Скърцане при завъртане на волана на Г3
-
- Автомобил:
- Двигател:
IVD написа:Колега проблема май не ти е във волана, а в тампоните на макферсона. Пробвай ако ги намокриш какъв ще е ефекта? Аз смених тампоните преди около 6000км, но явно ми дадоха някакви ментаци и сега не стига че тропа ужасно а и скърца ужасно.
По този повод някой да похвали читав магазин с читави тампони? Или да си поръчвам от дойчландия? Или от ХААС/Порше? Лемфьордера,дето го купих от Д&Н не ме кефи.
- bobo_drive
- Автомобил:
- Двигател:
Абе вярно ли, че това дразнещо скърцане е от тампоните. Те моите са за смяна, ама и преди си бяха за смяна, ама не скърцаше. Моето може да е коплексен проблема де, ама аз съм си виновен като не ми остава време да я закарам някъде да я стегнат
. В контекста на казаното, като въртя на място и ми скърца и сервото
та какво е най-правилно. Да долея течност или да я подменя всичката?

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Колега Rabbit_TDI,
Шум тук във форума няма как да го чуем.
Отиди при някой, който разбира да го погледне и да ти каже от къде идва.
Ако си в София обади ми се, мога и аз да опитам.
Ще получиш куп съвети и ще си смениш половината окачване заради това. Ако има шум и не знаеш от къде е - остави го, той сам ще се увеличи ако е сериозен и ще си каже какво е.
Шум тук във форума няма как да го чуем.
Отиди при някой, който разбира да го погледне и да ти каже от къде идва.
Ако си в София обади ми се, мога и аз да опитам.
Ще получиш куп съвети и ще си смениш половината окачване заради това. Ако има шум и не знаеш от къде е - остави го, той сам ще се увеличи ако е сериозен и ще си каже какво е.
- Вангел
- Автомобил:
- Двигател:
:)
Ако имаш път към Пловдив......
0889643622
отбий се да пием по бира след като констатираме откъде идва странния шум:)
тук няма да успеем!!!
нито да пием бира нито да открием шума!
0889643622
отбий се да пием по бира след като констатираме откъде идва странния шум:)
тук няма да успеем!!!
нито да пием бира нито да открием шума!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
andro_ написа:IVD написа:Колега проблема май не ти е във волана, а в тампоните на макферсона. Пробвай ако ги намокриш какъв ще е ефекта? Аз смених тампоните преди около 6000км, но явно ми дадоха някакви ментаци и сега не стига че тропа ужасно а и скърца ужасно.
По този повод някой да похвали читав магазин с читави тампони? Или да си поръчвам от дойчландия? Или от ХААС/Порше? Лемфьордера,дето го купих от Д&Н не ме кефи.
andro_ ако ще поръчваш искам и аз

-
- Автомобил:
- Двигател:
IVD написа:andro_ написа:IVD написа:Колега проблема май не ти е във волана, а в тампоните на макферсона. Пробвай ако ги намокриш какъв ще е ефекта? Аз смених тампоните преди около 6000км, но явно ми дадоха някакви ментаци и сега не стига че тропа ужасно а и скърца ужасно.
andro_ ако ще поръчваш искам и аз
ОКС.Кайне проблеме...

- kalinveliki
- Автомобил: VW T4
- Двигател: 2.4D
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Изсъхнали шарнири при добър майстор си отишъл
))) преди два дена свалих от моита кола два такива със скъсани гумички и много яко бяха исъхнали смени ги не си играй със глупоси ефтините са по 10 лева аз си взех febi за по 20 лв 6тото преди една година слагах ефтини в коплекта има и една планка с три гайки на нея и един болт вземия и навий единия болт и провери дали има луфт ако има не земаи тези шарнири този които не може да направи болт и гайка не може да прави и други части
) лично мнение не ангажирам никой

- bobo_drive
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте. И аз искам да споделя малко опит. И при мен яко скърцаше и вчера ми смениха тампони, кормилен накрайник и още нещо пак по окачването, дето забравих как се казваше. Как да е. Вече нищо не скърца и управлението, особено в остри завои, е с пъти по-добро. Единственото лошо нещо е, че с реглажа всичко ми излезе 250лв
. Може би тук е мястото да попитам, не са ли много 90лв. труд за смяна на тези неща?!?!? Реглажа си го направих на друго място и ми взеха 18лв(реглаж на преден мост-пълен,т.е. и реглаж на страничен наклон).

- iurimil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Исъхнали шарнири
Исъхнали шарнири????
И аз имах същия проблем само,че с единия накрайник.
В резултат на скъсан маншон се разсъхнал и зацапал ябълковидния болт.
Временно го оправи майстора с една инжекция с масло и по този начин потвърди и диагнозата и ми каза само да сменя маншончето.
Обаче смених 2-та шарнира + 2-та накрайника.
Доволен съм от предницата защото е изцяло подменена : това което аз смених + нови амортисьори + нови лагери на макферсона + нови тампони на купето.
Само биалетките не са пипани.
Не че не може и твоя да изкара с нови маншони и смазка обаче си прецени дали си заслужава блъскането да го отвориш и затвориш пак стария.Както казват колегите не са чак толкова скъпи.
Просто сам си прецени.
И аз имах същия проблем само,че с единия накрайник.
В резултат на скъсан маншон се разсъхнал и зацапал ябълковидния болт.
Временно го оправи майстора с една инжекция с масло и по този начин потвърди и диагнозата и ми каза само да сменя маншончето.
Обаче смених 2-та шарнира + 2-та накрайника.
Доволен съм от предницата защото е изцяло подменена : това което аз смених + нови амортисьори + нови лагери на макферсона + нови тампони на купето.
Само биалетките не са пипани.
Не че не може и твоя да изкара с нови маншони и смазка обаче си прецени дали си заслужава блъскането да го отвориш и затвориш пак стария.Както казват колегите не са чак толкова скъпи.
Просто сам си прецени.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Абе май не говорим за едно и също нещо
Това което смаза майстора го направи с спринцовка без да маха нищо-всичко беше 5 мин.Ако се разскърцат скоро ще ги сменя.Ама къв е смисала сега да дам за някви който дори низнам дали са ОК 2Х20 за труд още 10-20 и реглаж още 10-20
После и като ги сменя кой знае до кога ще изкарат 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”