СПОРТЕН ФИЛТЬР
СПОРТЕН ФИЛТЬР
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: СПОРТЕН ФИЛТЬР
dch_75 написа::?: СЛОЖИХ СП.ФИЛТЬР НА 1.6 2ЕЕ,НО НЕСЕ ПОЛУЧАВА СПЕЦИФИЧНИЯ "МУЧАЩ ЗВУК.КАК ДА ГО ПОСТИГНА?
Купи си крава.
Оле,не се сдържах
mod edit: wili98
Епа нема да те трия
- hristian37
- Автомобил: Голф 6 ТДИ
- Двигател:
- Контакти:
dch_75 написа::?: СЛОЖИХ СП.ФИЛТЬР НА 1.6 2ЕЕ,НО НЕСЕ ПОЛУЧАВА СПЕЦИФИЧНИЯ "МУЧАЩ ЗВУК.КАК ДА ГО ПОСТИГНА?
колега с този мотор звук не можеш да извадиш, смени мотора с 16В и нямаш проблеми с звука
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Хайде,сега по-сериозно:според мен единствените филтри,от които има някаква полза на българския пазар (сигурен съм има и други качествени марки по света) е K&N и то цял комплект,конусен филтър за сто-двеста лева.Другите нещо не ми се нравят и понеже не ми се дават 250 кинтс аз си карам с нормална хартиена панелка и си я сменям редовно.
- hristian37
- Автомобил: Голф 6 ТДИ
- Двигател:
- Контакти:
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Слагай два двойни вебера с два конуса и ще постигнеш още доста неща
- biostrong
- Автомобил:
- Двигател:
andro_ написа:dch_75 написа::?: СЛОЖИХ СП.ФИЛТЬР НА 1.6 2ЕЕ,НО НЕСЕ ПОЛУЧАВА СПЕЦИФИЧНИЯ "МУЧАЩ ЗВУК.КАК ДА ГО ПОСТИГНА?
Купи си крава.
Оле,не се сдържах![]()
![]()
mod edit: wili98
Епа нема да те трия
ахахахахахах разцепи ме !
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако знаеш какъв звук извадих от моя PN ,хем си има всички гърнетаdch_75 написа::?: СЛОЖИХ СП.ФИЛТЬР НА 1.6 2ЕЕ,НО НЕСЕ ПОЛУЧАВА СПЕЦИФИЧНИЯ "МУЧАЩ ЗВУК.КАК ДА ГО ПОСТИГНА?
,а не само да пърдиш по улицата и да отнасяш "благословий" от хората! - rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=56190 Махаш всичко от тази снимка и оставяш кутия номер 20 само.Оригиналния филтър или спортен панелен (което е по добрия вариант) го лепиш със селикон кдето си стои попримцип и ще получиш желания ефект.Това е варианта за теб,други няма.На този мотор няма как понеже е малък а и останалите елементи заглушават звука.Недостатъците при тази схема която съм описал са че е грозно и селско и ще смуче топъл въздух който е враг на вървежа но това е положението 
- Mephistofel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За да не отварям нова тема,ще си позволя да попитам тук - струва ли си поставянето на такъв тип конусовиден филтър ( т.нар. "спортен") с цел подобряване на вървежа? Колата е Golf III 2.0 GTI Edition 115 к.с.
Ще има ли осезаем ефект,ще качи/свали разхода и някоя друга важна подробност,ако пропускам?
При условие,че има като цяло позитивен ефект - бихте ли ми препоръчали марки филтри и добър сервиз за монтажа (гледам,че като цяло има много положителни мнения за Хеед 91) ?
Ще има ли осезаем ефект,ще качи/свали разхода и някоя друга важна подробност,ако пропускам?
При условие,че има като цяло позитивен ефект - бихте ли ми препоръчали марки филтри и добър сервиз за монтажа (гледам,че като цяло има много положителни мнения за Хеед 91) ?
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
От личен, и то много пресен опит отговарям - НЕ!
Спортен филтър можеш да очакваш резултат, ако го сложиш на спортна кола.
А сега обясненията:
Педи седмица и малко ми пристигна спортния панелен филтър "JR"от 'ХЕЕД' (благодаря на Милен! Велик!
)
Знаех, че колата от 115к.с. няма да стане 215, но се учудих, че вървежа, поне при моя стил на каране, се скапа! При ниски и началото на средни обороти явно се получи бедна смес, защото не беше достатъчно пъргава. Е, като я изрязах за проба над 4 000 оборота нещата си дойдоха на място, де, ама аз не карам в този диапазон. Върнах си хартиeния филтър (Mahle) и нещата сe оправиха.
Надявам се скоро пак да си сложа спортния
Като ми пристигне чипа от Brezel! 
Спортен филтър можеш да очакваш резултат, ако го сложиш на спортна кола.
А сега обясненията:
Педи седмица и малко ми пристигна спортния панелен филтър "JR"от 'ХЕЕД' (благодаря на Милен! Велик!
)
Знаех, че колата от 115к.с. няма да стане 215, но се учудих, че вървежа, поне при моя стил на каране, се скапа! При ниски и началото на средни обороти явно се получи бедна смес, защото не беше достатъчно пъргава. Е, като я изрязах за проба над 4 000 оборота нещата си дойдоха на място, де, ама аз не карам в този диапазон. Върнах си хартиeния филтър (Mahle) и нещата сe оправиха.
Надявам се скоро пак да си сложа спортния

- Mephistofel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Mephistofel написа:Данке за инфото!
То и аз замислям едно чипче по-натам,дали ще е по-рационална комбинацията от двете?
Със сигурност
Според това, което е писал Brezel, чипа променя таблицата на ЕКУ-то така, че дюзите да впръскват повече гориво. При повече гориво, обаче, а липса на въздух няма да получиш вървене, а давене на колата
Според мен точно това е начина!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”