На АБУ /мисля и на АБД/ "гада" е заврян на майка им немска в ...

Няма нищо общо с по-старите ДВГ 1.6 и с 1.8...
Без канал си е приключение... Долу, по-ниско зад ДВГ има черен пластмасов детайл с по-сериозен диаметър, в горната част се стеснява в гърло за маркуча. На канал се сваля лесно /2 болта с вътр. шестограм по спомени/, но е хубаво колата да поизстине малко...

Вътре е съвсем кух, обяснявам си го така - газовете отделят конденз. маслени капки просто заради по-големия вътр. диаметър, те си се стичат, а газовете отиват през маркуча нагоре. Ако се сваля/почиства - задължително нов О-пръстен /2-3 лв./, иначе прокапва... Когато почиствах видях, че се е понацепил леко маркуча отвътре и попитах в Ауто+ за цена /наличен естествено нямаше "у наше село"/ - обявиха ми нещо от сорта на 70-75 лв...

Споменатият О-пръстен също го нямаше, чаках 4-5 дена да го доставят, като през това време леко сълзеше масълце /само след движение/, но на щеката не се забеляза да е загубила масло, явно е било едва-едва... Маркучето е има-няма 20 см., но е с различен диаметър в двата края и с "чупка", предполагам, че за подмяна ще стане с маслоустойчив някакъв, но с по-големия диаметър, като горе от към моното ще трябва да се уплътни разликата в диаметъра на щуцера и новия маркуч - с "втулка" от подходящ по размери по-тънък маркуч или с навиване на ПВЦ лента, примерно...
П.П. Когато сменях датчика на хол пак нямаше О-пръстен за делко-то по магазините "у наше село", ядосах се, сложих стария и наклепах с червен силикон, като после почистих излишното с игла - мн. мразя да се правят и да се виждат разни такива "работи" по ДВГ, ама не ми се чакаше пак 4-5 дена, пак да разглобявам... 1 О-пръстен за 2-3 лв. да нямат - провинция...

Леле, колко изписах пак...