централното ?!?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

централното ?!?

Мнениеот absent » Пон 13 авг 2007 18:25

първо да кажа централното ми е вакумно , значи прави следния проблем като отключа вратата (те са две де) та забелязвам че веднага след мене пак се заключва (от 10 до 60 секунди всеки път е различно) също забелязвам че не заключва шофиорската врата(като се заключи сама) . А когато отключа от другата врата шофиорската врата се отключва ама неможе да се заключи от там (леле отключване заключване и аз се омотах , надявам се да съм обеснил правилно) . Та въпроса ми е следния не трябва ли като съм отварял някои от вратите колата да не се заключва . Казаха ми да си погледна бутоните ,които са на вратата те си работят прегледах ги . някои имал ли е подобен проблем , дайте съвет какво да правя , и ако някои знае може ли въобще да се спре това самозаключване .

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пон 13 авг 2007 18:55

Аз имах подобен проблем преди месец вратите (без лявата) се отключвака и заключваха когато си поискат когато отидох при алармаджиите да го погледнат ми обясниха, че в лявата врата има ключ който командва централното който се е прецакъл след като ми го смениха (25 кинта с труда) работата се оправи

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Пон 13 авг 2007 20:03

Колега гледам че проблема се отнася за Golf 3. Отвори багажната врата и доло в дясно трябва да ти е вакум помпата. Изкарай централния маркуч отвори капачката на помпата и виж какво става с платката и ако ти е окислена вземи някакав контакторен спрей и е почисти ,също така провери си ISO кабела в какво положение ти е и крачетата на помпата в които влиза то. Имах един такъв проблем и се оказа ,че "+" -совото краче беше буквално проядено (окислено) от водата която се е стичала от десния стоп,но с един директен кабел от платката към "+" -са на ISO-кабела се оправи ;) Успех ,дано да сам прав.

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Вто 14 авг 2007 16:31

а някои да каже при смъкването на тази помпа(черната кутия в багажника) имали нещо по особено смисъл дърпам буксата и маркуча и си го свалям , така ли е , а после ще може ли да си заклуча колата ръчно
(с клуча ) и да си го взема това да го разглобя в къщи , и да питам при слагането има ли нещо по особенно ?

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Вто 14 авг 2007 18:19

дайте съвет

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 14 авг 2007 18:42

absent написа:......дърпам буксата и маркуча и си го свалям , така ли е , а после ще може ли да си заклуча колата ръчно
(с клуча ) и да си го взема това да го разглобя в къщи , и да питам при слагането има ли нещо по особенно ?

Точно така става. Откачаш гумата, махаш капака, издърпваш леко напред централното, вадиш маркуча и буксата като я стискаш леко в двата края. Буксата излиза по принцип малко трудно и иска малко повече дърпане :) Това е после можеш да си караш спокойно и без него но трябва да заключваш врататите поотделно.

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Вто 14 авг 2007 19:14

мерси колега

Потребителски аватар
bobo_drive
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_drive » Сря 15 авг 2007 12:13

Само да допълня колегите. Много е важно да ти са хермеризирани всички маркучета и машинки закачени за помпата на цетралното. Ако не е така работи по-дълго(чува се като жужене откъм багажника) и може да се скапе. А една нова е към 100лв! доколкото разбрах.

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Чет 16 авг 2007 17:51

всичко отзаде в централното е наред , значи остава механизма в вратата да е повреден защото само шофиорската врата се заключва механично(смисъл трябва да завъртя ключа до края по силно)
някои може ли да ми каже този механизъм скъп ли е и как да махна кората на вратата ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”