Предимства на инверторен климатик

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
chriss
Автомобил: VW MK4
Двигател: ATD PD TDI

Мнениеот chriss » Чет 16 авг 2007 15:43

Извинявам се обаче имам още един въпрос, последен :) Значи наблюдавам му работата на моя климатик и забелязвам, че спира и тръгва?! На вътрешното тяло има лампа, която показва кога външното работи. Лампата светва, в тоя момент чувам, че външното тяло запова да работи / издава един шум наподобяващ електрожен, но не е много силен / и перката на външното тяло се завърта. Работи така примерно 5 минути и външното тяло спира / не намаля обороти /, перката спира да върти и лампата на вътрешното тяло изгасва. Нали уж инвертора не изключва, а работи с променлива мощност? След 5 минути тръгва пак, жуженето на външното тяло, перката, лампата и т.н. Забелязвал съм примерно на някои външни тела перките им се въртят съвсем леко, следващия момент засилват. Моя не е така - или работи или не. Това присъщо ли е за инверторните клими или само надписите на моя са на инвертор?

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 16 авг 2007 18:39

клими или само надписите на моя са на инвертор?

Е, то има и други моменти .... все пак инвертора е с променлива мощност , ама това не значи , че ако си достигне зададената температура тогава какво ? ако не спира , излиза , че трябва да продължи да работи с намалена мощност още , ама тя е около 30 % от мощността , която може да отдаде и в някакъв момент току мина на - 5 градуса ;) така че ...инверторите спират , само че много по рядко .... така че ако стаята ти е охладена , защото навън е що годе хладно , ти си задал сравнително висока температура и др. такива - даже и твоя инвертор ще спре :idea: :lol: :lol:

Потребителски аватар
gelezen
Автомобил: Vw Golf IV
Двигател: BCB 2006

Мнениеот gelezen » Пет 24 авг 2007 12:59

а какво ще кажете за този panasonic ,че мисля да го отнеса днес.Дали ще ме изкара десетина години :roll: http://www.kkelectronics.com/product_de ... d=09003488

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Пет 24 авг 2007 17:15

Извиняваите колеги ако повтарям някого но моята дилема е следната искам да купя климатек но само за оклаждане тъи като за отопление си имам местно парно от това което прочетох до тук си извадих извода че инверторните климатици се справят добре и с двете неща а обикновенните тоест по евтините само студят и не топлят добре.Въпросът ми конкретно е мога ли да си взема обикновен (хубав) климатик при положение , че ще го ползвам само за охлаждане,предварително благодаря.

П.С. Спрял съм се на Панасоник за около 900 лв не инверторен ,а сплит система извинявам се но не за сега не мога да сложа линк.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 25 авг 2007 16:18

П.С. Спрял съм се на Панасоник за около 900 лв не инверторен ,а сплит система извинявам се но не за сега не мога да сложа линк.

За тебе колега каквото и да вземеш си супер добре ! Даже и мидеа да пляснеш - все тая ..... за студено климите нямат проблеми ( е стига да не са "ръгнати" 1 12ка на 200 кубика и да се търси ефект ) :lol:
п.с Инвертор не значи , че не е сплит ..... а сплита значи , че не е прозоречен ( опростено казано ) :wink:

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Чет 06 сеп 2007 16:27

juve написа:

За тебе колега каквото и да вземеш си супер добре ! Даже и мидеа да пляснеш - все тая ..... за студено климите нямат проблеми ( е стига да не са "ръгнати" 1 12ка на 200 кубика и да се търси ефект ) :lol:
п.с Инвертор не значи , че не е сплит ..... а сплита значи , че не е прозоречен ( опростено казано ) :wink:

С малко закъснение много благодаря колега :D

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 06 яну 2009 10:15

Полезно инфо за панасоник инвертори произведени преди 11.2006та ..... имат производствен дефект проблема се появява през зимата само, само за серията DKE. Това климатици произвеждани до ноември 2006 година . От по-новите модели GKE и HKE, HKEW и HKEW-3 няма проблеми. Яловото се проявява като грешка F91, тя отговаря за : ниско ниво на фреона или затворен трипътен винтил, обаче всъщност се преебава някаква пружина на клапана ..... много е досадно ....както работи след размразяване на компресора, той тръгва, но на празен ход не топли повече и ти замръзват лешничетата.... ..след два опита за 20 минути като не успее да зацепи праска грешка която се изобразява като мигане на таймера. Тялото не ебава да откине нито на никакви команди от дистанционното, нито на обредните танци или бой....... помага да рестартираш главно мастер шалтер...... колкото повече време минава толкова повече и по дълги рестартирания трябват

проблема е описан много добре тук........

http://www.soft-clima.com/index.php?s=e ... owtopic=18

сутринта звъннах ...пичовете от сервиза дойдоха след половина час ..... и казаха че въпреки изтеклата с повече от година гаранция в рамките на един до три дни ще ми сменят без пари целият външен агрегат защото било производствен дефект :)

.....понеже звучи прекалено хубаво да е истина та за това чакам новото външно тяло да се ядоса и да избие половината квартал .....

Изображение

малко за търсачките: Panasonic Климатик
инвертор Inverter air conditioner грешка error ф91 f91

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”