Маркуч за маслените изпарения

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Сря 15 авг 2007 9:27

hdjfmr написа:Съштата трабичка я смених в петак от юнитреид и ми излезе 86лв.

Вие, сте се побъркали !!! 86 лв за маркуч ??? Функцията на маркуча е като загрее маслото / като всяка течност при загряване се изпарява / да отведе изпаренията в смукателния колектор за изгаряне за да не замърсяват околната седа.

Потребителски аватар
sharky4455
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharky4455 » Сря 15 авг 2007 9:39

Колега верно си се набил за тоя маркуч! Аз ходих в един магазин за такива маркучи и момчето дето продаваше, два дена след това обикаляше по складовете да го тарси, но пак ще ми го даде за около 25лв. така че разликата е голяма! Но вапроса все пак си остава: да бъде на старото си място или да ги пусна парите по софийските улици! :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 15 авг 2007 9:48

абе при моното да не става дума за един маркучак, който влиза в капака на клапанчетата?

Потребителски аватар
sharky4455
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharky4455 » Сря 15 авг 2007 15:43

влиза в кутията на моноижекцията

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Сря 15 авг 2007 15:58

а при мен къде е тоз маркуч?

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Сря 15 авг 2007 16:15

Да бе, за същия маркуч от капака на клапаните дето влиза в моното!

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Сря 15 авг 2007 16:52

Хайде и аз да попитам. На 1.4 АBD мотор къде е този маркуч, по-точно от къде излиза и къде влиза. Ако е запушен да го сменям ли или да пускам парите да летят свободно в атмосферата?

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 16 авг 2007 10:16

На АБУ /мисля и на АБД/ "гада" е заврян на майка им немска в ... :) Няма нищо общо с по-старите ДВГ 1.6 и с 1.8...
Без канал си е приключение... Долу, по-ниско зад ДВГ има черен пластмасов детайл с по-сериозен диаметър, в горната част се стеснява в гърло за маркуча. На канал се сваля лесно /2 болта с вътр. шестограм по спомени/, но е хубаво колата да поизстине малко... :) Вътре е съвсем кух, обяснявам си го така - газовете отделят конденз. маслени капки просто заради по-големия вътр. диаметър, те си се стичат, а газовете отиват през маркуча нагоре. Ако се сваля/почиства - задължително нов О-пръстен /2-3 лв./, иначе прокапва... Когато почиствах видях, че се е понацепил леко маркуча отвътре и попитах в Ауто+ за цена /наличен естествено нямаше "у наше село"/ - обявиха ми нещо от сорта на 70-75 лв... :cry: Споменатият О-пръстен също го нямаше, чаках 4-5 дена да го доставят, като през това време леко сълзеше масълце /само след движение/, но на щеката не се забеляза да е загубила масло, явно е било едва-едва... Маркучето е има-няма 20 см., но е с различен диаметър в двата края и с "чупка", предполагам, че за подмяна ще стане с маслоустойчив някакъв, но с по-големия диаметър, като горе от към моното ще трябва да се уплътни разликата в диаметъра на щуцера и новия маркуч - с "втулка" от подходящ по размери по-тънък маркуч или с навиване на ПВЦ лента, примерно... :)

П.П. Когато сменях датчика на хол пак нямаше О-пръстен за делко-то по магазините "у наше село", ядосах се, сложих стария и наклепах с червен силикон, като после почистих излишното с игла - мн. мразя да се правят и да се виждат разни такива "работи" по ДВГ, ама не ми се чакаше пак 4-5 дена, пак да разглобявам... 1 О-пръстен за 2-3 лв. да нямат - провинция... :cry: Леле, колко изписах пак... :)

Последна промяна от kokovanev на Чет 16 авг 2007 10:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
GRiND BaSTaRD
Автомобил: VW Golf Mk5 2006
Двигател: BSE 1.6 75 kW

Мнениеот GRiND BaSTaRD » Чет 16 авг 2007 10:38

А някой може ли да каже къде се намира при AEE двигателите с пълен инжекцион. Да не е 1 маркуч, който е с по-широк диаметър и влиза отзад в кутията на филтъра? Аз отдавна имам мераци да го пусна "на атмосфера", но не съм сигурен дали е точно този. :roll:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 16 авг 2007 11:53

На всичките ми коли съм пуснал по един маркуч /2.80 л.м. от Практикер/ да бълват навън.Важното е на ханс да му е чистичко

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 16 авг 2007 12:07

sharky4455 написа:влиза в кутията на моноижекцията

.....и в капака на клапаните....разклонен на две гумен привод(говоря за 1.8 abs)....

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Чет 16 авг 2007 12:28

ChernoGTI написа:а при мен къде е тоз маркуч?

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Чет 16 авг 2007 16:22

на картинката отдясно нижела се вижда една бяла букса-някои може ли да ми каже за какво е тя и каде трябва да стои?защото при мен е изкарана и виси и никаде не се вижда каде мога да я вкарам като се има впредвид далжината на кабела!става въпрост за Голф 3 ААМ .

Потребителски аватар
sharky4455
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharky4455 » Пет 17 авг 2007 9:13

Колеги мерси за компетентните мнения! Аз реших моя проблем като си купих масло-устойчив маркуч от някакав ситроен който е напълно идентичен с моя! Бях се уплашил че "бързия" голф че, няма да е вече бърз, но вече излита! Много по-добре се чувства двигателя и работи като часовник! А пак за варвежа да не говорим... Моя съвет от личен опит е да си го оставите тоя маркуч, просто на определен период от време трябва да се зачиства карбуратора(моноинжекцията или при който каквото е...)! А на тези които го отвеждат в атмосферата мога да кажа че не е много яко да спреш на светофара с някоя мацка и от тоя маркуч да замирише на "бити смоци" :lol: :lol: :lol: !

Потребителски аватар
counterbass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот counterbass » Пет 17 авг 2007 11:16

не си махайте маркуча от маслото към филтъра.най-малкото ще се увеличи разхода на масло.плюс това,нали остава един отвор на филтъра,от там зима боклук.не напразно този маркуч си е там-да доотработи недобре употребените остатъци от каквото и да било по време на работана двигатела.между другото хубаво че е тая тема,че преди 2-3 месеца,туй маркуче го бях бутал,имаше така....клей вътре,пък и имам такава прозрачна тръба у мъзътъ...сменяма неска!!! 8) ено му е гадното на тоя маркуч-пооцапва въздушния филтър...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”