]За каква по-голяма полза от теб навън отколкото тук в РОДИНАТА????
Ние сме народ с подчертано фамилни традиции(исторически обусловено)....това не е мое мнение ,а мнение на световно известен специалист по позитивна психология-германец живял 2 години в България...Това е нашето щастие ...съседи,приятели и роднини-колкото и да се караме с тях те все пак са до нас и на много от тях можем да разчитаме.........това е помогнало БЪЛГАРИЯ да пребъде във вековете независимо от жестоките сътресения в нейната историята ......
И не знам защо въобще се дискутират парите в тази тема......те нямат нищо общо с РОДИНАТА.....

и още нещо Йосарианчо....без да познаваш събеседниците си от форума недей така пренебрежително да твърдиш,че нямало да могат да се реализират в чужбина...с две думи,който не става за нищо остава в България.....поне така звучиш...а може би НЯКОИ искат да работят за Родината...????Или това при теб не фигурира като ценностна система..
И запомни БЪЛГАРИЯ ще я има и истински българи обичащи РОДИНАТА СИ ще има винаги!!!!А националнихилистите са осъдени не вечен гурбет и терзания(макар и да не си го признават)!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”