Голф3 ABU - проблем с педалът за газта

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Vampiric
Автомобил:
Двигател:

Голф3 ABU - проблем с педалът за газта

Мнениеот Vampiric » Пон 06 авг 2007 19:52

Здравейте, от около 1 година карам Голф 3 1.6Мi '94г. От скоро (близо месец и малко) съм на газ. Забелязах следния проблем, който изглежда и преди съм имал, но сега ми прави впечатление. Когато съм на газ и карам във високи обороти (примерно 3-та 4000об. ...5та 3500-4000об.) когато отпусна педалът за газта, той сам хлътва отново и колата ми се ускорява!! Ако натисна съедините, виждам как оборотите скачат. Този ефект го бях забелязал и на бензин.. като карам със 100-120 като пусна педала тои почва сам да хлътва леко и да се връща...но на бензин не се ускоряваше колата и затова съм го игнорирал. Прблемът, е че съм свикнал да спирам със скорости и от 5та ги карам надолу до 2ра, но е адски неприатно на 3та или на 2ра да усещаш как дори и държейки спирачките, колата се опитва да набира вместо да спира по-ефикасно. Моля за съвет. Ходил съм на диагностика преди време имах проблем с потенциометъра на дроселовата клапа. Трупа грешки. Сега ми казаха, че може да е съпковият мотор, но това са само предположения. Утре пак ще ходя на диагностика. Пак ще отбележа..колата ускорява сама само на газ иначе ефекта с педала си го има и на газ и на бензин. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
rossko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rossko » Пон 06 авг 2007 20:03

Значи колега незнам дали това ще ти помогне но като сложих гас на мойта и имах същия проблем но дори и при ниски обороти обще взето като отнема от гаста и тя ускорява сама за секунда и отнема да обаче на празен ход оборотите се движеха между 700-950 което за мене беше странно в последстие и благодарение на късните ми прибирания и оред бюгаража когато е тихо чух от двигателя някво странно свирене не силно но постоянно и ртеших да ида ди гас сервиза да я видят и тогава се оказа че тази промяна в оборотите и свиренето и това дето при отнемане на гаста тя ускорява сама за секунда е тампон на инжекциона като го смених и всички гореспоменати проблеми изчезнаха.Незнам дали ще ти помогна но обърни внимание на проблемите който ми е правила майта кола и сравни с твойте а как откриха че се скъсал тампона ами при запален двигател с шише с вода и веро и по карборатора и се получиха доста ефектни сапунени мехурчета.Дано съм помогнал с нещо.Поздрави

Vampiric
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vampiric » Вто 07 авг 2007 20:01

Значи по начина, по който ми описваш твоя проблем е едно към едно като моя. Птоблем с тихите обороти нямам, но определено колата има един звук, който може да се опише като свистене когато набирам .. ако има човек въображение, ще каже, че съм с туроб :wink: ...

Въпроса ми е ... кой е този тампон на инжекциона? Можеш ли да пратиш снимка или поне да обясниш каде е .. някаде около потенциометъра? Около плочката за газта... вътре? Един френ предложи, че това може да се получава ако влиза въздух след дросела, но освен от плочката от сругаде нз от каде може. Ако ми опишеш кое е тампона на инжекциона ще ми помогнеш много! Благодаря за полезният ти отговор.

Потребителски аватар
rossko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rossko » Сря 08 авг 2007 13:14

Ами този тампон се намира(понеже сме с едни и същи двигатели)между колекторите и карбуратора тем дето има една пластмаса дето отива към въздушния филтър.Много лесно се сменя ама за abu двигателите се оказа най-скъпия тампон щото имали много видове тампони за голф3.Снимки не мога да приложа в момента ако не си разбрал ще се постарая да направя някоя снимчица :wink:

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Сря 08 авг 2007 13:48

Мисля че имаше тема по въпроса някъде и на мене е така и беше обяснено че по принцип на газ ги прави тея проблеми, а също така неможе да спираш и на скорост заради газта.Но като цяло оборотите се регулират от стъпково моторче дето се намира под тая черната джаджа дето в нея влиза въздуха от филтъра.

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Сря 08 авг 2007 17:04

според мен всичко идва от смукача и аз съм с ABU мотора и на газ имам същия проблем

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Чет 09 авг 2007 18:04

не искам да ви плаша ама маи ходи на бензинова помпа , при мен почна както го описва колегата само с хлътване на педала после започна да мени оборотите на бензин и накарая тотално спря да работи помпата , сега като я смениь колата работи перфектно , но това не значи че и неговия проблем е същия

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Чет 09 авг 2007 20:12

Айде и аз да се присъединя към вас и да кажа и че при мен го има в диапазона 2300-3000 оборота обаче само на газ.

Потребителски аватар
stefi_pavlov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefi_pavlov » Чет 09 авг 2007 21:10

IvoG написа:Айде и аз да се присъединя към вас и да кажа и че при мен го има в диапазона 2300-3000 оборота обаче само на газ.

и при мен е така т.е. само на газ.мисля че в високите обороти не може да изгори всичката газ която я е вкарало при подаване на газ.може и да бъркам де. че на бензин си работи ОК

Потребителски аватар
Teodor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Teodor » Пет 10 авг 2007 8:39

За съжаление за 3 години и аз не можах да го реша този проблем.През това време съм сменил бензинова помпа, тампон на моноинжекцията и стъпковото моторче но, оправия няма, продължава да си подава газ сам :?

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Пет 10 авг 2007 11:43

и на мен продължавас да прави така на газ , но поне се оправи работата на бензин след смяната на помпата

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 10 авг 2007 22:49

Аз нямам газ ....само бензин ....при студен двигател на ПХ като натисна съединителя за секунда качва оборотите на 1100 и веднага падат ....за мен това е нормална работа и има логика в поведението...за педала на висока скорост е масово явление при абу така че нема се плашиш..аз като го усетих това с педала не смеех да го кажа на глас докъто не прочетох теми в форума..мислех че си въобразявам за това но при мен педала потъва за секунда и веднага се връща обикновено към 120-130 км. но не ускорява !!!

stefande
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefande » Пет 10 авг 2007 23:45

Точно и аз щях да пускам такава тема,също имам ABU нямам газ но педала на газта ми хлътва за секунди,и то почти винаги като отнема газта,като превключвам скоростите няма значение от малка към голяма предавка или обратно.Обаче оборотите не ги мени или аз не мога да забележа,защото както споменах става за секунди.Какъв ми е проблема и как мога да го реша.Благодаря предварително!

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Пет 10 авг 2007 23:47

незнам но това е нормално според мен при подаване на газ , примерно 3500-4000 оборота и изведнъж си махаш карака от педала , и ако го няма този ефект поне според мен при колата ще се получи едно рязко намаляне на скороста и забиване на моцуната на колата на долу за секунди, това предотвратява този ефект , това си е лично мое виждане на нещата може изобщо да не сън прав но аза така си го обяснявам , не може на всички да са ни се прецакали колите

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Съб 11 авг 2007 8:41

май наистина хората прави ще излязат че най-добрия и сполучлив двигател на голф е 1.8 :wink: :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”