maiz написа:По-лесно от това няма, ако крадец иска да ти дигне колата едва ли ще го спре аларма и други подобни.pakumba написа:ами сякаш най-ефективно би било някакво собственоръчно направено имобилайзерче. при мен съм прекъснал захранването на превключвателя газ/бензин, защото е най-лесно. естествено могат да го преодолеят лесно, но въпроса е дали ще се хванат да го направят. а ако колата е скъпа и наистина си заслужава вече няма спасение, на платформа ще я вдигнат ама ще я вземат.
най-добре и лесно е прекъсването на ел инсталацията, сега ще ви разкажа за един случай
на баща ми на колата е направено така и за да стане контакт се слага пирон (да сериозно

та един ден колата беше с отворена врата и изкъртена кора под волана.... не успяли да я задигнат, явно тва им е била целта защото радиото и акумулатора си бяха по местата

така че най-простата работа е най ефикасна, никакви аларми не могат да те спасят, пп а и беше свързан клаксона и пищеше ако някой се опита да я пали без да е сложил пирона (ама баща ми беше го откачил, защото нещо се беше разбила системата и като се друсаше по дупките пирона не правеше контакст и пищеше

тва е, сега и на мойта ще си сложа такова нещо, ем просто, ем спасява колата
оп забравих да кажа че колата беше ауди а4 комби, демек кола с аларма някаква, но пирона си беше култов на що годе хубава кола и то преди 2-3 години