при път с повече от две платна а движене в една посока, може и отдясно да се изпреварва, т.е. дясно движещия се кара по-бързо от ляводвижещия се, но това не се отнася за магистрали
чл. 15 от закона

asentm написа:flash написа:Извинявай колега ама докато има такива като тебе , които тировете да ги изпреварват опасните ситуации по пътищата ще се увеличават...
незнам да се смея ли? да плача ли ? ами колега докато има такива като теб, които трябва винаги да са отпред "за да се чустват значими в този свят" наистина ще има много такива ситуации ...за съжаление![]()
а като гледам следващите ти постове, май колега си си взимал книжката по някакъв друг начин, "КЪДЕТО УЖ ГО НЯМАЛО В КАТ"
ChernoGTI написа:...колата зад мен не ме забелязва че спирам рязко ,защото шофьора й си пали цигара или говори по ГСМ-то си , или жената до него го дарява с щастие .Другия зад него е пиян и нацелва него от където нацелват и мене....
ГLГLГL написа:Аз затуй отдавна мисля как да се сложи на задното стъкло ел. табло и с 1 копче да светвам надписа "Педал, спазвай дистанция". Много мразя някой да кара на 4 метра отзаде и да трябва да мисля за ситуацията отпред и отзад. Който кара много близко, да следи какво става пред предната кола и да има готовност да реагира. А не оправдания "тоя рязко спря". КАТ затова имат формулировка "скорост, несъобразена с условията" - тя покрива маса случаи.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 37 госта