копчето за парното работи само на 2 и 4
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
копчето за парното работи само на 2 и 4
копчето ми отказа
работи само на 2 и на 4 степен. оня ден свалях панечето да си сменя лампичката, и чак днес установих за повредата. преди всичко си беше ок, сега не ;(

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Контакта се осъществява от една медна пластина, която се върти и свързва последователно към други 4 -> отделните степени на въртилатора.
Явно подвижната се е изместила леко навън и контактува само на посочените от теб 2 и 4 степен.
Дръпни пак копчето и нагласи пластинката с натискане да контактува хубаво, защото от лошия контакт ще ти нагори и стопи копчето.
Явно подвижната се е изместила леко навън и контактува само на посочените от теб 2 и 4 степен.
Дръпни пак копчето и нагласи пластинката с натискане да контактува хубаво, защото от лошия контакт ще ти нагори и стопи копчето.
- MaDNesS
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Контакта се осъществява от една медна пластина, която се върти и свързва последователно към други 4 -> отделните степени на въртилатора.
И при мен е така самоче без 4та . както каза колегата 100% са тия пластинки
- lubo007
.
radotom написа:Контакта се осъществява от една медна пластина, която се върти и свързва последователно към други 4 -> отделните степени на въртилатора.
евала "radotom" ти си човека. ще пробвам още довечера.

нека и аз да кажа , духалките ми бачкаха на 2,3,4 - на 1 не работеше, та за тази пластинка която прави контакта тя е леко изкривена в следсвие на това прай контакта , тя се сваля , но много внимателно.Може да се е поизправила малко и да не прай контакт , малко се почиства и се слага и няма проблеми всичко бачка на 6 точки.
- lubo007
.
bate_pe60 написа:а за голф2, пак ли е същото ? щот мойто "парно" работи само на 3, на другите не върти
при тебе е друго, поне това го знам. на нашият Г2 стана така- изгоряха някви сапротивления точно на вентилатора( отдоло се отвива и се вади под таблото на предния пасажер)
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
bate_pe60 написа:а за голф2, пак ли е същото ? щот мойто "парно" работи само на 3, на другите не върти

- radotom
- Модератор
Re: .
lubo007 написа:bate_pe60 написа:а за голф2, пак ли е същото
при тебе е друго
- изгоряха някви сапротивления точно на вентилатора
За съпротивленията- вярно- има ги, но мисля, че врътката беше същата... пуфффффффф... ми не помня!

- realityman
- Автомобил:
- Двигател:
- bobo_drive
- Автомобил:
- Двигател:
- bate_pe60
- Автомобил:
- Двигател:
realityman написа:на моя голф 2 първо нямаше 2-ра степен, а впоследствие остана да работи само 3-та.така и не разбрах от какво е, ама 3-та/последна/ е много яка и лятото ми действа като клима-бая хладничко духа, а зимата за 5 минути и е супер топло!
бате и аз съм така...загрят двигател, спрял съм на място, мотора работи, вънка 40 градуса, нема ветър, а аз съм си дигнал стъклата нагоре и ми вее клинч от "парното"

като пусна топло си работи топло...евала на ФВ !!
- lubo007
!?
bate_pe60 написа:realityman написа:на моя голф 2 първо нямаше 2-ра степен, а впоследствие остана да работи само 3-та.така и не разбрах от какво е, ама 3-та/последна/ е много яка и лятото ми действа като клима-бая хладничко духа, а зимата за 5 минути и е супер топло!
бате и аз съм така...загрят двигател, спрял съм на място, мотора работи, вънка 40 градуса, нема ветър, а аз съм си дигнал стъклата нагоре и ми вее клинч от "парното"
като пусна топло си работи топло...евала на ФВ !!
защо при всички не е както при вас!?

- radotom
- Модератор
bobo_drive написа:Аз имам подобен проблем. Врътката за това на къде да духа парното(Голф 3) май е заяла и не мога да я врътна да духа най-вдясно. Мисля, че това е да духа само срещу мен, без краката и прозорците. Ако някой има идея как да я яоправя, защото ме е страх да я насивам, за да не я счупя.
Бобо, като гледам годината на колата, ти сигурно ще си с климатик, бате.
Нямам таквоз животно, ама гледам, че никой друг не се обажда, та да кажа, че все за вакуумни управления на клапите чета тука. Ама как се оправят..

marinero` написа:Накой може ли да ми каже как точно се вади тази врътка?
Има ли нещо специфично? Да не взема да повредя нещо?
Фащаш здраво и дърпаш!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”