Скърцане при завъртане на волана на Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Пет 17 авг 2007 8:14

Колега проблема май не ти е във волана, а в тампоните на макферсона. Пробвай ако ги намокриш какъв ще е ефекта? Аз смених тампоните преди около 6000км, но явно ми дадоха някакви ментаци и сега не стига че тропа ужасно а и скърца ужасно.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 17 авг 2007 8:16

IVD написа:Колега проблема май не ти е във волана, а в тампоните на макферсона. Пробвай ако ги намокриш какъв ще е ефекта? Аз смених тампоните преди около 6000км, но явно ми дадоха някакви ментаци и сега не стига че тропа ужасно а и скърца ужасно.

По този повод някой да похвали читав магазин с читави тампони? Или да си поръчвам от дойчландия? Или от ХААС/Порше? Лемфьордера,дето го купих от Д&Н не ме кефи.

Потребителски аватар
bobo_drive
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_drive » Пет 17 авг 2007 8:46

Абе вярно ли, че това дразнещо скърцане е от тампоните. Те моите са за смяна, ама и преди си бяха за смяна, ама не скърцаше. Моето може да е коплексен проблема де, ама аз съм си виновен като не ми остава време да я закарам някъде да я стегнат :oops: . В контекста на казаното, като въртя на място и ми скърца и сервото :oops: та какво е най-правилно. Да долея течност или да я подменя всичката?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 17 авг 2007 8:47

Колега Rabbit_TDI,
Шум тук във форума няма как да го чуем.
Отиди при някой, който разбира да го погледне и да ти каже от къде идва.
Ако си в София обади ми се, мога и аз да опитам.
Ще получиш куп съвети и ще си смениш половината окачване заради това. Ако има шум и не знаеш от къде е - остави го, той сам ще се увеличи ако е сериозен и ще си каже какво е.

Потребителски аватар
Вангел
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот Вангел » Пет 17 авг 2007 9:03

Ако имаш път към Пловдив......
0889643622
отбий се да пием по бира след като констатираме откъде идва странния шум:)
тук няма да успеем!!!
нито да пием бира нито да открием шума!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 17 авг 2007 9:37

Ми лошото е че нямам път към Пловдив щото през седмицата съм в София :cry: Май найстина ще оставя звука да се увеличи/единствено ще пробвам да ги намокря с вода/ щото нямам други проблеми с окачването ,а от опит знам че почна ли да сменям неща дето не съм сигурен че са те после съжалявам дълбоко :)

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Пет 17 авг 2007 10:07

andro_ написа:
IVD написа:Колега проблема май не ти е във волана, а в тампоните на макферсона. Пробвай ако ги намокриш какъв ще е ефекта? Аз смених тампоните преди около 6000км, но явно ми дадоха някакви ментаци и сега не стига че тропа ужасно а и скърца ужасно.

По този повод някой да похвали читав магазин с читави тампони? Или да си поръчвам от дойчландия? Или от ХААС/Порше? Лемфьордера,дето го купих от Д&Н не ме кефи.

andro_ ако ще поръчваш искам и аз :lol:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 17 авг 2007 10:08

IVD написа:
andro_ написа:

andro_ ако ще поръчваш искам и аз :lol:

ОКС.Кайне проблеме... :lol: Един познат се е засилил да ходи натам.Ако тръгне,ще се обадя.

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Пет 17 авг 2007 22:00

и при мен скърца къде ли не смазах, като загрее скърца, на студено не. мисля че е от "гумените тампони над пружините"?!?!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 18 авг 2007 23:24

Неска пак тествах.При изгасен мотор обаче щото не се чува.Шума идва отдолу при колелото,а не от тампона.Имам чуството че просто нещо не е смазано :cry:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 23 авг 2007 12:27

Неска ходих в едно гаражче на улицата на която работя.Оказа се изсъхнали шарнири.Пича ги смаза и сега :drive

Потребителски аватар
hongi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hongi » Чет 23 авг 2007 17:53

Изсъхнали шарнири при добър майстор си отишъл :)))) преди два дена свалих от моита кола два такива със скъсани гумички и много яко бяха исъхнали смени ги не си играй със глупоси ефтините са по 10 лева аз си взех febi за по 20 лв 6тото преди една година слагах ефтини в коплекта има и една планка с три гайки на нея и един болт вземия и навий единия болт и провери дали има луфт ако има не земаи тези шарнири този които не може да направи болт и гайка не може да прави и други части :)) лично мнение не ангажирам никой

Потребителски аватар
bobo_drive
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_drive » Чет 23 авг 2007 18:43

Здравейте. И аз искам да споделя малко опит. И при мен яко скърцаше и вчера ми смениха тампони, кормилен накрайник и още нещо пак по окачването, дето забравих как се казваше. Как да е. Вече нищо не скърца и управлението, особено в остри завои, е с пъти по-добро. Единственото лошо нещо е, че с реглажа всичко ми излезе 250лв :( . Може би тук е мястото да попитам, не са ли много 90лв. труд за смяна на тези неща?!?!? Реглажа си го направих на друго място и ми взеха 18лв(реглаж на преден мост-пълен,т.е. и реглаж на страничен наклон).

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Исъхнали шарнири

Мнениеот iurimil » Чет 23 авг 2007 19:02

Исъхнали шарнири????
И аз имах същия проблем само,че с единия накрайник.
В резултат на скъсан маншон се разсъхнал и зацапал ябълковидния болт.
Временно го оправи майстора с една инжекция с масло и по този начин потвърди и диагнозата и ми каза само да сменя маншончето.

Обаче смених 2-та шарнира + 2-та накрайника.
Доволен съм от предницата защото е изцяло подменена : това което аз смених + нови амортисьори + нови лагери на макферсона + нови тампони на купето.
Само биалетките не са пипани.

Не че не може и твоя да изкара с нови маншони и смазка обаче си прецени дали си заслужава блъскането да го отвориш и затвориш пак стария.Както казват колегите не са чак толкова скъпи.
Просто сам си прецени.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 23 авг 2007 19:45

Абе май не говорим за едно и също нещо :? Това което смаза майстора го направи с спринцовка без да маха нищо-всичко беше 5 мин.Ако се разскърцат скоро ще ги сменя.Ама къв е смисала сега да дам за някви който дори низнам дали са ОК 2Х20 за труд още 10-20 и реглаж още 10-20 :? После и като ги сменя кой знае до кога ще изкарат :cry:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”