Осветление в на таблото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Осветление в на таблото

Мнениеот JoroKN » Чет 16 авг 2007 21:42

Здравейте първо на всички нов сам в този форум :)
И сега искам да попитам имам Голф 3 и не ми светят светлините на таблото светят само на габаритите,4есновника и окилометража . гедах да няма изгорял бушон но няма от какво друго може да е причина
:( мерси предварително

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Чет 16 авг 2007 21:54

Е па то си няма други светлини освентези и на парното ако въобще светят, поне при мен не светят

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Чет 16 авг 2007 22:59

Мисля че колегата пита за подсветката на уредите :idea: :idea: :idea: Пробвай първо от ключето за светлините (поне на 2-ката е така) от там се регулира силата на светене ако ли не може да имаш изгоряла крушка. Ако е така ще трябва да свалиш таблото и да я смениш :!:

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Пет 17 авг 2007 8:33

Вероятно крушчици да изпушили. :wink: Отиди на некой отпадъци виж за некои трошляк и извади от него. Аз така направих.

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пет 17 авг 2007 14:22

Сваляш таблото ВНИМАТЕЛНО! не е трудно, вземаш една от крушките и отиваш в магазина - там са по левче, нови и си готов. Само ги поставяй внимателно да не отчупиш нещо - с времето пластмасата става трошлива, получава се и от нагара.

После ще светиш като нов. :idea3

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пет 17 авг 2007 14:40

Здравей колега ... за да се ориентираш само трябва да очакваш да ти светят следните неща:
1) 2 лампички които осветяват километража и оборотомера/часовника отгоре (самите те не светят .... за такава "екстра" сменяш с табло от друга кола")
2) 1/2 лампички за километража/и часовника (ако е електронен)
3) лампички за: контакт/ръчна/масло/мигачи/дълги

изгорелите крушки се сменята след сваляне на таблото (4 винта работа)

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пет 17 авг 2007 14:48

Е е е е ти за две ламбета го прати за ново табло. Тези от горе също се сменят. Мойте бяха изгорели и ги смених, не е проблем.

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пет 17 авг 2007 15:30

bboikov написа:Е е е е ти за две ламбета го прати за ново табло. Тези от горе също се сменят. Мойте бяха изгорели и ги смених, не е проблем.

Не ти разбирам пост-а ... ???????? нещо трябваше да напишеш ли ? ... пръстите ли те сърбяха ??? ... Къде прочете, че съм пратил човека за табло ... ? къде прочете че тези отгоре не се сменят ?? ...
просто нямам думи какви хора има ... поста ми е насочен изцяло към това човека да се ориентира какво трябва да му свети защото по таблото на Г3 има празни конзоли, които не светят а той може да не знае това...

Потребителски аватар
JoroKN

Мнениеот JoroKN » Пет 17 авг 2007 19:13

tankishev написа:Здравей колега ... за да се ориентираш само трябва да очакваш да ти светят следните неща:
1) 2 лампички които осветяват километража и оборотомера/часовника отгоре (самите те не светят .... за такава "екстра" сменяш с табло от друга кола")
2) 1/2 лампички за километража/и часовника (ако е електронен)
3) лампички за: контакт/ръчна/масло/мигачи/дълги

изгорелите крушки се сменята след сваляне на таблото (4 винта работа)

колега Проблема е че на окилометража и оборотомера не светят иначе всичко друго свети ,чесовник,рачна и т.н
и не свети таблото за парното запалка и т.н само :cry:
ще сваля таблото и ще видя крушките да видим какво ще стане :wink:
мерси за савети колеги ще има почерпка :D

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Съб 18 авг 2007 9:55

хммм ако ти светят стандартните лампички но не ти светят изминатите километри, километража, часовника и парното ми звучи да нямаш никакво осветление на уредите през нощта ... ако е така проблема ти е в ключа за фаровете ... от там минава осветлението на уредите ...

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Съб 18 авг 2007 10:00

трябва да се разглабя и да се подменят лампичките те са си с фасунги и се завиват на местата им...а вече ако искаш може да си пригодиш и светодиоди поне те по-малко горят... :wink:

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Re: Осветление в на таблото

Мнениеот G3 » Нед 19 авг 2007 3:52

JoroKN написа:Здравейте първо на всички нов сам в този форум :)
И сега искам да попитам имам Голф 3 и не ми светят светлините на таблото светят само на габаритите,4есновника и окилометража . гедах да няма изгорял бушон но няма от какво друго може да е причина

ооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо пич как е разликата от КАДЕТТ на голф 3 ???????????????????

Потребителски аватар
JoroKN

Мнениеот JoroKN » Нед 19 авг 2007 16:20

G3 написа:
JoroKN написа:Здравейте първо на всички нов сам в този форум :)

ооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо пич как е разликата от КАДЕТТ на голф 3 ???????????????????

E как да е Голяма :wink:

Потребителски аватар
JoroKN

Мнениеот JoroKN » Нед 19 авг 2007 16:21

jagler написа:трябва да се разглабя и да се подменят лампичките те са си с фасунги и се завиват на местата им...а вече ако искаш може да си пригодиш и светодиоди поне те по-малко горят... :wink:

еми няма да слагам друг цват светодиоди искам пак да си свети зелено понейе и ЦД то ми свети зелен звят :wink: а иначе над педалите ще слагам светодиоди :wink:

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Сря 09 мар 2011 21:46

колеги извинявам се че се намесвам в темата, но онзи ден си намерих тема за лампичките на парното (Пасат Б4) а сега не я намирам. Искам да попитам, има ли начин да го направя да свети по - ярко, в смисъл такъв опитах и с крушка и с диод и все същата работа пак си свети бледо и не се вижда на на какво положение трябва да завъртя примерно ако искам да ми духа на краката.
П.С. знам ги кое къде е но ме дразни че не виждам и че ми стои бледо зеленикаво.Ако някой знае варянт моля да сподели :) опитвах и с диоди и с крушка едно и също е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”