Тресе волана между 100 - 120
- gb777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди да Golf-a имах Астра с джанти на Golf.
и м/у 100 и 120 тресеше и аз всяка седмица изправях джанти
докато не отидох да си взема нови гуми и гумаджията директно ме попита не ми ли тресе при тая скорост и ми каза че когато караш без втулки които да оберат луфта м/у вътрешния диаметър на джантата и главината когато те не съвпадат, както в моя случай, винаги се получава едно леко изместване при стягането на болтовете(никой не ги стяга и четирите едновременно) то е милиметър но при високи обороти се сещате какво се получава. Така че ако не си с джанти за Golf си сложи втулки и тогава ...
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
немога да си помисля че качествена гума на 7 - 8 хиляди вредещайн може да е крива просто неми се мисли за тоя вариант посклонен съм да отида пак на баланс и тоя път на 4те гуми не само на предните 2те предни ... това със шарнирните болтове също съм склонен да го приема донякъде ... но първо ше мина през най-евтиния вариант баланс на гумите щото гледам тоя губаджия ми е лепнал една огромна тежест абе с 2 думи се си мисля че баланса е некадърен или поне се надявам да е от това ...
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Момчета, аз имам същия проблем с поло.Само че между 80 и 100- като почне да ускоряваш и се тресе колата. След 100 изчезва.
Не е от джанти или гуми, защото волана не мърда. Пък миналата седмица смених 4 джанти с оригинални от поло, баланс , всичко и пак остана това тресене. Смених и двете задни гуми, но предните остават същите засега.
Някакви идеи?
ПС Колега, надявам се че не се сърдиш че ти ползвам темата, в противен случай ме уведоми на ЛС, ще си пусна нова
Не е от джанти или гуми, защото волана не мърда. Пък миналата седмица смених 4 джанти с оригинални от поло, баланс , всичко и пак остана това тресене. Смених и двете задни гуми, но предните остават същите засега.
Някакви идеи?
ПС Колега, надявам се че не се сърдиш че ти ползвам темата, в противен случай ме уведоми на ЛС, ще си пусна нова
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Отиваш при гумара и правиш упражнението с двата крика и газ на място, разменяш гумите във въздуха - лява/дясна и пак го правиш. Премери си централния отвор на джантите, виж има ли нужда от втулки и провери баланса, прави ли са джантите, гумите за бузи, пети и т.н. - така и така си там. Иди някой добър майстор да огледа ходовата част, да покара колата... Кофти, ако се окаже, че е там, където е новата главина, а вс. друго е наред... Каква марка са главината, лагера, дисковете, пък и накладките, откъде са?
Другия проблем... Спирачни маркучи сменил ли си? Течност? След спиране налага ли се да подадеш повече газ от преди, за да потеглиш? При "упражнението с 2-та крика" провери да не ти задържат цилиндърчетата...
Другия проблем... Спирачни маркучи сменил ли си? Течност? След спиране налага ли се да подадеш повече газ от преди, за да потеглиш? При "упражнението с 2-та крика" провери да не ти задържат цилиндърчетата...
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kokovanev написа:Отиваш при гумара и правиш упражнението с двата крика и газ на място, разменяш гумите във въздуха - лява/дясна и пак го правиш. Премери си централния отвор на джантите, виж има ли нужда от втулки и провери баланса, прави ли са джантите, гумите за бузи, пети и т.н. - така и така си там. Иди някой добър майстор да огледа ходовата част, да покара колата... Кофти, ако се окаже, че е там, където е новата главина, а вс. друго е наред... Каква марка са главината, лагера, дисковете, пък и накладките, откъде са?
мерси много за изчерпателните отговори наистина съм ти благобарен ...
май нещата си идват по местата защото забелезах че спирачните апарати ми задържат невинаги става, но го забелязах на няколко пъти колата едвам набира и няма никва инерция, а педала на спирачките се втвърдява маркучите съм ги сменял и ми промиха цялата спирачна система преди около година сега пак се появи тоя проблем близо една година нямах никви ядове
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Не казвам, че при теб е същото, но при мой приятел ментеливи маркучета /течността беше някаква руска.../ се оказаха почти непроходими след по-малко от две години след смяната... Сменихме ги пак, сменихме течността с по-читава, сменихме задните цилиндърчета, отпред също ремонт, гумички и на гл. цилиндър /малко по-късно - нов...
/... Пожелавам ти да се отървеш по-леко...
- Вангел
- Автомобил:
- Двигател:
:)
мен пък не ми се вярва да е откъм спирачната система:)
дет са вика залагам 2 лева,че ще е от втулки на джанти или крива гума/джанта:)
дет са вика залагам 2 лева,че ще е от втулки на джанти или крива гума/джанта:)
- bobo_drive
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”