Най-Крадената кола-Фолксваген.ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА КРАЖБИТЕ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
vwpolomaybe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwpolomaybe » Нед 12 авг 2007 15:36

maiz написа:
pakumba написа:ами сякаш най-ефективно би било някакво собственоръчно направено имобилайзерче. при мен съм прекъснал захранването на превключвателя газ/бензин, защото е най-лесно. естествено могат да го преодолеят лесно, но въпроса е дали ще се хванат да го направят. а ако колата е скъпа и наистина си заслужава вече няма спасение, на платформа ще я вдигнат ама ще я вземат.
По-лесно от това няма, ако крадец иска да ти дигне колата едва ли ще го спре аларма и други подобни.

най-добре и лесно е прекъсването на ел инсталацията, сега ще ви разкажа за един случай

на баща ми на колата е направено така и за да стане контакт се слага пирон (да сериозно :lol: ) в една дупчица където само той си я знае и е почти невъзможно да се намери дори и да знаеш че е някъде там - аз трябваше да го прибера веднъж от гарата, ама не можах да запаля, тъй като не открих дупката а съм му карал колата 100 пъти :D
та един ден колата беше с отворена врата и изкъртена кора под волана.... не успяли да я задигнат, явно тва им е била целта защото радиото и акумулатора си бяха по местата :twisted:
така че най-простата работа е най ефикасна, никакви аларми не могат да те спасят, пп а и беше свързан клаксона и пищеше ако някой се опита да я пали без да е сложил пирона (ама баща ми беше го откачил, защото нещо се беше разбила системата и като се друсаше по дупките пирона не правеше контакст и пищеше :lol: )

тва е, сега и на мойта ще си сложа такова нещо, ем просто, ем спасява колата
оп забравих да кажа че колата беше ауди а4 комби, демек кола с аларма някаква, но пирона си беше култов на що годе хубава кола и то преди 2-3 години :lol:

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Нед 12 авг 2007 22:07

Това с пирона е много ефектно.
Колеги имам един въпрос.
Дано да не се случва на никой но например си купиш без да искаш крадена кола.Каква е процедурата.Кат взимат ли ти я. :(

vankohi
Автомобил:
Двигател:

Решението на проблема с кражбата е аларма

Мнениеот vankohi » Пон 13 авг 2007 23:21

Решението на проблема е свястна аларма + имобилаизер задалжително балгарски или италиански.
Монтажа на горепосочените да се извърши от съвестен авто ел.техник,които си е патил от автокрадци и взема работата си присърце.
Когато тези устроиства са монтирани достатъчно дискретно и професионално вършат работа.
Проблема е с крадците,които ползват паяци за кражбата на коли,тогава няма спасение.
Остава ни надеждата,че ще има някога по строги закони срещу кражбите на коли.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Решението на проблема с кражбата е аларма

Мнениеот niks76 » Вто 14 авг 2007 0:11

vankohi написа:Решението на проблема е свястна аларма + имобилаизер задалжително балгарски или италиански.
Монтажа на горепосочените да се извърши от съвестен авто ел.техник,които си е патил от автокрадци и взема работата си присърце.
Когато тези устроиства са монтирани достатъчно дискретно и професионално вършат работа.
Проблема е с крадците,които ползват паяци за кражбата на коли,тогава няма спасение.
Остава ни надеждата,че ще има някога по строги закони срещу кражбите на коли.
тука като има закони и ,се спазват също не върши работа;по статистика на ден 3000 крадени коли се местят из Париж :wink:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 14 авг 2007 6:38

russonera написа:Това с пирона е много ефектно.
Колеги имам един въпрос.
Дано да не се случва на никой но например си купиш без да искаш крадена кола.Каква е процедурата.Кат взимат ли ти я. :(

За сажаление, колата се конфискува и ти гориш с парите :(
Така, че внимавай, какво купуваш :wink:

Потребителски аватар
counterbass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот counterbass » Пет 17 авг 2007 20:33

ооооооооо човееееееек!!!туй със пирона рлз!!!как ще си го направя и аз...просто не е изтина....... :wink:

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Пет 17 авг 2007 20:53

еми яко е това с пирона

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Съб 18 авг 2007 10:26

Абсолютно никакъв проблем няма колата да се направи така, че да не може да бъде запалена(поне без да се "работи" няколко часа по нея). Само се замислете: бензинова помпа, комутатор, компютър, стартер(почти никаква работа не върши прекъсването му, ама карай), контактен ключ, захранване на бобината. Обаче крадеца или ще я вдигне(ако може) или ще я потроши за да си отмъсти, че не може да я запали.

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Нед 09 сеп 2007 22:32

Ще се измисли некакво решение. :wink:

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Вто 11 сеп 2007 18:31

Първо искам да кажа , че 96та година баща ми си купи голф 2 ГТД...супер газарийка за тогава...колцата бе6е бонбон на 6 години,лети джанти,чер металик...кара си я 9 месеца и един ден отиде на работа и се върна без нея...хем е била паркирана до училище....ама както и да еслед тжа му намериха чанта с документи към Плевен и тва беше...

А иначе тва с пирона наистина е многа яко...виждал сам го на един пасат, но само се пали с клечка и дотам...

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Вто 11 сеп 2007 19:56

Ами много е лошо.Отиваш някъде,оставяш си колата и като се връщаш я няма.Но из форума беше писано с ГСМ.Слагаш отзаде дето да не се вижда и отиваш в "Милицията" както баба вика.Те се обаждат там по операторите и ти казват къде ти е колата.Ами треа да имаш и връзки . :wink:

VR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VR6 » Вто 11 сеп 2007 22:08

Аз съм сложил на предния джам една лепенка, "Удряна 3 пъти", ама само аз си знам, че с чук mhihi

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Нед 04 ное 2007 23:06

Според вас не е ли решение да се манат дръжките на вратите. :wink:

Потребителски аватар
caco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот caco » Нед 04 ное 2007 23:55

russonera написа:Според вас не е ли решение да се манат дръжките на вратите. :wink:
наи много да не можеш да влвзеш в нея зимата като замразнат вратите а крадеца чупи ти джама и пак е вътре :shock

Потребителски аватар
ittso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ittso » Пон 05 ное 2007 12:23

Каквито и мерки да се вземат, ако те станат публично достъпни, например се публикуват в интернет или се разкажат на всички в квартала, стават неефективни. Лично мнение.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”