Българският шофьор не заслужава нови пътища

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Българският шофьор не заслужава нови пътища

Мнениеот VWGT » Пон 20 авг 2007 14:57

scuba написа:
Интерестно мнение. Има резон

100% има резон, но конкретно за този случай чух, че са се ударили в спрял камион на строителната фирма, който е събирал предупредителните знаци по посока на движение, а не с/у него. Така реално шофьора по никакъв начин не е бил предупреден за извършваният ремонт, като прибавим високата скорост, не е ясно самият камион с каква светлинна индикация е бил ... независимо от всичко автора все пак е прав

Последна промяна от VWGT на Пон 20 авг 2007 14:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пон 20 авг 2007 14:58

VWGT написа:Така реално шофьора по никакъв начин не е бил предупреден за извършваният ремонт

А бил ли е предупреден да не кара със 160, БИЛ Е!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 20 авг 2007 15:01

kotse_botse написа:
VWGT написа:Така реално шофьора по никакъв начин не е бил предупреден за извършваният ремонт

за тоз конкретно ясно, карал е бързо, виновен е, ама и с 80 да беше какво става

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 20 авг 2007 15:02

Ми щеше да види камион,знаци,хора и т.н.-все пак Цариградско е осветено.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пон 20 авг 2007 15:03

VWGT написа:
kotse_botse написа:

за тоз конкретно ясно, карал е бързо, виновен е, ама и с 80 да беше какво става

Не мога да знам какво щеше да стане, но предполагам нямаше мозъка му да бъде пръснат по асфалта.

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Пон 20 авг 2007 15:08

Ето какво заснех преди 3 дни в Благоевград :arrow:

Изображение

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 20 авг 2007 15:10

kotse_botse написа:
Не мога да знам какво щеше да стане, но предполагам нямаше мозъка му да бъде пръснат по асфалта.

напротив ясно е, щеше пак да има катастрофа, без мозъка му да е по асфалта.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 20 авг 2007 15:30

Абе само водачите им виновни на някой...

Преди седмица писах как ме изненадаха самосвал и резачка за асфалт паркирани в насрещно платно, в лява лента без никакви обозначения.
Няма да е чудно ако и в случая е било така.
Да, сигурно са карали бързо тия в колата, но както е известно трагедии и катастрофи стават винаги по поне 2 причини, и ако камиона не е бил означен, ето ти 2-рата която е допринесла за трагедията.

А цариградско - минах оттам 2 пъти събота/неделя - ми на вълни е наистина, даже вече е почнало и да се набръчква точно "бързата" лента на излизане от софия, по която бяха пуснали временно влизащите в града коли - този ремонт май ще излезе най-скандалния.
Усещам как до 3 месеца ще е непроходимо. Мутрата ББ май ще продуха супата покрай точно цариградско.

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Пон 20 авг 2007 18:57

Е то по тая логика българският шофьор не заслужава и нови коли, не само нови пътища.... :roll: :roll:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 20 авг 2007 19:47

от 20 години насам, броят на загиналите на пътя е почти константен и се движи около 1000 души на година.

Факт е, че в момента има поне 10 пъти повече автомобили, в сравнение с 1987-ма година. От тук, чисто математически може да открием, че реално шофьорите сме станали много по-разумни и дисциплинирани, караме с колани, говорим с хендс-фри и т.н. неща, които не правехме преди... Реално жертвите на "глава от шофьорите" са намалели като %.

Преди от 200 000 автомобилиста, годишно са загивали 1000, демек 0.5%.
Сега на 2 000 000 автомобилиста годишно загиват 1000, или 0.05%.

Писна ми да ме наричат идиот, косвенно в медиите, като ме поставят под общ знаменател с всички останали водачи!

Все едно аз да кажа, че понеже 20% от пушачите умират в следствие на тютюнопушенето, което е много повече от 1000 човека на година, че всички пушачи са тъпанари, безрасъдни, идиоти, кавали и т.н. Ами няма да е вярно, познавам и свестни пушачи :wink:

Другото интересно нещо е, че винаги сравняват бройката на жертвите по пътищата със жертвите във Ирак от бомби :wink: За разлика от нашоите родни военни, Хамериканските знаят къде да хвърлят бобми и рядко целят хора. Отделно, че никой не ни съобщава обаче колко са жертвите от ПТП-та в Ирак, а гаранция давам, че са много, ама много повече от българските :wink:

И последното - на фона на пътищата ни и автопарка ни, сравнено с останалите страни от ЕС, съм убеден, че се справяме прилично. 100% гаранция, че само от завършването на двете големи магистрали в БГ, жертвите ще спаднат чувствително...

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пон 20 авг 2007 20:20

musura написа:от 20 години насам, броят на загиналите на пътя е .............

:да:

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Пон 20 авг 2007 20:22

каквито и пътища и коли да имаме няма оправия , просто това си е народо психология на поколенията след 1985 която и по старите прихванаха от тях ,а именно чувството за безнаказаност, Ще се оправат нещата когато почнат още от деца да ги учат на някакво нормално човешко отношение , увашение и респект . В една тема (малко по различна от тази ) имаше 2 изречения които според мен много точно са казани "Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата.......... практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите?" е тези 2 изречение са много дале4е от нещната действителност

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 20 авг 2007 20:27

Не знам за другите,но аз си карам с ограниченията и мисля,че заслужавам добри пътища,без дупки.Дори не настоявам за перфектни пътища,просто бих искал навсякъде,където е необходимо да има знаци и да няма дупки,може и да не е равно,но ДА НЯМА дупки,дявол да го вземе...омръзна ми на всеки 2 месеца да ходя на стенд и да ме е страх да карам през нощта,за да не вляза в някоя яма.

Плащам данъци,плащам винетка,както всички от форума и мисля,че заслужаваме поне малко здрав асфалт.

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Вто 21 авг 2007 1:32

Те за тва са ограниченията, да се спазват, а няма нищо по 'убаво от това да караш по мазен и чистак барсак асвалт

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”