Според вас Ламбда сондата играе ли няква роля....същественна....или по сервизите само ви плашат,че не работи(защото е евтина сигурно)и е за смяна???
А ся де.....въпрос с повишена трудност!!!
И освен това......къде точно се изявява сондичката в кой момент от работата на двигателя???!!!
Възможно ли е кола без ламбда сонда да върви нормално и да гори нормално?
Естественно говорим за инжекцион де не за карбуратор:)
Къде е ролята на Ламбда сондата при автомобил с АГУ.....нужна ли ни е в този случай или не:)
Някви такива неща си мисля ама с тва основно образование ми е малко трудно да си дам отговор:)
ландъ,ламбъ,уанда,Ламбда сонда!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=51505
това мисля ще ти от полза - всичко си пише.
Моето мнение - ламбда сондата играе важна роля на бензин, при изключването и колата върви добре но гори малко повечко бензин.
На газ - ако няма монтирана ламбда контрол система /степ мотор след изпарителя, който посредством ламбда сондата регулира притока на газ към колекторите, така, че сместта да е оптимална/, ламбда сондата не е необходима.
това мисля ще ти от полза - всичко си пише.
Моето мнение - ламбда сондата играе важна роля на бензин, при изключването и колата върви добре но гори малко повечко бензин.
На газ - ако няма монтирана ламбда контрол система /степ мотор след изпарителя, който посредством ламбда сондата регулира притока на газ към колекторите, така, че сместта да е оптимална/, ламбда сондата не е необходима.
- Вангел
- Автомобил:
- Двигател:
:)
мисълта ми беше трябва ли след като в някой си автосервиз ти кажат че сондата не бачка ........веднагически да тръгнеш по магазините и да се разтовариш с от 60 до 300 лева....
осезаемо ли се променя работата на двигателя?
Аз мисля че не....
Според мене на теория тези неща са същественни ламбди,катализатори...туй ти онуй ти.....но на практика май май издишат...
Не говоря за Ферари или последен модел на Мерцедес където всичко е навързано имам предвид нашенските си обикновенни Голфчета
Почнах да пиша за това защото съм карал поне 5-6 автомобила които са със сигурност неработещи сонди и няма чак кой знае ква разлика във вървенето и разхода на гориво.
А като идеш в сервиза така те наплашват,че после трябва да си лееш куршум в най близката циганска махала!!!
30%на 160 лева са 50 лева.....ъъъъъъъ!!!!
осезаемо ли се променя работата на двигателя?
Аз мисля че не....
Според мене на теория тези неща са същественни ламбди,катализатори...туй ти онуй ти.....но на практика май май издишат...
Не говоря за Ферари или последен модел на Мерцедес където всичко е навързано имам предвид нашенските си обикновенни Голфчета
Почнах да пиша за това защото съм карал поне 5-6 автомобила които са със сигурност неработещи сонди и няма чак кой знае ква разлика във вървенето и разхода на гориво.
А като идеш в сервиза така те наплашват,че после трябва да си лееш куршум в най близката циганска махала!!!
30%на 160 лева са 50 лева.....ъъъъъъъ!!!!
- Вангел
- Автомобил:
- Двигател:
kamus11 написа:ами ако не те зритеснявя това че гори с 3.4.5 литра от горе .....караи си спокоино ...на мотора нищо няма да му стане
Тва мисля,че не може да стане......
Случвало ли ти се е или само си чувал....
Знам какво значи и какво е на теория.....
Говорим за практиката!
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: :)
ами преди седмица смених сондата ...имам и тема по случая .....колата ми харчеше 14 л......моите мнения са само опит от практиката ..а тя е голямя .....за неща които не знам просто не изказвам мненияВангел написа:kamus11 написа:ами ако не те зритеснявя това че гори с 3.4.5 литра от горе .....караи си спокоино ...на мотора нищо няма да му стане
Говорим за практиката!
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
kamus11 написа:14 л.
Същия двигател с работеща ламбда - нормален харч - 7-9 ( извънградско - градско )
До 14 съм стигал само при 170км/ч и пуснат климатик.
Сещай се колко е ненужна при това положение...
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не мога да разбера какво искаш да кажеш .......аз поне не съм казвал 4е нее нужнаbrum написа:kamus11 написа:14 л.
Същия двигател с работеща ламбда - нормален харч - 7-9 ( извънградско - градско )
До 14 съм стигал само при 170км/ч и пуснат климатик.
Сещай се колко е ненужна при това положение...
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
kamus11 написа:....не мога да разбера какво искаш да кажеш .......аз поне не съм казвал 4е нее нужна
Това беше към питащия - Вангел. Абсолютно си е нужна

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вангел написа:kamus11 написа:ами ако не те зритеснявя това че гори с 3.4.5 литра от горе .....караи си спокоино ...на мотора нищо няма да му стане
Говорим за практиката!
изпитано е на моята:
разход софийско градско-около 11/100,с прецакана ламбда-около 16/100
относно работата на двигателя никаква разлика не усетих
- Вангел
- Автомобил:
- Двигател:
ок
благодаря за всички коментари от страна на колегите:)
това ми беше достатъчно:)
благодаря за всички коментари от страна на колегите:)
това ми беше достатъчно:)
- stancorotax
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”