СПОРТЕН ФИЛТЬР
СПОРТЕН ФИЛТЬР

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: СПОРТЕН ФИЛТЬР
dch_75 написа::?: СЛОЖИХ СП.ФИЛТЬР НА 1.6 2ЕЕ,НО НЕСЕ ПОЛУЧАВА СПЕЦИФИЧНИЯ "МУЧАЩ ЗВУК.КАК ДА ГО ПОСТИГНА?
Купи си крава.
Оле,не се сдържах

mod edit: wili98
Епа нема да те трия
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dch_75 написа::?: СЛОЖИХ СП.ФИЛТЬР НА 1.6 2ЕЕ,НО НЕСЕ ПОЛУЧАВА СПЕЦИФИЧНИЯ "МУЧАЩ ЗВУК.КАК ДА ГО ПОСТИГНА?
колега с този мотор звук не можеш да извадиш, смени мотора с 16В и нямаш проблеми с звука

-
- Автомобил:
- Двигател:
Хайде,сега по-сериозно:според мен единствените филтри,от които има някаква полза на българския пазар (сигурен съм има и други качествени марки по света) е K&N и то цял комплект,конусен филтър за сто-двеста лева.Другите нещо не ми се нравят и понеже не ми се дават 250 кинтс аз си карам с нормална хартиена панелка и си я сменям редовно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Слагай два двойни вебера с два конуса и ще постигнеш още доста неща

- biostrong
- Автомобил:
- Двигател:
andro_ написа:dch_75 написа::?: СЛОЖИХ СП.ФИЛТЬР НА 1.6 2ЕЕ,НО НЕСЕ ПОЛУЧАВА СПЕЦИФИЧНИЯ "МУЧАЩ ЗВУК.КАК ДА ГО ПОСТИГНА?
Купи си крава.
Оле,не се сдържах![]()
![]()
mod edit: wili98
Епа нема да те трия
ахахахахахах разцепи ме !
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако знаеш какъв звук извадих от моя PN ,хем си има всички гърнетаdch_75 написа::?: СЛОЖИХ СП.ФИЛТЬР НА 1.6 2ЕЕ,НО НЕСЕ ПОЛУЧАВА СПЕЦИФИЧНИЯ "МУЧАЩ ЗВУК.КАК ДА ГО ПОСТИГНА?

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=56190 Махаш всичко от тази снимка и оставяш кутия номер 20 само.Оригиналния филтър или спортен панелен (което е по добрия вариант) го лепиш със селикон кдето си стои попримцип и ще получиш желания ефект.Това е варианта за теб,други няма.На този мотор няма как понеже е малък а и останалите елементи заглушават звука.Недостатъците при тази схема която съм описал са че е грозно и селско и ще смуче топъл въздух който е враг на вървежа но това е положението 

- Mephistofel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За да не отварям нова тема,ще си позволя да попитам тук - струва ли си поставянето на такъв тип конусовиден филтър ( т.нар. "спортен") с цел подобряване на вървежа? Колата е Golf III 2.0 GTI Edition 115 к.с.
Ще има ли осезаем ефект,ще качи/свали разхода и някоя друга важна подробност,ако пропускам?
При условие,че има като цяло позитивен ефект - бихте ли ми препоръчали марки филтри и добър сервиз за монтажа (гледам,че като цяло има много положителни мнения за Хеед 91) ?
Ще има ли осезаем ефект,ще качи/свали разхода и някоя друга важна подробност,ако пропускам?
При условие,че има като цяло позитивен ефект - бихте ли ми препоръчали марки филтри и добър сервиз за монтажа (гледам,че като цяло има много положителни мнения за Хеед 91) ?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
От личен, и то много пресен опит отговарям - НЕ!
Спортен филтър можеш да очакваш резултат, ако го сложиш на спортна кола.
А сега обясненията:
Педи седмица и малко ми пристигна спортния панелен филтър "JR"от 'ХЕЕД' (благодаря на Милен! Велик!
)
Знаех, че колата от 115к.с. няма да стане 215, но се учудих, че вървежа, поне при моя стил на каране, се скапа! При ниски и началото на средни обороти явно се получи бедна смес, защото не беше достатъчно пъргава. Е, като я изрязах за проба над 4 000 оборота нещата си дойдоха на място, де, ама аз не карам в този диапазон. Върнах си хартиeния филтър (Mahle) и нещата сe оправиха.
Надявам се скоро пак да си сложа спортния
Като ми пристигне чипа от Brezel! 
Спортен филтър можеш да очакваш резултат, ако го сложиш на спортна кола.
А сега обясненията:
Педи седмица и малко ми пристигна спортния панелен филтър "JR"от 'ХЕЕД' (благодаря на Милен! Велик!

Знаех, че колата от 115к.с. няма да стане 215, но се учудих, че вървежа, поне при моя стил на каране, се скапа! При ниски и началото на средни обороти явно се получи бедна смес, защото не беше достатъчно пъргава. Е, като я изрязах за проба над 4 000 оборота нещата си дойдоха на място, де, ама аз не карам в този диапазон. Върнах си хартиeния филтър (Mahle) и нещата сe оправиха.
Надявам се скоро пак да си сложа спортния

- Mephistofel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Mephistofel написа:Данке за инфото!
То и аз замислям едно чипче по-натам,дали ще е по-рационална комбинацията от двете?
Със сигурност

Според това, което е писал Brezel, чипа променя таблицата на ЕКУ-то така, че дюзите да впръскват повече гориво. При повече гориво, обаче, а липса на въздух няма да получиш вървене, а давене на колата

Според мен точно това е начина!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”