Голф3 ABU - проблем с педалът за газта
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф3 ABU - проблем с педалът за газта
Здравейте, от около 1 година карам Голф 3 1.6Мi '94г. От скоро (близо месец и малко) съм на газ. Забелязах следния проблем, който изглежда и преди съм имал, но сега ми прави впечатление. Когато съм на газ и карам във високи обороти (примерно 3-та 4000об. ...5та 3500-4000об.) когато отпусна педалът за газта, той сам хлътва отново и колата ми се ускорява!! Ако натисна съедините, виждам как оборотите скачат. Този ефект го бях забелязал и на бензин.. като карам със 100-120 като пусна педала тои почва сам да хлътва леко и да се връща...но на бензин не се ускоряваше колата и затова съм го игнорирал. Прблемът, е че съм свикнал да спирам със скорости и от 5та ги карам надолу до 2ра, но е адски неприатно на 3та или на 2ра да усещаш как дори и държейки спирачките, колата се опитва да набира вместо да спира по-ефикасно. Моля за съвет. Ходил съм на диагностика преди време имах проблем с потенциометъра на дроселовата клапа. Трупа грешки. Сега ми казаха, че може да е съпковият мотор, но това са само предположения. Утре пак ще ходя на диагностика. Пак ще отбележа..колата ускорява сама само на газ иначе ефекта с педала си го има и на газ и на бензин. Благодаря предварително.
- rossko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи колега незнам дали това ще ти помогне но като сложих гас на мойта и имах същия проблем но дори и при ниски обороти обще взето като отнема от гаста и тя ускорява сама за секунда и отнема да обаче на празен ход оборотите се движеха между 700-950 което за мене беше странно в последстие и благодарение на късните ми прибирания и оред бюгаража когато е тихо чух от двигателя някво странно свирене не силно но постоянно и ртеших да ида ди гас сервиза да я видят и тогава се оказа че тази промяна в оборотите и свиренето и това дето при отнемане на гаста тя ускорява сама за секунда е тампон на инжекциона като го смених и всички гореспоменати проблеми изчезнаха.Незнам дали ще ти помогна но обърни внимание на проблемите който ми е правила майта кола и сравни с твойте а как откриха че се скъсал тампона ами при запален двигател с шише с вода и веро и по карборатора и се получиха доста ефектни сапунени мехурчета.Дано съм помогнал с нещо.Поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи по начина, по който ми описваш твоя проблем е едно към едно като моя. Птоблем с тихите обороти нямам, но определено колата има един звук, който може да се опише като свистене когато набирам .. ако има човек въображение, ще каже, че съм с туроб
...
Въпроса ми е ... кой е този тампон на инжекциона? Можеш ли да пратиш снимка или поне да обясниш каде е .. някаде около потенциометъра? Около плочката за газта... вътре? Един френ предложи, че това може да се получава ако влиза въздух след дросела, но освен от плочката от сругаде нз от каде може. Ако ми опишеш кое е тампона на инжекциона ще ми помогнеш много! Благодаря за полезният ти отговор.

Въпроса ми е ... кой е този тампон на инжекциона? Можеш ли да пратиш снимка или поне да обясниш каде е .. някаде около потенциометъра? Около плочката за газта... вътре? Един френ предложи, че това може да се получава ако влиза въздух след дросела, но освен от плочката от сругаде нз от каде може. Ако ми опишеш кое е тампона на инжекциона ще ми помогнеш много! Благодаря за полезният ти отговор.
- rossko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами този тампон се намира(понеже сме с едни и същи двигатели)между колекторите и карбуратора тем дето има една пластмаса дето отива към въздушния филтър.Много лесно се сменя ама за abu двигателите се оказа най-скъпия тампон щото имали много видове тампони за голф3.Снимки не мога да приложа в момента ако не си разбрал ще се постарая да направя някоя снимчица 

- CCCP_FAN
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля че имаше тема по въпроса някъде и на мене е така и беше обяснено че по принцип на газ ги прави тея проблеми, а също така неможе да спираш и на скорост заради газта.Но като цяло оборотите се регулират от стъпково моторче дето се намира под тая черната джаджа дето в нея влиза въздуха от филтъра.
- polturgais
- Автомобил:
- Двигател:
- polturgais
- Автомобил:
- Двигател:
- stefi_pavlov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
IvoG написа:Айде и аз да се присъединя към вас и да кажа и че при мен го има в диапазона 2300-3000 оборота обаче само на газ.
и при мен е така т.е. само на газ.мисля че в високите обороти не може да изгори всичката газ която я е вкарало при подаване на газ.може и да бъркам де. че на бензин си работи ОК
- polturgais
- Автомобил:
- Двигател:
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз нямам газ ....само бензин ....при студен двигател на ПХ като натисна съединителя за секунда качва оборотите на 1100 и веднага падат ....за мен това е нормална работа и има логика в поведението...за педала на висока скорост е масово явление при абу така че нема се плашиш..аз като го усетих това с педала не смеех да го кажа на глас докъто не прочетох теми в форума..мислех че си въобразявам за това но при мен педала потъва за секунда и веднага се връща обикновено към 120-130 км. но не ускорява !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно и аз щях да пускам такава тема,също имам ABU нямам газ но педала на газта ми хлътва за секунди,и то почти винаги като отнема газта,като превключвам скоростите няма значение от малка към голяма предавка или обратно.Обаче оборотите не ги мени или аз не мога да забележа,защото както споменах става за секунди.Какъв ми е проблема и как мога да го реша.Благодаря предварително!
- polturgais
- Автомобил:
- Двигател:
незнам но това е нормално според мен при подаване на газ , примерно 3500-4000 оборота и изведнъж си махаш карака от педала , и ако го няма този ефект поне според мен при колата ще се получи едно рязко намаляне на скороста и забиване на моцуната на колата на долу за секунди, това предотвратява този ефект , това си е лично мое виждане на нещата може изобщо да не сън прав но аза така си го обяснявам , не може на всички да са ни се прецакали колите
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”