Миризма на бензин???

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kickdown
Автомобил: 2008 Tiguan TF + 2017 Seat Ateca
Двигател: CBAB

Миризма на бензин???

Мнениеот kickdown » Вто 14 авг 2007 10:21

Колеги помогнете. Като зареждам колата, винаги я пълня до горе. Но след това като спра някъде и отворя вратата, ме лъхва силна миризма на бензин. И това продължава 1-2 дни, а ако не карам колата и повече време. Като намалее количеството бензин и миризмата изчезва. Някой има ли представа от какво може да е? Горивни пътища? Резервоар?

Колата е Passat B5 98ма с AEB мотора

Потребителски аватар
wo0feR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wo0feR » Вто 14 авг 2007 16:22

баща ми имаше същия проблем...до колкото разбрах е било нещо от капачката на резервоара (там на дъното на багажника някаде) някво уплътнение и се оправи...
:roll:

Потребителски аватар
kickdown

Мнениеот kickdown » Вто 14 авг 2007 16:50

Ясно, ще го погледна. Ако не е това, ще ходя в сервиз.

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Сря 15 авг 2007 11:14

Според мен е нормално да мирише. Нали на тапата на резервоара има отвор...Все пак бенза е летлив и то силно летлив и можеш да си представиш какво би станало ако нямаше от къде да излизат изпаренията... :shock При мен също мирише. Не съм с 5 - ца, но ....Дори да е малко бензина пак мирише. Изпарява се и изпаренията трябва да излизат инак - бум... :wink: Споко. Усещаш ли, че ти губи бензин, ако ли НЕ - свиркай си! Едни хора се притесняват когато нещо РАБОТИ, други от нещо което НЕ РАБОТИ! Ти от кои си?!? :)

Потребителски аватар
kickdown

Мнениеот kickdown » Сря 15 авг 2007 21:27

Kentavar написа:Според мен е нормално да мирише. Нали на тапата на резервоара има отвор...Все пак бенза е летлив и то силно летлив и можеш да си представиш какво би станало ако нямаше от къде да излизат изпаренията... :shock При мен също мирише. Не съм с 5 - ца, но ....Дори да е малко бензина пак мирише. Изпарява се и изпаренията трябва да излизат инак - бум... :wink: Споко. Усещаш ли, че ти губи бензин, ако ли НЕ - свиркай си! Едни хора се притесняват когато нещо РАБОТИ, други от нещо което НЕ РАБОТИ! Ти от кои си?!? :)

Ами не се притеснявам ама е малко не приятно, имам и Аudi B4 и него го пълня догоре, но пък не мирише :? Известно време карах и Citroen C4 и го пълнех догоре с нафта и нямаше миризма. Та затова само при Пасата се притеснявам да няма някакъв проблем :roll: Благодаря ви все пак за отговорите :)

Потребителски аватар
PassatVarna
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PassatVarna » Нед 19 авг 2007 13:56

е добре но на мен ауслухат ми е пробит , възможно ли е от там да мирише след като отворя вратата ??

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Вто 21 авг 2007 8:10

Възможно е! Нали духа отдолу някъде а не отиват газовете назад...Според мен ще мирише.... :roll:

Върни се в “Passat”