Проучване при нов внос

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
ГLГLГL

Проучване при нов внос

Мнениеот ГLГLГL » Пет 17 авг 2007 22:30

Вярно ли е че при регистриране на кола нов внос сега правят някакво проучване дали е крадена или от сорта и ти дават талона 5-6 дни след като си сложил номерата? Ако да - за всички коли ли важи или за "съмнителни"? Чувах малко противоречиви мнения - повечето че има такова нещо, но един каза че му дали талона в същия ден.

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Пет 17 авг 2007 22:32

И как се определят съмнителните?
Сверяват номерата на рама и двигател и си чао.

Последна промяна от ostavime на Съб 18 авг 2007 10:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пет 17 авг 2007 22:35

Аз днес не можах да си взема талона и номерата ама при мен е друг проблем.
Установява се намясто дали колата е крадена или не

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: Проучване при нов внос

Мнениеот petko5 » Пет 17 авг 2007 22:43

ГLГLГL написа:Вярно ли е че при регистриране на кола нов внос сега правят някакво проучване дали е крадена или от сорта и ти дават талона 5-6 дни след като си сложил номерата? Ако да - за всички коли ли важи или за "съмнителни"? Чувах малко противоречиви мнения - повечето че има такова нещо, но един каза че му дали талона в същия ден.

Да :wink:
Срока е 10дни :wink:
И аз бях така, 10дни чаках да ми проверят колата чрез Интерпол и тогава си взех талона :wink:

Така е при нов внос :)

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Пет 17 авг 2007 22:48

petko5 написа:
ГLГLГL написа:Вярно ли е че при регистриране на кола нов внос сега правят някакво проучване дали е крадена или от сорта и ти дават талона 5-6 дни след като си сложил номерата? Ако да - за всички коли ли важи или за "съмнителни"? Чувах малко противоречиви мнения - повечето че има такова нещо, но един каза че му дали талона в същия ден.

Да :wink:
Срока е 10дни :wink:
И аз бях така, 10дни чаках да ми проверят колата чрез Интерпол и тогава си взех талона :wink:

Така е при нов внос :)

За всички без изключение значи? И какво би станало ако проверката "не мине" - отиваш за талона и ти казват, че вече си без кола и без пари, ако искаш да се оправяш с продавача?

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Пет 17 авг 2007 22:50

покрай работата ми се налага да регистрирам по някоя друга кола така, че след като мине всичко дават едно малко зелено талонче (временно) и след седмица, най-много две си получаваш големия талон. споко, не е страшно, караш си без проблеми!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”